Συγκέντρωση στο Μετρό σήμερα στις 7μμ και Τετάρτη όλοι/ες μαζί από τις 10.30πμ προς το Μουσείο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/05/2011
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να δημιουργηθεί μια συλλογική πολιτική υποδομή στο Αιγάλεω με ξεκάθαρα αντιθεσμικά χαρακτηριστικά που να μπορεί να απαντάει στις επιλογές της Εξουσίας με αιχμή την συστημική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και να ανοικοδομεί σχέσεις σε μια απελευθερωτική προοπτική. Να αντιστέκεται αλλά και να απαντάει με πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά είναι πολλά και πολύπλοκα. Η κοινωνική δυσφορία δεν εκφράζεται παρά το γεγονός ότι η καπιταλιστική επίθεση είναι γενικευμένη και ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας. Το ξεθεμελίωμα των συλλογικών εστιών όλες τις τελευταίες δεκαετίες δεν θα μπορούσε παρά να εγκαθιδρύσει μια έρημο εξατομίκευσης. Οι ευθύνες της αριστεράς γι’ αυτή την εξέλιξη είναι μεγάλες και βαριές. Στείρος οραματισμός, πολιτικός μεσσιανισμός, επιθετικός σεχταρισμός, εμμενής αυτάρκεια, πολιτική νομιμότητα και διαρκή ξεπουλήματα των κοινωνικών αγώνων προσδίδουν τον χαρακτήρα της ανοιχτής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης σχεδόν όλων των αριστερών σχηματισμών στις στοχεύσεις της αστικής δημοκρατίας.

Με αυτά τα δεδομένα προχωράμε με μια επίθεση στον πολιτισμό της εξατομίκευσης, με μια αντιστροφή στις προοπτικές των αστικών θεσμίσεων, με ένα χτίσιμο συλλογικών υποδομών στη βάση της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Σε αυτή τη βάση κρατάμε ό,τι μπορεί να κρατηθεί από τον παλιό κόσμο. Αφαιρούμε λοιπόν τις συστημικές αιτίες και αφορμές που κινητοποιούν τις πρακτικές μας και γεμίζουμε αυτές τις πρακτικές με τα δικά μας ανατρεπτικά περιεχόμενα. Απεργούμε για τους δικούς μας λόγους. Διαδηλώνουμε για τους δικούς μας λόγους…

Σχόλια Ανάρτησης

  • θελετε να διευκρινισετε τι εννοειτε οτι”ουτε για να κανουμε μιζερες επαναστατικες ασκησεις μπροστα στα συμβολα της εξουσιας” ?

  • εννοούμε τις μαντρωμένες διεκπεραιωτικές πορείες σε άδειους δρόμους μπροστά από την βουλή, το ξενοδοχείο γκρέιτ μπριτάν, το υπουργείο εσωτερικών, κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *