Πόσο πιο ολέθριες μπορεί να είναι οι συνέπειες;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/11/2012
Κινηματικά Νέα

Η Είδηση:

Τραγικό θάνατο επέλεξαν να έχουν δύο κοπέλες μετά την πρόσφατη απόλυσή τους. Η πρώτη ήταν 20χρονων και αυτοπυρπολήθηκε ενώ η δεύτερη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας.

 Η κοπέλα που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου στο Παγκράτι εργαζόταν ως νοσοκόμα. Η αδερφή της προσπάθησε να την κρατήσει και να την αποτρέψει από την αυτοκτονία ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τη χάσει μέσα από τα χέρια της.

Η δεύτερη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έμενε στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων.

Πηγή: Το Ποντίκι

Η Διαπίστωση:

Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε «ολέθριες» συνέπειες για τους Έλληνες και «θα αποδυνάμωνε συνολικά την Ευρώπη».

Σχόλια Ανάρτησης

  • να έχουμε μαζικές αυτοκτονίες μήπως ή να οδηγηθούμε σε ομαδική μετανάστευση; το θέμα είναι ότι την ευθύνη έχουν αυτοί μας κυβερνάνε, οι άλλοι τη δουλειά τους κάνουνε!

  • Αγαπητή ειρήνη,

    σε περίπτωση που το διαβάζεις αυτό, θα ήθελα 2 διευκρινίσεις:

    -ποιοι είναι οι “άλλοι” που αναφέρεις;
    -γιατί η δουλειά “αυτών που μας κυβερνάνε” πρέπει να είναι διαφορετική από αυτών των “άλλων”; ποιος μάς το είπε αυτό; μήπως 20-25 χρόνια εκμαυλισμού κι εξαγοράς/πώλησης συνειδήσεων μάς έχουν κάνει να ξεχάσουμε πως η δουλειά “αυτών που μας κυβερνάνε” είναι ακριβώς αυτή: να μας πατάνε το σβέρκο για λογαριασμό των (ντόπιων κυρίως) αφεντικών μας;

    Πέραν αυτού, δε νομίζω πως οι “άλλοι” ή οι πολιτικοί ευθύνονται αποκλειστικά για το ότι άνθρωποι 20 χρονών αυτοκτονούν. Η επιλογή κάποιων συνειδήσεων να αυτοτερματίσουν τη ύπαρξή τους έχει να κάνει άμεσα με το κοινωνικό πλέγμα εντός των οποίων διαρκώς διαμορφώνονται και αυτό συμπεριλαμβάνει (σίγουρα) θεσμούς, αλλά και υποκείμενα όπως η αγία οικογένεια, οι συνεργάτες στη δουλειά, οι φίλοι,οι εραστές, εγχειρήματα όπως εμείς αλλά και τον ίδιο το φορέα της συνείδησης.

    Με άλλα λόγια είναι τόσο αποπροσανατολιστικός ο ασφαλής αφορισμός των εκεί πάνω/προδοτών/μνημονιακών/κλπ ως αποκλειστικά υπεύθυνων, όσο αποπροσανατολιστική και η ασφαλής επίρριψη ευθύνης αποκλειστικά στο ίδιο το άτομο ως μειονεκτούντα σε “δύναμη της θέλησης”. Και οι 2 ασφαλείς αφορισμοί κάνουν το ίδιο: αγνοούν το ότι ούτως ή άλλως ζούμε σε μια ταξική κοινωνία που μας προορίζει ή για υποζύγια ή για λίπασμα και η μόνη αξιοπρεπής επιλογή είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Κάθε υποτελής που αυτοκτονεί λόγω της κρίσης είναι ένας από εμάς, και για όσο αναπαράγουμε τα αδιέξοδα στα οποία μας σπρώχνει η κυριαρχία, θα έχουμε μερίδιο στην επιλογή των αυτόχειρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *