[Συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην κατασταλτική πολιτική του κράτους στις φυλακές] Κορυδαλλός

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/10/2020
Υλικό άλλων ομάδων

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η “Συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην κατασταλτική πολιτική του κράτους στις φυλακές”.

Την συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού πλαισίωσαν περίπου 130 σύντροφοι και συντρόφισσες. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρτήθηκαν πανό στο χώρο, μοιράστηκαν κείμενα σε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς και πετάχτηκαν τρικάκια. Επίσης, λειτουργούσε μικροφωνική από την οποία διαβάζονταν κείμενα και έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τη συντρόφισσα Δήμητρα Βαλαβάνη και στάλθηκε ηχητική παρέμβαση από τις συντρόφισσες από την Τουρκία Hazal Secer και Harika Kizilkaya, οι οποίες ανάμεσα στα άλλα μας ενημέρωσαν για την απεργία πείνας που θα ξεκινήσουν οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον απεργό Sadi Naci Ozpolat που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών. Με το τέλος της συγκέντρωσης, κινηθήκαμε ως σώμα μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη προς τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης, προκειμένου να μας ακούσουν οι κρατούμενες των φυλακών.

Η Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ενάντια στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, με πρωτεργάτες το δίδυμο Χρυσοχοΐδη – Νικολάου, στους φυλακισμένους. Η νέα κανονικότητα για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές του ελληνικού κράτους ανέτειλε ως μια σωφρονιστική δυστοπία με νέους περιορισμούς, απαγορεύσεις και περιστολή όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Μεταφορά των φυλακών στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ομάδα εφόδου – ερευνών στις φυλακές στα πρότυπα των ΕΚΑΜ με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς. Στοχευμένες και αλλεπάλληλες έρευνες σε κελιά πολιτικών κρατουμένων, όπως στις συντρόφισσες Δήμητρα Βαλαβάνη, Hazal Secer και Harika Kizilkaya.

Δημιουργία “πειθαρχικών φυλακών” για πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους.

Νομοσχέδιο για αυστηροποίηση της χορήγησης αδειών και των μεταγωγών στις αγροτικές φυλακές. Καμία μέριμνα για αποσυμφόρηση των φυλακών – έλλειψη μέτρων προστασίας από τον covid 19

Να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει το κράτος στις φυλακές.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις των κρατουμένων.

Να μην αφήσουμε τους φυλακισμένους μας στην λήθη.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *