[ΠΕΡΑΜΑ] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 22/03/2021
Κινηματικά Νέα

Το τελευταίο διάστημα το κράτος μέσα από τα ένστολα τσιράκια του δείχνει ακόμα πιο απροκάλυπτα το ασύδοτο και ανελέητο πρόσωπό του. Τα περιστατικά αστυνομικης βίας, επίδειξης δύναμης και εκδικητικότητας έχουν πληθύνει και στο Πέραμα με τους ειδικούς φρουρούς που την έχουν δει σερίφηδες να τραμπουκίζουν, να προσάγουν και να κόβουν πρόστιμα με εξοντωτικά ποσά σε ανθρώπους του μεροκάματου. Όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης που κοιτάει να βγάλει τα σπασμένα του κορωνοϊου και να τρομοκρατήσει τον κόσμο αλλά και του δήμου, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος ζήτησε περισσότερη αστυνόμευση για την περιοχή από τον ίδιο τον Χρυσοχουντίδη.Λες και η έλλειψη μπάτσων από τις γειτονιές ήταν το πραγματικό πρόβλημα τις περιοχής.

Σε μια εποχή που ο κλάδος της υγείας θα έπρεπε να δουλεύει ρολόι και η πρόσβαση στην περίθαλψη να είναι πιο αδιαπραγμάτευτη από ποτέ, το κράτος απαντάει σε αυτό το πρόβλημα όπως και σε κάθε πρόβλημα προσλαμβάνοντας χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και αγοράζοντας φορτηγάκια και αγροτικά μπατσικά κάνοντας σαφές ποιες είναι οι προτεραιότητες και το πλάνο της.

Το Σάββατο 20/03/2021 πραγματοποιήσαμε συγκεντρωση στην κεντρική πλατεία του Περάματος, όπου διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης στους κατοίκους και στους/στις συλληφθέντες/ίσσες της Νέας Σμύρνης από την αναρχική ομάδα Περάματος και συνεχίσαμε με πορεία στην περιοχή δίνοντας ξανά ζωή στις γειτονιές μας ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, τη μπατσοκρατία και τον φόβο που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Όμως, δε μπορούν να μας επιβληθούν ούτε να μας φοβήσουν. Το δικιο το έχουν εξεγερμένοι/ες.

 Αυτοοργανωμένες εστίες σύμπραξης για αγώνα από τα κάτω – Αναρχική ομάδα Περάματος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *