Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 30/06/2011
Κινηματικά Νέα

Υπάρχουν πάρα πολλά να ειπωθούν για τις τελευταίες 48 ώρες όπως τις βιώσαμε όσοι και όσες βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας. Για την ώρα, καλούμε κι εμείς στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της χθεσινής ημέρας, σήμερα από τις 11πμ και μετά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ή θα νικήσει ο τρόμος ή θα νικήσει ο δρόμος.

Όλα συνεχίζονται…

Σχόλια Ανάρτησης

  • Εγω λεω να πατε να παιξετε κανενα μπουγελο…
    “Υπαρχουν πολλα να ειπωθουν” και μπλα-μπλα-μπλα απ’τους “αναλυτες εκτων υστερων” και τους “φωτεινους παντογνωστες” …!
    Κριμα, τι Σινιάλο εκτος απο καφενειο καταντησε και 5ήμερη!
    Την επόμενη φορά που θα αχνίζω απ΄τα δακρυγονα και θα΄μαι κάτασπρος απ΄τα Μαλοξ, περιμεντε με και μενα ρε παιδια! Να ερθω εκει για μπανιο…πού να τρεχω σπιτι μου… (μονο να μου εχετε και καμιά αλλαξιά εύκαιρη)
    Κριμα και παλι, αφού το μονο που εμεινε τελικα σαν εικονα του Σινιαλο οσο αφορά τη γειτονια ειναι τα πολυπληθή party’s και το μπουγελο!

  • Θα σε περιμένουμε Άρη… Όχι μόνο όταν θα αχνίζεις από τα δακρυγόνα αλλά και κάθε μέρα. Αν και για να μην έχουμε συναντηθεί μέχρι στιγμής (καθότι παρουσιάζεσαι ως άνθρωπος της «γειτονιάς» μας) θα υπάρχει κάποιος λόγος. Και αν κρίνω από το σχόλιό σου, το ύφος και τα «εύκολα» συμπεράσματα, δεν χρειάζεται να ψάξω και πολύ για να καταλάβω το γιατί. Κάνε μας την χάρη λοιπόν, μας περισσεύουν οι “αγωνίες σου” και τα ειρωνικά σου σχόλια (πάντα με την ασφάλεια της διαδικτυακής ανωνυμίας φυσικά). Αν αυτό που βλέπεις στο σινιάλο είναι τα πολυπληθή (;;) πάρτυ και τα μπουγέλα, τότε καλύτερα που γυρνάς σπίτι σου μετά τις πορείες… Άσε λοιπόν τα «κρίμα» και μην καμώνεσαι πως στεναχωριέσαι. Στην γωνία ποτέ δεν περιμένουν τα ανοιχτά συντροφικά αυτιά, μόνο οι “αυτιστικές” μοναχικότητες.

  • Οχι, δεν ειμαι απ’τη γειτονια! Αλλα σχετικα κοντα, ωστε να περναω απ΄τη γειτονια ειτε να μαθαινω τα καλα και τα κουλα! Εχω βρεθει στις πρωτες εκδηλωσεις καθως και στη γενεθλια συναυλια και προβολη! Τεσπα, ειμαι λιγο μεγαλος για να ανοιξω ιντερνετικη αντιπαραθεση, οπως και για να απολογηθω για τη γνωμη μου…
    Αλλωστε, η “εντοπιότητα” δε λεει κατι μιας κι ουτε η πλειοψηφια “τουλαχιστον” των Σινιαλοτων ειναι της γειτονιας! Γιατι, η γειτονια εχει δυστυχως μικροαστικα χαρακτηριστικα και τηλεοπτικες φοβιες, αλλα δε νομιζω τελικα οτι η παρουσια της καταληψης/μπυραριας γνωστων και κολλητων
    πειθει για προσελευση! Θα μπορουσα να γραψω αναλυτικα, αλλα θα προτιμησω να πω οτι αν δεν προσπαθησεις να δεις σαν τριτος με μια “απο τα εξω” ματιά, δεν προκειται να καταλαβεις τι εννοω!
    Αυτα τα λιγα προς το παρόν, επωνυμε “γ” (εγω της ιντερνετικης ανωνυμιας εγραψα τουχιστον τ’ονομα μου) !

  • Μεγάλε Άρη, τα τρίτα μάτια ανήκουν σε αυτούς που επιλέγουν να μένουν στην ασφάλεια της ανέξοδης κριτικής. Σε αντίθεση με εσένα ο κόσμος στην κατάληψη βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένος απέναντι στην καταστολή, στους φασίστες, στην γειτονιά με τα μικροαστικά χαρακτηριστικά, στα καχύποπτα “συντροφικά” βλέμματα. Αυτά που περνάν απ’ έξω δίχως να ακουμπάνε, και αναζητούν στα καφενεία και τα “καφενεία” τα καλά και τα κουλά μήπως και δικαιολογήσουν την απουσία τους, κάνοντας φυσικά τις απαραίτητες αναγωγές στις μονόφθαλμα κριτήριά τους.

    Με αυτή την έννοια χαίρομαι που δεν έχω τα μάτια σου. Χαίρομαι που την ίδια στιγμή που κατηγορείς το Σινιάλο ως καφενείο/μπυραρία/5ήμερη, ανοίγεις μια καφενειακού τύπου κουβέντα στην οποία τελικά αρνείσαι να συμμετέχεις. Είναι προφανές ότι δεν επιζητείς τον διάλογο αλλά ένα εύκαιρο πεδίο για να κάνεις τις δηλώσεις σου. Από μεριάς μας στο έχουμε ήδη προσφέρει, σε διαδικτυακό αλλά και πραγματικό επίπεδο. Είναι ζήτημα του δικού σου ήθους και των δικών σου αξιών αν θα συνεχίσεις να το καταχράζεσαι ή αν θα αφήσεις για λίγο στην άκρη το Μεγάλο σου “Εγώ” για να πλησιάσεις λιγουλάκι το Μικρό μας “Εμείς”…

    Υ.Γ: Δεν καταλαβαίνεις ότι εγώ σου μιλάω ως καταληψίας και με αυτή την έννοια καθόλου ανώνυμος δεν είμαι. Ανά πάσα στιγμή ξέρεις πού θα με βρεις, πράγμα που δεν ισχύει μαζί σου. Και εκεί έγκειται η ασφάλεια των λεγόμενών σου.

  • Πρωτοπορεια α λα ΚΚΕ!
    “εγω ειμαι καταληψειας” και εγω ψαρωσα! Εγω να δεις τί εχω υπαρξει και τί ειμαι, και ποσα ωραια πραγματα εχω δει να μετατρεπονται σε μαγαζακια, κλικες, κολλητους και τους “αλλους”, πιτσιρικαδες που ακουν του γηραιοτερους με δεος αναγνωριζοντας τους εστω κι εμμεσως μια ηγετικη υποσταση…!
    Οσο για το διαλογο, αυτος δε γινεται με ορους “διαδικασιων” και σε κλιμα “αυτονοητου” δικιου και κατοχης της αληθειας!
    Και μονο η εικονα που εν τελει βγαινει προς τα εξω, συνηστα μια παταγωδη αποτυχια! Οχι επικοινωνιακη (αυτην τη κυνηγατε ακομα και χαϊδευοντας αυτια διαφορων καθικιων) αλλά ουσιαστικη! Κι αν εγω εχω λογους να δω κατι τετοιο (καταληψεις κλπ) με καλοπροεραιτη διαθεση και τελικα ξενερωνω, σκεψου πόσο μπορει αυτο να “διαχυθει” και να αγκαλιαστεί απ΄τη γειτονια! Δυστυχως, το σινιαλο παραμενει κατι ξενο για τη γειτονια! Για πολλους δικαιους και πολλους αδικους λογους!
    Και μαθετε να δεχεστε την κριτικη, εστω κι απο “αποσταση”! Δηλαδη αν ημουν στη Λαρισα, επρεπε να παρω το ΚΤΕΛ και να πω απο κοντα…?
    Μηπως αν ερχομουν απο κει κι ελεγα “χαιρετε, ειμαι ο Ταδε κι εχω αυτη τη διαφωνια” θα ακουγοταν τοσο απλο? Ή πιό πειστικο?
    Το να προσπαθειτε να εστιασετε στη διαδυκτιακη επικοινωνια και την “ανωνυμια” ειναι δικανικος τροπος για ν’αποφυγετε την κριτικη και την πιθανη αδυναμια για πειστικες απαντησεις!
    Αληθεια, ποσοι (κυριως τους μετεπειτα εισερχομενους) απ΄το Σινιαλο ειναι ανθρωποι της γειτονιας? Ποσοι μενουν πιό κοντα απ΄τα 3-5 χιλιομετρα? Ποσοι εχουν μεγαλωσει ή ζησει αρκετα χρονια στη γειτονια? Ποσοι απ’τη γειτονια εχουν ενταχθει ή εστω πλησιασει το Σινιαλο? Κατα ποσο θεματα της γειτονιας επιρρεστηκαν θετικα απ΄το Σινιαλο (πρεζεμποριο,μετατροπη της πλατειας σε Παρκινγκ, κοινωνικα θεματα ατομων της γειτονιας κλπ) ?
    Ξερω τις απαντησεις, ισως κι εσεις! Λοιπον, απλα θετω ζητηματα! Το Σινιαλο ειτε θα γινει αυτο που πολλοι αρχικα πιστεψαμε και στηριξαμε (εστω απο “αποσταση”), ειτε θα ακυρωθει μεσω των αντιφάσεών (?) του! Και ειναι σαφες και γνωστο το πώς παρουσιαστηκε αρχικά η καταληψη, το πώς συστηθηκε στη γειτονια! Μια γειτονια πουεχει προβληματα να λυσει, οχι νεα να προσθεσει!
    Μην απαντατε, προσπαθωντας να πεισετε τυχόν τριτους που θα διαβασουν το “διάλογό” μας! Απλα σκεφτειτε καποια ζητηματα με ειλικρινεια και οχι καφενειακα! Εγω δεν προκειται να ασχοληθω περισσοτερο με την “ευθιξεια”σας, υπαρχουν αλλοι γιάυτα τα προβληματα!

  • Ρε μάστορα δε μας τα λες καλά,

    Ξεκινάς έναν αυτιστικό διάλογο, με εξυπνακισμούς, έπαρση και ατάκες του στυλ “εγώ με τα μάλοξ από τις πορείες κι εσείς από τους καναπέδες και τα μπουγέλα σας” (!).
    Λαμβάνεις μία απάντηση αρκετά ευγενική θα έλεγα κι ωστόσο συνεχίζεις το χαβά σου λέγοντας για μπυραρίες, για μικροαστούς γείτονες που παρόλαυτα δεν πείθονται από τα παρεϊστικα καφενεία (ο ορισμός του οξύμωρου επιχειρήματος, σιγά μην ασκήσουν και κριτική οι μικροαστοί για έλλειμα ριζοσπαστικοποίησης).
    Κατόπιν επιτίθεσαι στον κόσμο της κατάληψης για την εντοπιότητά του (αλήθεια εσύ τι καμώνεσαι πως είσαι, βιογράφος των καταληψιών? που ξέρεις και γιατί νοιάστηκες για τον ακριβή χιλιομετρικό τόπο κατοικίας των καταληψιών από τη στιγμή που δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος της γεωγραφικής ακτίνας των 3-5 χλμ?), τη στιγμή που υπεραμύνεσαι για τη δική σου μη εντοπιότητα ως δήθεν απάντηση στην αμφισβήτηση όχι του πόσο “μακρυα” είσαι από την κατάληψη χιλιομετρικά αλλά πόσο μακρυά είσαι από αυτήν σχεσιακά.

    Τέλος πάντων άνθρωπέ μου, προσωπικά δεν είμαι καταληψίας, ούτε αιγαλεώτης. επέτρεψε λοιπόν να σε διαβεβαιώσω ότι τα σχόλια σου είναι εκτός τόπου και χρόνου στη συνθήκη που διανύουμε, εκτός τόπου και χρόνου για τις τελευταίες αναρτήσεις και την κρισιμότητα της συγκυρίας (αντιθετώς με τον ισχυρισμό σου ότι το σινιάλο είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς και υλικότητα έχει και μέσα στα νεύρα της συγκυρίας προσπαθεί και καταφέρνει να είναι-με τα όποια δεδομένα ελαττώματα που κάθε χώρος ενέχει).
    Αλλά επίσης είναι και εκτός πραγματικότητας. Μιας και κάνω την επιλογή να πηγαίνω στην κατάληψη πολύ συχνότερα από το άνοιγμα της και τη “γενέθλια συναυλία της” (για τον έναν χρόνο μάστορα είχε 5ήμερο -όχι έκδρομη- θεματικών άκρως επίκαιρων και αιχμηρών, αλλά από ότι λες εσύ ήρθες την τελευταία μέρα στη συναυλία… ασχολίαστο), αδυνατώ να κατανοήσω που διάβολο βρίσκονται οι “μπυραρίες”, που διάβολο βρίσκεται η μη ενασχόληση με τη γειτονιά, που βρίσκονται οι “ηγέτες” και οι λοιπές φαντασιοπληξίες σου (εκτός κι αν θες δίχως το παραμικρό επιχείρημα να αποδεχτώ κάθε σου ατάκα). Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν διαβάζω καλά, αλλά μάλλον στερείσαι κάθε λογικής ή επιχειρημάτων. και ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι στερείσαι και κάθε πρωτοτυπίας. Η αυτάρεσκη, αυτάρκης, εκ του ασφαλούς, ανώδυνη και μακρώθεν (όχι χιλιομετρικά μην ψαρώσεις πάλι) χολή είναι κάτι το ιδιαίτερα στερεότυπο, άμεσα εκπορευομενο από τον μικροαστισμό που κατά τα άλλα αντιπαθείς και άκρως βαρετό πια.

    Τα αίωλα αλλά πολιτικά κομβικά ζητήματα που θίγεις φίλε, αν είχες ίχνος πολιτικής ευπρέπειας και συντροφικότητας θα έπρεπε αν μη τι άλλο να τα επικοινωνήσεις ο ίδιος στη συνέλευση της κατάληψης (η οποία ακόμα διαμορφώνει το ποιόν της καθώς μετρά μόλις έναν χρόνο ζωής κι όχι 80 για να την αντιμετωπίζεις έτσι) κι όχι σε μία άσχετη με αυτά που λες ανάρτηση, στην πιο αδυσώπητη στιγμη της κυριαρχικής επίθεσης και βαρβαρότητας. Εκτός και αν νομίζεις ότι στη “μπυραρία” κινδυνεύει εκτός από την αποψάρα σου και η σωματική σου ακεραιότητα λόγω της κριτικής σου. Ελπίζω να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια όμως. Χαλάρωσε, μια χαρά σύντροφοι και συντρόφισσες είναι οι καταληψίες.

    Και για να μη σε καταλαβαίνω εγώ που έχω και μία σχέση με την κατάληψη, φαντάσου πόσο κατανοητός γίνεσαι γενικότερα σε άλλο κόσμο που διαβάζει τις αφίσες της, τα έντυπά της, βλέπει ή συμμετέχει στις δράσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες της ή έστω πηγαίνει μόνο για μία μπύρα ένα απόγευμα (χωρίς αυτό να την καθιστά μπυραρία όπως διατείνεσαι γιατί αν είναι έτσι εγώ λέω ότι όλες οι καταλήψεις είναι απλά και μόνο καπνιστήρια λόγω του τσιγάρου ή pet shop λόγω του ότι όλο και κάποια τετράποδα θα βρεις) ή στις γενέθλιες συναυλίες της… Οπότε δεν πείθεις ούτε τους πρώτους, ούτε τους δεύτερους, ούτε και τους τρίτους, ούτε κανέναν.

    μόνο την πάρτη σου,
    εσύ να ‘σαι καλά μάστορα.

  • Αν ο “arhs” είναι άνθρωπος της γειτονιάς έχει τους λόγους του να λέει ό,τι θέλει από τον καναπέ ή την πολυθρόνα του. Εμείς που ζούμε στη γειτονιά (άλλοι τον ενάμισι χρονο της κατάληψης κι άλλοι μια ζωή ολόκληρη) δεν έχουμε δει τις δικές του προτάσεις για όλα αυτά που διατείνεται ότι τον ενοχλούν. Στο βαθμό που διαφωνεί με τις επιλογές μας δεν χρειάζεται ούτε να ενταχθεί στο εγχείρημά μας ούτε να μας δώσει λόγο προφανώς για να δοκιμάσει τις προταγματικές του. Με την ίδια λογική κι εμείς δεν μπορούμε να λογοδοτήσουμε σε οποιονδήποτε κάνει τέτοιου είδους πολεμική από τον καναπέ ή την πολυθρόνα του.

    Αν ο “arhs” δεν είναι από τη γειτονιά τότε είναι κακώς πληροφορημένος. Η κατάληψη δεν είναι ούτε συλλογος παρκαδόρων της πλατείας ούτε λαϊκή πολιτοφυλακή της γειτονιάς. Μέχρι εδώ καλώς. Από τη στιγμή όμως που αναφέρεται στην κατάληψη ως μπυραρία και ανέμελο παιχνιδότοπο αλλάζουν τα πράγματα. Επειδή πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες θα έπρεπε να διασταυρώσει αυτά για τα οποία μας κατηγορεί. Και επειδή δεν ισχύουν -και ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι δεν ισχύουν αφού μας έχει επισκεφτεί- από αυτό το σημείο και μετά έχουμε εκείνο ακριβώς το παράδειγμα όπου ένας μικροαστός περνάει στις γκαιμπελικές μεθόδους για να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Αρχίζει να χύνει χολή χρησιμοποιώντας γνωστά στερεότυπα της αστικής προπαγάνδας ως λοιδορίες για τις καταλήψεις… μπυραρίες, αρχηγοί κτλ… γνωρίζοντας ότι σε όσους δεν έχουν σχέση με την κατάληψη πες-πες-κάτι-θα-μείνει. Κι εδώ περνάμε ξεκάθαρα στο πεδίο της χυδαιότητας.

    Πρόκειται για μια (κακόγουστη έστω) επίθεση ιδεολογικής δολιοφθοράς στην κατάληψη πολύ πιο χυδαία από οπιαδήποτε άλλη γιατί δεν προέρχεται από φασίστες ή ασφαλίτες αλλά από άνθρωπο που διατείνεται ότι είναι πολιτικά υποψιασμένος, “κοντά στην κατάληψη”, με προσδοκίες που “δυστυχώς” δεν του τις ικανοποιήσαμε.
    Και καλά κάναμε.

    Λοιπόν ως “arhs” κάνε μας την χάρις να μείνεις μακριά μας. Ως όλα-τα-άλλα πέρνα να σε κεράσουμε καμια μπυρίτσα να τα πούμε από κοντά.

  • «Άρη» (έχω αρχίσει ήδη να) σε λυπάμαι… Ωστόσο επειδή εδώ (ακόμη και στο blog μας) δεν βρίσκεσαι σε καφενείο, να λες ότι θες και να αποχωρείς δίχως τα λόγια σου, οι προθέσεις σου και το ήθος σου να δέχονται την οποιαδήποτε κριτική, θα σου απαντήσω για μια ακόμη φορά.

    «Πρωτοπορεια α λα ΚΚΕ!
    “εγω ειμαι καταληψειας” και εγω ψαρωσα! Εγω να δεις τί εχω υπαρξει και τί ειμαι, και ποσα ωραια πραγματα εχω δει να μετατρεπονται σε μαγαζακια, κλικες, κολλητους και τους “αλλους”, πιτσιρικαδες που ακουν του γηραιοτερους με δεος αναγνωριζοντας τους εστω κι εμμεσως μια ηγετικη υποσταση…!»

    Πρέπει να έχεις τρομερά απωθημένα από τη συλλογική πρόταση. Μόνο έτσι εξηγούνται τα όσα λες. Πέραν αυτού φράσεις σου όπως «είμαι λίγο μεγάλος για να απολογηθώ για τη γνώμη μου» κουμπώνουν κάπως περίεργα με το «πιτσιρικαδες που ακουν του γηραιοτερους με δεος αναγνωριζοντας τους εστω κι εμμεσως μια ηγετικη υποσταση…!». Δεν νομίζεις;
    Το ότι είμαι καταληψίας στο γράφω για να αντιληφθείς τη διαφορά ανάμεσα στην ανωνυμία και την «ανωνυμία». Γιατί φυσικά δεν έχεις δίπλα σου της Λαρίσης το ποτάμι αλλά του Κηφισού. Αν ήσουν στην Λάρισα μάλλον θα επέλεγες να σχολιάσεις τα κείμενα ή τις αφίσες μας κι όχι την καθημερινότητά μας με όρους «κίτρινου τύπου».

    «Και μονο η εικονα που εν τελει βγαινει προς τα εξω, συνηστα μια παταγωδη αποτυχια! Οχι επικοινωνιακη (αυτην τη κυνηγατε ακομα και χαϊδευοντας αυτια διαφορων καθικιων) αλλά ουσιαστικη! Κι αν εγω εχω λογους να δω κατι τετοιο (καταληψεις κλπ) με καλοπροεραιτη διαθεση και τελικα ξενερωνω, σκεψου πόσο μπορει αυτο να “διαχυθει” και να αγκαλιαστεί απ΄τη γειτονια! Δυστυχως, το σινιαλο παραμενει κατι ξενο για τη γειτονια! Για πολλους δικαιους και πολλους αδικους λογους!»

    Καταρχήν (και αφού σε κόφτει τόσο η ανωνυμία σου) μην μπαίνεις σε τέτοιες εμμονικές λεπτομέρειες για την επικοινωνιακή μας διαχείριση γιατί εκτίθεσαι! Κατά τα άλλα, η εικόνα δεν είχε ποτέ καμιά σχέση με την ουσία παρά μόνο με την επιφάνεια. Κρίμα, άνθρωπος που βλέπει τριγύρω μια μικροαστική γειτονιά να νοιάζεται τόσο πολύ για την εικόνα της κατάληψης. Μήπως έχεις μπερδέψει λίγο το «τι θα πει η γειτονιά!» με την κοινωνική διαλεκτική; Αν ναι έχεις κομματάκι πρόβλημα στα θεωρητικά σου εργαλεία!

    «Μηπως αν ερχομουν απο κει κι ελεγα “χαιρετε, ειμαι ο Ταδε κι εχω αυτη τη διαφωνια” θα ακουγοταν τοσο απλο? Ή πιό πειστικο?
    Το να προσπαθειτε να εστιασετε στη διαδυκτιακη επικοινωνια και την “ανωνυμια” ειναι δικανικος τροπος για ν’αποφυγετε την κριτικη και την πιθανη αδυναμια για πειστικες απαντησεις!»

    Θα ακουγόταν το ίδιο. Αυτό που σου καταλογίζω είναι η παντελής έλλειψη συντροφικότητας. Η αναπαραγωγή ενός μισητού, για εμάς, κόσμου που βρίθει από ματάκηδες, σχολιαστές και όχι εμπλεκόμενους, κριτικούς και κριτές. Σε αντίθεση με την αφεντιά σου, κόσμος από τη γειτονιά είχε το ήθος να μας μιλήσει όταν υπήρξε κάποιο ζήτημα μαζί μας αντί να μπει στο διαδίκτυο και να χύνει τη χολή του. Εμείς σε αυτές τις σχέσεις ποντάρουμε, στην διαλεκτική της κατάληψης με τη γειτονιά και όχι στην εικόνα της που είναι το μέλι κάθε επίδοξου «περαστικού» σχολιαστή. Δυστυχώς «σύντροφε Άρη» μέχρι στιγμής είχαμε υπόψη ότι μας παρακολουθούν μόνο οι μπάτσοι και οι φασίστες. Τώρα ξέρουμε ότι μας παρακολουθείς κι εσύ. Γιατί ακριβώς η επιλογή σου να σχολιάζεις ανώνυμα έχει ήδη διαμορφώσει ένα πεδίο ανισότιμης σχέσης. Ή για να στο πω πιο απλά: «το τρίτο μάτι σου μπορεί να μας παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή από απόσταση 10 μέτρων δίχως εμείς να το γνωρίζουμε». Κι έχεις το θράσος να λες ότι εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε την κριτική; Μιλάς εσύ για πειστικές απαντήσεις τη στιγμή που δεν μπορείς να πείσεις ούτε τις «σχέσεις» και τον κόσμο που πρεσβεύεις;

    «Αληθεια, ποσοι (κυριως τους μετεπειτα εισερχομενους) απ΄το Σινιαλο ειναι ανθρωποι της γειτονιας? Ποσοι μενουν πιό κοντα απ΄τα 3-5 χιλιομετρα? Ποσοι εχουν μεγαλωσει ή ζησει αρκετα χρονια στη γειτονια? Ποσοι απ’τη γειτονια εχουν ενταχθει ή εστω πλησιασει το Σινιαλο? Κατα ποσο θεματα της γειτονιας επιρρεστηκαν θετικα απ΄το Σινιαλο (πρεζεμποριο,μετατροπη της πλατειας σε Παρκινγκ, κοινωνικα θεματα ατομων της γειτονιας κλπ) ?
    Ξερω τις απαντησεις, ισως κι εσεις! Λοιπον, απλα θετω ζητηματα! Το Σινιαλο ειτε θα γινει αυτο που πολλοι αρχικα πιστεψαμε και στηριξαμε (εστω απο “αποσταση”), ειτε θα ακυρωθει μεσω των αντιφάσεών (?) του! Και ειναι σαφες και γνωστο το πώς παρουσιαστηκε αρχικά η καταληψη, το πώς συστηθηκε στη γειτονια! Μια γειτονια πουεχει προβληματα να λυσει, οχι νεα να προσθεσει!»

    Τρομερή χαρτογράφηση! Πολλοί θα την ζήλευαν… Δεν νομίζεις ότι έχεις αρχίσει και ξεπερνάς κάθε όριο;
    Ας επαναλάβω λοιπόν μερικά αυτονόητα (που μάλλον σου ξέφυγαν όταν συστηθήκαμε στη γειτονιά). Η έννοια της τοπικής δράσης (την οποία πρεσβεύουμε) δεν καθορίζεται από τα στενά γεωγραφικά όρια της κατάληψης. Όταν εμείς μιλάμε για γειτονιά εννοούμε το σύνολο των γειτονιών του Αιγάλεω. Την στενή έννοια της γειτονιάς την επικαλούνται οι μικροαστοί και οι νοικοκυραίοι. Εμάς δεν μας απασχολεί το πρεζεμπόριο μόνο έξω από την πόρτα μας, αλλά η κουλτούρα της πρέζας και των ουσιών. Δεν μας ενδιαφέρει να διώξουμε την πρέζα από τη «γειτονιά» μας για να πάει στην παρακάτω πλατεία. Δυστυχώς για ‘σένα μιλάς με τους όρους του παλιού κόσμου. Αλλά ακόμη κι έτσι θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τι κάνεις εσύ για τη γειτονιά σου και τα προβλήματά της.
    Και άσε τις δακρύβρεχτες δηλώσεις περί Σινιάλου που όλοι στηρίξατε και πιστέψατε. Το Σινιάλο δεν είναι καμιά ιδέα για να δηλώνεις πίστη σε αυτό και να το στηρίζεις από απόσταση. Εκτός κι αν η απουσία σου, σου επιβάλει να έχεις τους δικούς σου «θεούς». Όλα τα άλλα είναι για τις ταινίες του Ξανθόπουλου. Σε αντίθεση με εσένα λοιπόν, εμείς είμαστε στο Σινιάλο γιατί πιστεύουμε στις επιθυμίες μας, στον κόσμο που θέλουμε, στις σχέσεις που χτίζουμε. Ευτυχώς το Σινιάλο υπάρχει και χωρίς εσένα, εξελίσσεται μέσα από τις διαδικασίες του, προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του, είναι κομμάτι της διαλεκτικής σχέσης της γειτονιάς και της «γειτονιάς».

    «Μην απαντατε, προσπαθωντας να πεισετε τυχόν τριτους που θα διαβασουν το “διάλογό” μας! Απλα σκεφτειτε καποια ζητηματα με ειλικρινεια και οχι καφενειακα! Εγω δεν προκειται να ασχοληθω περισσοτερο με την “ευθιξεια”σας, υπαρχουν αλλοι γιάυτα τα προβληματα!»

    Δεν θα μας υπαγορεύσεις το πώς και το γιατί θα απαντάμε. Η ευθιξία μας πάντως δεν μας έκανε να διαγράψουμε τα χυδαία σχόλια σου.

    Ο διάλογος αυτός από μεριάς μας τελείωσε.
    Για οτιδήποτε άλλο ξέρεις που θα μας βρεις…

  • re arh poy sai apo konta rwta th geitonhsa poy efere ena akribo oyiski tis proales gia dwro, ta pitsirikia ths geitonias poy fytepsan louloudi mprosta apo thn katalhpsh, toys goneis poy niwthoun oti ta paidia tygxanoyn storghs ,thn irma thn skylitsa ths plateias poy swsame kai krata olo to malox gia party soy.to tragoydi”fight for your right to party” to xeis xwrepsei pote ‘h mhpws exeis problhma genikotera na pernan omorfa oi anthrwpoi ?etsi apla kai egaliwtika

  • λοιπον φιλτατε αρη εγω εκεινη την ωρα που οι συντροφοι μου επαιζαν μπουγελο και εσυ ησουν στη γειτονια με το γερασμενο-μιζεριασμενο προσωπακι σου γεματο μααλοξ ημουν στις συγκρουσεις στο συνταγμα…αυτο σημαινει δηλαδη οτι πρεπει να στη πω εσενα και των υπολοιπων επειδη φυγατε και εγω εκατσα παραπανω???ή πρεπει να κανω κυρηγμα στους συντροφους μου επειδη οταν εγω ετρωγα την χημεια των μπατσων επελεξαν να θυμηθουν τα παλια?επαιζαν μπουγελο.θυμασαι την αξια της λεξης ΠΑΙΖΩ?θυμασαι τι ωραια που περνουσες στα παιδικα σου χρονια οταν η κοπελα ή το αγορι που ειχες απεναντι σου και το ειχες ερωτευτει σου εδινε σημασια και σε εκανε λουτσα?θυμασαι τι ωραια που περνουσες γαμωτο?θυμασαι τον αυθορμητισμο που χαθηκε με τα χρονια???εγω χαιρομαι που οι συντροφοι μου δεν εχουν χασει τον αυθορμητισμο και την παιδικοτητα τους τη στιγμη που εσενα σε τρωει η μιζερια…ξεκολλα και ζησε…αν δεν ερθεις εσυ στην καταληψη να μου χαμογελασεις με την χαμενη σου παιδικοτητα στα ματια θα σε ψαξω πορτα πορτα σε ολο το αιγαλεω μεχρι να σε βρω και θα σε αναγκασω να μου δωσεις ενα φιλι κ ενα γλυφιτζουρι με γευση φραουλα!αν θες μου αγοραζει μια γρανιτα σπρωξε γλυψε!ολα αυτα δεν ειναι παιδικη αφελεια ουτε ανωριμοτητα!ειναι απλα αγαπη για την ζωη…οταν ημασταν μικροι το σε αγαπαω το λεγαμε αντι για καλημερα…αυτο μου λειπει….
    ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ
    ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ….
    με αγαπη ο γειτονας σου…
    στο επομενο μπουγελο ελα και εσυ…

    σου δινω μερικες εικονες για να δεις τι εννοω…. :) με αγαπη

    http://3.bp.blogspot.com/-1tm-gMP7g30/TVPjX8mFjGI/AAAAAAAAAkE/SAGu64fXV8I/s1600/20080401133646u-glifiguri-baby3856005.jpg

    http://giaemena.files.wordpress.com/2007/11/kiss.jpeg

    http://www.misterfun.gr/eikones/664

  • και κατι τελευταιο απο μενα:

    Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι.
    Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας.
    Αιώνες μοναξιάς.
    Τώρα μη. Μη με σταματάς.
    Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού.
    Ονειρεύομαι ελευθερία.
    Μέσα απ’ του καθένα
    την πανέμορφη ιδιαιτερότητα
    ν’ αποκαταστήσουμε
    του Σύμπαντος την Αρμονία.
    Ας παίξουμε. Η γνώση είναι χαρά.
    Δεν είναι επιστράτευση απ’ τα σχολεία
    Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ.
    Μεγάλα όνειρα στον ουρανό.
    Εργάτες με δικά τους εργοστάσια
    συμβάλουν στην παγκόσμια σοκολατοποιία.
    Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ.
    Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές».
    Οι φυλακές τους «τρομοκράτες»
    Η μοναξιά τους «απροσάρμοστους».
    Το προϊόν την «ανάγκη»
    Τα σύνορα τους στρατούς
    Όλα η ιδιοχτησία.
    Βία γεννάει η Βία.
    Μη ρωτάς. Μη με σταματάς.
    Είναι τώρα ν’ αποκαταστήσουμε
    του ηθικού δικαίου την υπέρτατη πράξη.
    Να κάνουμε ποίημα τη Ζωή.
    Και τη Ζωή πράξη.
    Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ
    Σ’ ΑΓΑΠΩ
    και δεν με σταματάς δεν ονειρεύομαι. Ζω.
    Απλώνω τα χέρια
    στον Ερωτά στην αλληλεγγύη
    στην Ελευθερία.
    Όσες φορές χρειαστεί κι απ’ την αρχή.
    Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.

    _κατερινα γωγου_

  • Την ωρα που καποιοι στην πλατεια παπανικολαου επαιζαν μπουγελο ο συντροφος Αρης (και εγω) δεν αραιωναμε το μαλοξ για να κανουμε οικονομια στο νερακι που καποιοι αλλοι στερουνται. Αισχος…

    Συγγνωμη για το υφος μου Αρη αλλα ο μικροαστισμος της γειτονιας που μεγαλωσα δεν με αφηνει να σου απαντησω αλλιως! Αλλωστε που να ξερω απο ποιηση και Γωγου?

  • Συνέλθετε σινιαλιώτες, ο Αρης είναι γνωστός και ως ΤΡΟΛ-άρης. Το ότι σε ένα ποστ για τους συλληφθέντες των γεγονότων της 29ης Ιούνη επιλέγει να κάνει υποδείξεις, μαθήματα (φταίει η ηλικία του που αλλού κατηγορεί;) αναρχικής ορθότητας, να παραθέσει με “ακρίβεια” αστυνομικού ερευνητή τις “παρατυπίες” σας και την “απομόνωσή” σας από τη (μικροαστική;;;) γειτονιά, δείχνει πολλά για τις κοινωνικές του προταγματικές και εργαλεία. Αφήστε τον στην μικρόνοια των αστικών στερεοτύπων του όπως καλά είπε πιο πάνω ο Κω. από την κατάληψη. Γιατί όσο συνεχίζετε να απαντάτε καταντάει και λίγο αυτοαναφορικό, λίγο άσκηση ύφους, δύναμης και ξεμπάζωμα απέναντι σε κάποιον που δεν έχει να υπερασπιστεί τίποτα και ούτε θέλει -γιατί αν ήθελε με πραγματικούς όρους να πεί για τα “κακώς κείμενα της κατάληψης, “να τραβήξει αυτιά”, να σημάνει συναγερμό για τον “κατήφορο” της μπυροποσίας, των μπουγέλων και και άλλα τέτοια, αν νοιαζόταν για την αυτοοργάνωση και τα εγχειρήματά της θα έπρεπε να ερχόταν από κει να σας “τα πει”.-
    Η ανωνυμία που επιλέγει εξάλλου είναι σαν εργαλείο κομιξάδικων υπερηρώων: αλλάζεις πρόσωπο χωρίς να λογοδοτείς σε κανέναν(πέρα από τον ταραγμένο σου ύπνο όταν οι απαντήσεις των άλλων σε αποκαλύπτουν), ζεις στην ευκολία της κακής προαίρεσης ευαγγελιζόμενος ιδεατούς τόπους χρόνους και συμπεριφορές που δήθεν εσύ κατέχεις.

    Γενικά -και αυτό αφορά και εσάς στον τρόπο που απαντάτε σε κακοπροαίρετους και μη- οι γραπτές καταγγελίες και τα πύρινα λογύδρια μέσω του μπλογκ τα βρίσκω πως ακυρώνουν αυτό που πραγματικά θέλετε να πετύχετε με τον ανοιχτό σχολιασμό των ποστ σας.

    Και για να επανέλθουμε στο αρχικό ζήτημα: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ της 29ης Ιούνη
    Και επειδή οι μέρες είναι παράξενες επειδή το κράτος με την εγγύηση 70 χιλιάδων που επέβαλε στον αναρχικό Μανώλη Λιόλιο δείχνει τις προθέσεις του, πρέπει να αρχίσουμε να ανιχνεύουμε τις συλλογικές μας απαντήσεις απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Μην σπαταλάμε φαιά ουσία για τον κάθε άρη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *