Το δράμα των ευρωβουλευτών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 02/11/2020
Σχολιασμοί

Την πατήσανε μια φορά με το lockdown του Μάρτη, αλλά τώρα δεν σκοπεύουν να ξαναπιαστούν κορόιδα!Μικρή ιστορία: ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου,Davide Sassoli, αποφάσισε το κλείσιμο του (από 2 μέχρι τέλος Νοέμβρη)με τη δικαιολογία της έξαρσης κρουσμάτων στο Βέλγιο. Στο μεταξύ η λειτουργία του κοινοβουλίου και η συμμετοχή των αντιπροσώπων του σε συνεδριάσεις, επιτροπές, ψηφοφορίες έχει εξασφαλιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ήδη από την άνοιξη. Με το κλείσιμό του όμως, οι ευρωβουλευτές χάνουν το δικαίωμα της αποζημίωση φυσικής παρουσίας στη Βρυξέλλα:ήγουν 323 ευρώ τη μέρα,1500 ευρώ τη βδομάδα, 6000 ευρώ το μήνα, που εξασφάλιζαν εμφανιζόμενοι στο αρμόδιο γραφείο του κοινοβουλίου και βάζοντας απλώς τη τζίφρα τους!

Ήταν φυσικό επόμενο να τους κόψει κρύος ιδρώτας, αφού η αποζημίωση αυτή είναι ένας ακόμη μισθός ,δίπλα στα 6600 ευρώ (+έξοδα μετακίνησης, pc ecc)που τσεπώνουν βρέξει χιονίσει, πατήσουν δεν πατήσουν!Το ωραίο είναι ότι πρώτοι και καλύτεροι άρχισαν να νιαουρίζουν φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές από τις “προκομένες” και “οικονόμες” χώρες της Βαλτικής, παρέα με κάτι “εθνοκυριαρχικούς” πατριώτες του AfD της Γερμανίας!

Και πολλοί μάλιστα απ αυτούς,στα mail διαμαρτυρίας, άφησαν κατά μέρος τις δικαιολογίες περί “προσβολής της αρχής της αντιπροσωπευτικότητας” και μπήκαν κατευθείαν στο ψητό: “μη μου το κανείς αυτό κύριε Πρόεδρα, γιατί τα νοίκια είναι φωτιά και λάβρα στις Βρυξέλλες και τώρα που λόγω covid κουβάλησα εδώ και τη φαμίλια -να μη με φάνε και τα χιλιόμετρα στο πήγαινε έλα-δε βγαίνω μάνα μου”!

Ο δικός μας,ο Λαγός, τους έβαλε τα γυαλιά όμως ,αφού δεν αρκέστηκε στην κλάψα! Πρότεινε και τη λύση :να μπορούν να βάζουν την υπογραφή της φυσικής παρουσίας ηλεκτρονικά ή σε ειδικό covid free γραφείο…γιατί είναι “κρίμα και άδικο απ το Θεό να στερηθούμε τα κόπια μας ρε μάστορα”!

Τέλος της ιστορίας.

V. V., fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *