το μήνυμα της πρώτης είδησης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/01/2012
Κινηματικά Νέα

75η μέρα απεργίας για τους χαλυβουργούς σήμερα σε έναν πείσμονα αγώνα που έχει αγκαλιαστεί όπως του αναλογεί από διάφορες κοινωνικές δυνάμεις. Μια αλληλεγγύη αντιστρόφως ανάλογη της σιωπής που επιδιώκουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Και, παρεπόμενα, πρέπει να έχουμε το νου μας για τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται η κυριαρχική προπαγάνδα. Δεν είναι, προφανώς, η κοινωνική ευαισθησία που οδήγησε στην προβολή ως πρώτης είδησης από όλα τα κανάλια χτες το δυσθεώρητο μέγεθος της ανεργίας. 920.000 πλέον το σύνολο των ανέργων, με 1.500 να απολύονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τους τελευταίους μήνες (!).

Αν προσέξει κανείς τη δομή των χτεσινών ειδήσεων θα γίνει αμέσως κατανοητή η κυριαρχική επιδίωξη:  Όσοι έχετε ακόμη δουλειά είστε τυχεροί, σκύψτε το κεφάλι και αποδεχτείτε εντατικοποίηση της δουλειάς, μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, ασφαλιστική απίσχανση… Όσοι χάσατε τη δουλειά, κρίμα προς το παρόν… πουλήστε  ό,τι έχετε, παγαίντε στο χωριό, στήστε κάνα μποστάνι για να εξασφαλίσετε το ραπανάκι της χρονιάς.

Αρκεί όλοι εσείς οι “χαραμοφάηδες” και οι “καλομαθημένοι” προλετάριοι να αφήσετε ήσυχα τα ρεμάλια της αστικής τάξης καθώς θα λεηλατούν ό,τι έχετε και δεν έχετε, θα αγοράζουν κοψοχρονιάς τα σπιτάκια σας, θα επιδαψιλεύουν το κομπόδεμά σας, θα ρημάξουν γη και ουρανό, θα παίρνουν ό,τι θέλουν τόσο φτηνά όσο πουθενά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *