στιγμές καθημερινότητας μιας αστυνομικού…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/03/2011
ΣχολιασμοίΤοπικά Νέα

 

Επειδή μικρή είναι η πόλη μας και “γνωριζόμαστε”… βλέπουμε στο βίντεο αυτό -που διαδραματίζεται στην είσοδο του σταθμού μετρό στο Αιγάλεω-μια αστυνομικό της ομάδα ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας να αγοράζει γυαλιά από τους “παράνομους” μετανάστες μικροπωλητές. Μπορούμε να πούμε ότι στη στιγμή αυτή αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η (αντι)μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Η ίδια αστυνομικός μετά από λίγες ώρες θα φορέσει τη στολή της, θα κυνηγήσει πιθανόν αυτούς τους ίδιους  μετανάστες, θα τους προσάγει, θα τους κατάσχει τα εμπορεύματα για να ακολουθηθεί στη συνέχεια  ο δρόμος του εκλεισμού ή/και της απέλασης.

Δεν πρόκειται ούτε για υποκρισία ούτε απλά για μια επιβεβαίωση του “νόμιμου αλλά μη ηθικού”. Πρόκειται για μια ευθύγραμμη πολιτική που ξεζουμίζει τους μετανάστες, λεηλατεί ό,τι τους περίσσεψε από τον χυδαίο καταναγκαστικό τους ξεριζωμό ποδοπατώντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας τους σε ένα διαρκές και απάνθρωπο κυνήγι.

Η πελάτισσα αστυνομικός λίγες ώρες μετά θα στέκεται απέναντί σου ένοπλη και ένστολη για να σε “πείσει” ότι οι μετανάστες αυτοί είναι παράνομοι και θα πρέπει να διωχθούν.  Όμοια, όπως στα καπιταλιστικά εργοτάξια οι μετανάστες μαύροι και άτυποι εργάτες  πετιούνται στα δίχτυα της απέλασης όταν θεωρούνται  αχρείαστοι.

Αν η συγκεκριμένη αστυνομικός δεν αγόραζε τίποτε από τους μετανάστες και τους “απωθούσε” ακόμη και εκτός υπηρεσίας παραμένοντας συνεπής ως προς τον νόμο… θα ήταν φασίστρια. Πρόκειται όμως για συνεπή δημοκράτισσα … και οι διαφορές είναι εμφανείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *