Στον εξεγερσιακό αστερισμό των ημερών…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/11/2014
Κινηματικά Νέα

“Εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες” χαρακτηρίστηκαν σήμερα οι φοιτητές από την κυβέρνηση που στηρίζει τις πρυτανικές αρχές στην επιλογή τους να κλείσουν τις σχολές μέχρι την Τρίτη εν όψει της 17 Νοέμβρη. Οι φοιτητές που προσπάθησαν να μπουν στη Νομική το πρωί, προκειμένου να κάνουν τις προγραμματισμένες συνελεύσεις τους, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έχει σηκώσει το ελικόπτερό της και είναι έτοιμη να επιβάλλει την Τάξη στην πρωτεύουσα. Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις ώρες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξελίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις με τον πρύτανη να έχει κατεβάσει τον διακόπτη ηλεκτροδότησης της σχολής προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συνέλευσης των φοιτητών.

Κανείς δεν εκπλήσσεται, μια και όλη αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά γραμμική, στο πλαίσιο της κατασταλτικής στρατηγικής της ακροδεξιάς διακυβέρνησης. Η μόνη έκπληξη είναι η αθροιστική της “φυσιογνωμία”. Ζωσμένες οι σχολές όλο και πιο ασφυκτικά κάθε 17 Νοέμβρη από το 2010 και μετά, τρεις μέρες πέρσι το λόκ άουτ, πέντε μέρες φέτος. Και πάει λέγοντας. Η αστυνομία έχει ξεχυθεί στους δρόμους κάνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα της κρατικής βαρβαρότητας όσο πιο σαφές μπορεί. Με φόντο το ρήμαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, τις γονυκλισίες στις επιταγές των υπερεθνικών διευθυντηρίων, το χτύπημα των μαθητικών καταλήψεων, τις απόπειρες εξώσεων σε δύσμοιρους οφειλέτες, τη προγονόπληκτη νεκροφιλία στην Αμφίπολη, τα εθνικιστικά πλατσουρίσματα στις ΑΟΖ… η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αφόρητη.

Μπαίνοντας στον εξεγερσιακό αστερισμό των ημερών, «όποιος δε θέλει τη φωτιά ας μην πιάνει τα κάρβουνα». Η κυβέρνηση συνεπής στις ασκήσεις εξανδραποδισμού και με τις πλάτες των εξωνημένων διαμεσολαβήσεων, έχει ρίξει το γάντι. Ο Σύριζα έκανε… επερώτηση στη Βουλή συνεπής στην τακτική υποθήκευσης των αγώνων μέχρι να έρθει «στα πράγματα», το ΚΚΕ καλεί… στην πορεία της 17 Νοέμβρη (ενώ οι σχολές δεν το ενοχλούν κλειστές έως τότε…) και μένει η Ανταρσύα να μαζέψει την σημερινή πολιτική υπεραξία με τα αγωνιστικά «μπρος-πίσω» στα λουλουδάκικα μέχρι να βγάλει την ανακοίνωση για τους προβοκάτορες σε περίπτωση που «ξεφύγει» η κατάσταση.

Αυτοί είναι λοιπόν που υπονομεύουν τους αγώνες των φοιτητών… Αυτή ακριβώς η «νομοτέλεια», με τους φαύλους κύκλους της να διαγράφουν τις πιο ρηγματωμένες για την κυριαρχία ημερομηνίες, ευθύνεται για την υπονόμευση κάθε εξεγερσιακής ευαισθησίας. Η πειθαρχία, οι κάλπες, το λοιδορημένο αυθόρμητο, οι συντεταγμένες «συγκρούσεις» προσπαθούν για μια ακόμη φορά να θάψουν όσο πιο βαθιά γίνεται το εξεγερσιακό μήνυμα της 17 Νοέμβρη.

Κανείς όμως δεν ξέρει πού έχει θάψει το τσεκούρι της. Και το κυριότερο, πότε θα το ξεθάψει. Αυτό φοβούνται οι εξουσίες.

*Υπάρχει κάλεσμα στα Προπύλαια σήμερα στις 5μμ

Σχόλια Ανάρτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *