Τα “ψώνια” της πόλης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/09/2010
ΣχολιασμοίΤοπικά Νέα

Στα προεκλογικά καραγκιοζιλίκια είναι φυσικό πρώτος να σέρνει το χορό ο Δήμαρχος. Μετά την φτωχή φιέστα υπερήλικων στα εγκαίνια  της ακόμη πιο φτωχής «έκθεσης βιβλίου» στο Μπαρουτάδικο στις αρχές του μήνα, τις «ευφάνταστες» συζητήσεις εν μέσω κρίσης με θέμα: «νεανική επιχειρηματικότητα»(!!!) και την παρέλαση όλης της ΔΑΠ Αιγάλεω και πάλι στο πλαίσιο της  «έκθεσης» στο Μπαρουτάδικο… τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η «εκστρατεία» υπεράσπισης της αγοράς του Αιγάλεω. Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου σημειώνουμε:

-Η «αγορά» του Αιγάλεω έχει πουληθεί στο ΙΚΕΑ, στο Πράκτικερ και το Media Markt  με τις ευχές και την συναίνεση όλων των τοπικών φορέων. Αυτή είναι η κύρια μάστιγα που ξήλωσε την τοπική αγορά. Αν αυτό δεν ισχύει (λέμε και κάνα αστείο που και που)… από πότε τα μεγα-καταστήματα εξαιρούνται από την «αγορά του Αιγάλεω»; Κι αν δεν εξαιρούνται πώς συναγελάζονται με τους ίδιους όρους  ο όμιλος Φουρλή με τον φούρνο της κυρίας Πόπης στην ανακοίνωση του Δήμου;

-Η καρδιά της πόλης είναι η καρδιά των ανθρώπων της κι όχι η αγορά. Την άποψη ότι «καρδιά της πόλης είναι η αγορά της» ας την κρατήσει ο δεξιός νεοφιλελεύθερος εσμός για τον εαυτό του.

-Αντίσταση στην κρίση δεν είναι να ψωνίζεις από τη γειτονιά σου αλλά να πετάξεις τα «ψώνια» επιτέλους έξω από τη γειτονιά σου και να πάρεις τη μοίρα της στα δικά σου χέρια.

Πόσα καραγκιοζιλίκια χρειάζονται για να διασκεδάσει κανείς το κραυγαλέο; Ότι δηλαδή το πρόβλημα του Αιγάλεω είναι ο καπιταλισμός και η θεσμισμένη εξουσία της πόλης…

Σχόλια Ανάρτησης

  • μιας και αναφέρατε ότι το Αιγάλεω πουλήθηκε στο ΙΚΕΑ και σε άλλες πολυεθνικές, σας ενημερώνω ότι εδώ και μια βδομάδα το ΙΚΕΑ (διαμέσου εταιρείας προώθησης) απασχολεί γύρω στα 15 νεούδια, ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα, ώστε να χτυπάνε κουδούνια, πόρτες και πορτάκια και να μοιράζουν με φανφάρες το νέο κατάλογο!και να κρίνω, από την θερμή υποδοχή του κόσμου-καταναλωτικού κοινού, μάλλον η προπαγάνδα του δημάρχου είναι κούφια και το μέλλον των “ντόπιων’ καταστηματαρχών…κούφιο επίσης.
    φιλικά, από ανατολικά προάστια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *