Το μήνυμα στάλθηκε…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/06/2011
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Προχωρήσαμε σε αποκλεισμό της καφετέριας De Facto από τις 7 έως τις 8.15μμ χτες, ημέρα  Πέμπτη 9 Ιούνη, σύμφωνα με το κάλεσμα της κατάληψής μας. Ο μαγαζάτορας είχε “προνοήσει” ούτως ώστε το μαγαζί του να είναι κλειστό από το πρωί. Η ελληνόψυχη  “παλικαροσύνη” στενεύει τα όριά της και πάλι προς την παραδοσιακή θρασυδειλία και την αποποίηση των ευθυνών… Αστυνομικές δυνάμεις ήταν κραυγαλέα παρούσες στον πεζόδρομο της Αγ. Λαύρας αρκούμενες, ωστόσο, στις ίδιες δυνάμεις του ΑΤ Αιγάλεω και χωρίς την αισθητή παρουσία διμοιριών ΜΑΤ. Ο καινούργιος διοικητής του ΑΤ Αιγάλεω έχει την εντύπωση ότι μπορεί να “κάνει παιχνίδι” με το δημοκρατικό του φλέγμα τόσο για την υπεράσπιση της “έννομης τάξης” όσο και για  την αναρρίχισή του στην ιεραρχία της υπηρεσίας του… Τα νταραβέρια, ωστόσο, των”υπαλλήλων” του με τους μπράβους των μαγαζιών του πεζόδρομου -που καμώνονταν τους ενδιαφερόμενους περαστικούς- αποκαλύπτουν την ουσιαστική φυσιογνωμία της κυρίαρχης Τάξης. Έχουν γνώσιν οι αντιστεκόμενοι…

Ο Ρασίντ -ο μετανάστης που είχε χτυπηθεί από τον μαγαζάτορα- ήταν παρών, μαζί με δικούς του ανθρώπους, όπως επίσης παρόντες/ούσες  ήταν και πολλοί/ές  αλληλέγγυοι/ες μαζί με τους καταληψίες του Σινιάλου στον αποκλεισμό του De Facto. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και η αντιστροφή του κοινωνικού κλίματος είναι πλέον εμφανής με αρκετούς αιγαλιώτες/ισσες να εκφράζουν την οργή τους για το επιτηδευμένο συστημικό χάος των ημερών μας.  Μετά τον αποκλεισμό 100 περίπου άτομα κινήθηκαν με πορεία προς την πλατεία Εσταυρωμένου διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι τα φαινόμενα του κοινωνικού κανιβαλισμού και της εργοδοτικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα.

φωτογραφίες…

…ο πεζόδρομος της Αγ. Λαύρας την ώρα του αποκλεισμού…

…το πανώ του αποκλεισμού στην καφετέρια DeFacto…

…η πορεία προς το ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω…

Σχόλια Ανάρτησης

  • Αν είναι τα γεγονότα όπως τα λέτε τότε κάνατε πολύ καλά. Το μάθημα στους χρυσαυγίτες πέρασε με την αφίσα σε όλο το Αιγάλεω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *