Π. Ράλλη: επανάληψη ενός συνηθισμένου σκηνικού

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/05/2012
Κινηματικά Νέα

Αρχή της οδού Σαλαμινίας, αρχή της ουράς των μεταναστών

...σήμερα το πρωί, ήσυχη η κατάσταση στην Σαλαμινίας μετά το πογκρόμ

Όποιος περνούσε από την Π. Ράλλη στις 9 το πρωί, μπροστά από το Μεταγωγών και τον περίγυρο, βρισκόταν μπροστά σε μια έξαλλη κατάσταση. Εκατοντάδες αστυνομικοί κάθε είδους, ΔΙΑΣ, Δέλτα, περιπολικά της άμεσης δράσης και ασφαλίτες υπό τους εφιαλτικούς ήχους των σειρήνων είχαν ξαμοληθεί κατά μήκος της λεωφόρου ανάμεσα στα αυτοκίνητα και στα πεζοδρόμια, κυνηγώντας μετανάστες, χτυπώντας τους, ξαπλώνοντάς τους στο έδαφος και περνώντας τους χειροπέδες. Ένα άγριο πογκρόμ, χαρακτηριστικό δείγμα των αγριεμένων καιρών μας. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει περί τίνος επρόκειτο.

Είναι γνωστό ότι τα χαράματα κάθε Παρασκευής ανοίγει τις πόρτες της η υπηρεσία παροχής δικαιολογητικών για την άδεια παραμονής που εδρεύει μέσα στο Μεταγωγών. Η διαδικασία εξελίσσεται από την πίσω είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Σαλαμινίας, πράλληλης με την Π. Ράλλη. Παρότι η υπηρεσία αυτή δέχεται το πολύ 50 άτομα, δημιουργείται από νωρίς το προηγούμενο βράδυ μια τεράστια ουρά εκατοντάδων ανθρώπων επί της οδού Σαλαμινίας που ξενυχτάνε μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνουν δεκτοί. Η κατάσταση αυτή μετράει χρόνια, από τις αρχές του 2008, με ελάχιστα ενδιάμεσα διαστήματα αναστολής κι έχει αφήσει 3 νεκρούς στη διάρκεια επιχειρήσεων «αποκατάστασης της τάξης στην ουρά των μεταναστών».

Έγινε γνωστό ότι όλο το χτεσινό βράδυ σε μια αντίστοιχη επιχείρηση «ευταξίας» υπήρχε ένταση στην ουρά αναμονής με διαρκείς προστριβές μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας. Το πρωί γύρω στις 8.15’ κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένα περιπολικό της αστυνομίας δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από 20 άτομα. Αυτό αποτελεί προφανώς και ερμηνεία για το άγριο γενικευμένο πογκρόμ που εξαπολύθηκε λίγη ώρα μετά στην Πέτρου Ράλλη εναντίον εκατοντάδων ανυποψίαστων μεταναστών… κυρίως αφρικανών…

Διάγουμε περίεργους καιρούς όπου η υπακοή εις την Τάξιν αποτελεί κυρίαρχο μέλημα της «υπηρεσιακής κυβερνήσεως», πόσω μάλλον όταν αυτή διασαλεύεται από τους «θρασύτατους» μετανάστες που δεν κάθονται πειθήνιοι να τρώνε ξύλο, να ταπεινώνονται και να διαπομπεύονται από ένα άκρως επιθετικό ρατσιστικό σύστημα. Η ακροδεξιά μετατόπιση του ελληνικού καπιταλισμού εν μέσω κρίσης προϋποθέτει την έξαρση του εθνικισμού (πήξαμε από δαύτον με τους καμένους, τους σαμαράδες και φυσικά, με την είσοδο των φασιστών στην βουλή) και του ρατσισμού με κατάδειξη ως αποδιοπομπαίων τράγων των μεταναστών από την Αφρική και την κεντρική Ασία. Έτσι, εκτρέπει την κοινωνική δυσφορία σε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς που, όλως τυχαίως, καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα «βόρεια προάστια», τα «πολυεθνικά ευαγή ιδρύματα» και τα συμφέροντά τους.

Όμως, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *