παρέμβαση Σινιάλου και αλληλέγγυων στο Δημαρχείο Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/01/2013
Τοπικά Νέα

Παρέμβαση στο δημαρχείο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την κατάληψη Σινιάλο και αλληλέγγυους αιγαλιώτες και αιγαλιώτισσες, είτε συμμετέχοντες στα μαθήματα αυτομόρφωσης είτε γείτονες. Μοιράστηκε κείμενο ενάντια στην στοχοποίηση της κατάληψης σε όλους τους  εργαζόμενους στο κτίριο και άνοιξε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου εξελίχθηκε συζήτηση με τον αντιδήμαρχο Λάμπρο Σκλαβούνο. Από μεριάς της κατάληψης διατυπώθηκε η φυσιογνωμία της και τα πολιτικά και κοινωνικά της χαρακτηριστικά μαζί με το σκεπτικό της παρέμβασης. Από μεριάς των αλληλέγγυων ξεδιπλώθηκε η διακριτή τους υποστηρικτική επιχειρηματολογία και η βούληση για στήριξη της κατάληψης και αποφασιστική αντίσταση στην εκκένωση της κατάληψης.

Μας είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση εδώ και 4 χρόνια με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της κατάληψης. Το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και μετά την μνημονιακή κατάργησή του συγκεκριμένου οργανισμού πέρασε στον ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε η κατάσταση είναι μετέωρη. Μάς είναι, επίσης, γνωστή η δήλωση του υπουργού δημόσιας τάξης ότι επειδή δεν μπορεί να φυλάει τις εκκενωμένες καταλήψεις σε 24ωρη βάση θα καλέσει τους φορείς (με επικυρίαρχο, προφανώς, τον αντίστοιχο Δήμο) να εγκαταστήσουν άμεσα κάποια λειτουργία στα κτίρια αυτά ούτως ώστε να αποτραπεί κάθε προοπτική ανακατάληψής τους. Σκοπός λοιπόν της παρέμβασης ήταν να αποσαφηνιστεί προς την δημοτική αρχή ότι οποιαδήποτε συνεισφορά του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι προσχηματική. Ο αντιδήμαρχος από τη μεριά του μας αποσαφήνισε ότι ο Δήμος δεν έχει κι ούτε και πρόκειται να έχει την οποιαδήποτε ανάμιξη σε όλη αυτή την κατάσταση καθώς δεν υπάρχει οποιαδήποτε βλέψη για οποιαδήποτε χρήση του κτιρίου. Πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως δεν έχει διατυπωθεί ποτέ από κάτοικους της περιοχής προς το Δήμο το οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με την κατάληψη.

Διαμηνύσαμε, τέλος, την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την κατάληψη και τις επιλογές μας σε ευθεία αναλογία με τις ενδεχόμενες κινήσεις της αστυνομίας.

Συνεχίζουμε αδιάλειπτα τα μαθήματα αυτομόρφωσης, επιτείνουμε τις περιφρουρήσεις της κατάληψης, τις καθημερινές λειτουργίες της  και το κλείσιμο ενός πρώτου -αποτρεπτικού της καταστολής- κύκλου με από κοινού με την κατάληψη “Παπουτσάδικο” διοργάνωση πορείας την Παρασκευή στις 6μμ από το Παλατάκι (Χαϊδάρι) προς το Μετρό Αιγάλεω και τη συναυλία στην πλατεία Εσταυρωμένου στις 9μμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *