Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/01/2021
Υλικό άλλων ομάδων

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε κάθε πεδίο της δημόσιας σφαίρας νομοθετεί, υπό το δόγμα τάξη και ασφάλεια. Νέα καθεστώτα καταστολής, ελέγχου και παρατήρησης. Αστυνομία και ειδικοί φρουροί μέσα στα Πανεπιστήμια, πειθαρχικά σε φοιτητ(ρι)ές που αρθρώνουν πολιτικό λόγο και κινητοποιούνται, κάμερες και παρακολούθηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, έλεγχος των καθηγητών, κοινές συνεντεύξεις τύπου της Υπουργού Παιδείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι το ακραία αυταρχικό, ταξικό φαντασιακό της ΝΔ.

Φυσικά συνεχίζει την πρακτική της κανονικοποίησης των απαγορεύσεων συναθροίσεων και νομοθετεί με κλειστά πανεπιστήμια.Οι “άριστοι” των καλοπληρωμένων ιδιωτικών πανεπιστημίων κατασκευάζουν κακογραμμένα αφηγήματα παραβατικότητας, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο ως άντρο ανομίας και κάνουν επίδειξη δύναμης με καουμπόικες εφόδους σε εστίες και προαύλιους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι απλώς ένα ίδρυμα που χορηγεί πτυχία και τροφοδοτεί την αγορά εργασίας. Είναι ένας πραγματικός και συμβολικός χώρος γνώσης, ριζοσπαστικοποίησης και ζύμωσης των πιο προοδευτικών ιδεών. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης σκέψης, έρευνας και διακίνησης ιδεών, έννοιες άγνωστες για τους “αρίστους” της κυβέρνησης αυτή. Η νέα δεξιά μπορεί να νοσταλγεί τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αλλά εμείς είμαστε εδώ για την επαναφέρουμε στην πραγματικότητα. Τα τανκς έχουν σκουριάσει.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης του χορού, ενός χώρου που παλεύει εδώ και χρόνια να εισακουστεί το αίτημα για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών, παλεύουμε πλάι στους φοιτητές, τους καθηγητές και το διοικητικο προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις φοιτητ(ρι))ών, καθηγητ(ρι)ών κι εργαζομένων που καλούνται στη 13.00μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 12.00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *