Πρώτη μέρα των γενεθλίων του “Σινιάλου”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 24/04/2013
Εκδηλώσεις & Δράσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Αυτός που θα γίνω δεν υπάρχει στα γονίδιά μου, όπως δεν υπήρχε το άγαλμα του Μωυσή στο κομμάτι μάρμαρο που έφερε ένα πρωί στο εργαστήρι του ο Μιχαήλ Άγγελος»
Albert Jacquard γενετιστής

Η πρώτη ημέρα των γενεθλίων ξεκινά στις 7μμ σήμερα με την θεματική: Αιγάλεω, ιστορικές διαδρομές μιας πόλης ενάντια στο μύθο της φυλής”. Μετά την προβολή του δικού μας 12λεπτου video: “τί είν το Αιγάλεω”, θα ακολουθήσει εισήγηση όπου θα ξεδιπλωθούν διαδρομές των ανθρώπων που ήρθαν και κατοίκησαν την πόλη. Οι πρώτοι εργάτες γύρω από το Μπαρουτάδικο, οι διωγμένοι Ασσύριοι και Μικρασιάτες, ο αντιφασιστικός αγώνας και οι κυνηγημένοι αντάρτες του εμφυλίου, οι Πόντιοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αποτελούν τη ζωντανή ιστορία, τα νεύρα της μνήμης που αναιρούν το μύθο της «καθαρότητας», τα κατασκευάσματα της «αμόλυντης» φυλής και της ενότητας του έθνους.

Στον χώρο της κατάληψης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα “το Μπαρουτάδικο” από την σχετική ομάδα αυτομόρφωσης όπως, επίσης, και σχέδια από το εργαστήρι σχεδίου της κατάληψης που θα σχετίζονται με τις θεματικές των εκδηλώσεων. Έχει εκδοθεί και μπροσουράκι με τις θέσεις της “ομάδας για την αυτομόρφωση και ενάντια στην εκπαίδευση”.

Ραντεβού λοιπόν το απογευματάκι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *