Υπάρχουν και αυτοί:.. Τρίτη φυλάκιση για τον Ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης Ούντι Σεγκάλ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 06/09/2014
Διεθνή Νέα

Ελεύθερη μετάφραση του βίντεο:

Ούντι Σεγκάλ, 19 χρονών, από το Τουβάλ Γκιμπούτς, ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης

Τη Δευτέρα θα φυλακιστώ για την άρνησή μου να καταταγώ στον ισραηλινό στρατό. Συμμετείχα σε μια συλλογική δήλωση αντιρρησιών συνείδησης που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες. Η δήλωση στάλθηκε στον πρωθυπουργό και υπογράφτηκε από περισσότερους των 130 αντιρρησίες συνείδησης. Χρησιμοποιούμε την άρνηση ως εργαλείο στον αγώνα ενάντια στην κατοχή, για να τελειώνουμε με την κατοχή.

Πήγα σε ένα μικτό σχολείο εβραίων και αράβων…

Για οκτώ χρόνια, μέχρι την όγδοη τάξη σπούδασα σε ένα μικτό σχολείο εβραίων και αράβων στο Μισγκάβ. Από εκεί μεταφέρθηκα σε ένα δημόσιο σχολείο στο Μισγκάβ που καυχιόταν ότι αποτελείται από άτομα με υψηλό βαθμό κατάταξης στο στρατό, κυρίως σε μονάδες μάχης. Ήταν μια “αταίριαστη” μεταφορά και η απόφασή μου να αρνηθώ το στρατό δεν έγινε καλοδεχούμενη… Πολλά άτομα σταμάτησαν να μου μιλούν εξαιτίας της άρνησής μου.

Πώς θα παρουσίαζες την άρνησή σου στους παλαιστίνιους;

Θέλω να τους πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται, ότι υπάρχουν νεαροί παλαιστίνιοι που είναι ενάντια στην κατοχή και ότι υπάρχουν ισραηλινοί που κατανοούν ότι η κατοχή δεν πλήττει μόνο τους παλαιστίνιους αλλά και τους ισραηλινούς εξίσου.

Πώς είναι να αρνείσαι ενώ εξελίσσεται ένας πόλεμος;

Νομίζω ότι σε αυτούς τους καιρούς που η κυβέρνηση και τα μήντια προσπαθούν να αποσιωπήσουν κάθε φωνή κριτικής η οποία αποκλίνει έστω και λίγο από την εμπόλεμη κυρίαρχη ισραηλινή άποψη, νομίζω ότι ειδικά σε αυτούς τους καιρούς είναι σημαντικό όχι μόνο να αρνηθείς την κατοχή αλλά να πολεμήσεις εναντίον της. Ειδικά τώρα που τα καταστροφικά αποτελέσματα της κατοχής μπορείς να τα δεις στην TV μπροστά στα μάτια σου.

Φοβάσαι;

Ναι. Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ τόσο κοντά μου μια τόσο ακραία στέρηση της ελευθερίας μου.

Τη Δευτέρα 28 Ιούλη του 2014 στις 12:00 ο Ούντι Σεγκάλ θα αρνηθεί την κατάταξή του και είναι πιθανό να φυλακιστεί.

Ο Ούντι Σεγκάλ, 18 ετών παρουσιάστηκε στις 4/9/2014 στη στρατιωτική βάση κατάταξης στο Ταλ Χασομέρ και διακήρυξε την άρνησή του να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης εξαιτίας της αντίθεσής του στην κατοχή του παλαιστινιακού λαού και στις διακρίσεις εναντίον των Παλαιστινίων μέσα στο Ισραήλ, καθώς και την άρνησή του να συμμετάσχει στην επίθεση στη Γάζα. Ο Ούντι καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκιση στη στρατιωτική φυλακή Νο 6 στο Ατλίτ.

Πηγή: New Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *