Πρόγραμμα μαθημάτων αυτομόρφωσης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 27/10/2011
Τοπικά Νέα

Διδάσκεις καλύτερα αυτό που περισσότερο χρειάζεσαι να μάθεις.

Richard Bach,1936

 

Για 2η χρονιά επιχειρούμε συλλογικά να μοιραστούμε όλες τις γνώσεις μας, από τα γαλλικά και την κιθάρα έως την κηπουρική και την ηλεκτροτεχνία. Στεκόμαστε εχθρικά τόσο απέναντι στο μοντέλο «δάσκαλου/πομπού-μαθητή/δέκτη», όσο και απέναντι στο περιεχόμενο, το σκοπό και το διαμελισμό των γνωστικών πεδίων με κριτήριο την εξειδίκευση για τις ανάγκες της παραγωγής, για το κέρδος των αφεντικών. Απέναντι σε αυτά πειραματιζόμαστε για την ανάδειξη αμφίδρομων σχέσεων ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους στα μαθήματα  και την ελεύθερη, μη-εμπορευματική μετάδοση και εξερεύνηση των γνωστικών πεδίων με κάθε δυνατό συνδυασμό και προς κάθε κατεύθυνση.

Με την ελεύθερη μετάδοση της γνώσης απελευθερώνουμε και την ίδια τη γνώση.

Η κρίση ξεθεμελιώνει την εδώ και χρόνια εξαθλιωμένη «δημόσια και δωρεάν παιδεία» δρομολογώντας κάθε είδους αποκλεισμό για τα παιδιά των μη προνομιούχων τάξεων. Τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα φροντιστήρια και κάθε είδους «παραπαιδεία» γίνονται απολύτως απαραίτητα για την πρόσβαση ακόμη και στην στοιχειώδη γνώση. Τα «δημόσια σχολεία» πρόκειται να γίνουν προπύργια κοινωνικού αποκλεισμού για τα παιδιά των φτωχών, αποθήκες εφήβων για μια προσχηματική ενασχόληση με το μεγάλο Τίποτα της καπιταλιστικής ερήμου. Απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, απέναντι στην «ενισχυτική διδασκαλία» για την απόκτηση ενός θλιβερού βιογραφικού, επιλέγουμε να ενισχύσουμε κάθε βούληση για πρόσβαση στη γνώση. Επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τους ακρωτηριασμούς της εξειδικευμένης γνώσης συνδέοντάς την με το γνωστικό Όλον, αντιστρέφοντας τους όρους του επιχειρούμενου κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της απελευθερωμένης γνώσης.

Κάνουμε λοιπόν σινιάλο σε όλους και όλες! Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 31/10/2011.

 

Δευτέρα

18:30 – 20:30 Γερμανικά όλων των επιπέδων

20:30 – 22:30 Κιθάρα

Τρίτη

17:00 – 19:00 Κιθάρα

19:00 – 21:00 Αγγλικά για αρχάριους

Πέμπτη

19:00 – 21:00 Ισπανικά όλων των επιπέδων

21:00 – 23:00 Θεωρία της μουσικής

Παρασκευή

19:00 – 21:00 Μαθήματα εκμάθησης Photoshop, Office και βασικής πληροφορικής.

* Όσοι έχουν laptop το φέρνουν μαζί τους γιατί θα βοηθήσει στο μάθημα. Για όσους δεν έχουν φροντίζουμε εμείς. *

Σάββατο

12:00 – 14:00 Μαθήματα κοπτοραπτικής

15:00 – 17:00 Μαθήματα φωτογραφίας

* Τα μαθήματα φωτογραφίας θα γίνονται Σάββατο παρά Σάββατο δηλ. 2 Σάββατα το μήνα. Το πρώτο μάθημα ξεκινάει κανονικά στις 06/11/11. Όσοι έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή την φέρνουν μαζί. Όσοι δεν έχουν δεν πειράζει γιατί υπάρχει λύση. *

Κυριακή

12:00 – 15 :00 Εργαστήριο σχεδίου

12:00 – 14:00 Αγγλικά επιπέδου Proficiency

 

Για τα μαθήματα σχολείου υπάρχουν οι παρακάτω συναντήσεις για τη διαμόρφωση του προγράμματος:

Πέμπτη 03/11, 17:00 – 19:00 Για όσους/ες ενδιαφέρονται για τα θεωρητικά μαθήματα όλων των τάξεων.

Παρασκευή 04/11, 17:00 – 19:00 Για όσους/ες ενδιαφέρονται για τα θετικά μαθήματα όλων των τάξεων.

 

Τέλος, στο Σινιάλο πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών καθώς και ένα εργαστήρι με μαστορέματα για το σπίτι μας. Οι μέρες και οι ώρες θα ανακοινωθούν από εδώ πολύ σύντομα.

* Η μέρα και η ώρα για το μάθημα των Γαλλικών θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

** η ομάδα αυτομόρφωσης και ενάντια στην εκπαίδευση συναντιέται κάθε Τετάρτη στις 17:00

*** συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες

**** για επικοινωνία με την ομάδα αυτομόρφωσης: sinmath@espiv.net

Σχόλια Ανάρτησης

  • ΜΠΡΑΒΟ…ειναι πολυ συγκινητικο να συνεχιζετε(κοντρα στους καιρους) για 2η χρονια κ οχι απλα συνεχιζετε το εργο της εμπρακτης αλληλεγγυης στην πραξη αλλα το εμπλουτιζετε και βαζετε κι αλλα μαθηματα.καλο καλη συνεχεια και κουραγιο

  • Μπραβο παιδια!!! Ειναι αξιοτιμο να συνεχιζεται εναν τετοιο αγωνα εμπρακτα! Το προγραμμα αυτομορφωσης εκτος απο το οτι καταργει το ”πομπος-δεκτης”= ”καθηγητης -μαθητης”, διευρυνει και την αλληλεγγυει και συλλογικοτητα του κοινωνικου οντως που ονομαζεται ανθρωπος. Μακαρυ να μπορουσα να συμμετεχω και γω αλλα ειμαι μακρυα….. Φιλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *