Παρέμβαση ενάντια στον σεξισμό, την πατριαρχία, την αντρική κυριαρχία σε Ίλιον και Αγ. Αναργύρους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/03/2019
Υλικό άλλων ομάδων

Το Σάββατο 2/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Ίλιον/Άγ. Αναργύρους, ενάντια στον σεξισμό, την πατριαρχία, την αντρική κυριαρχία, με συμμετοχή δεκάδων συντροφισσών και συντρόφων. Τόσο η αφίσα που κολλήθηκε όσο και το κείμενο που μοιράστηκε είχαν ως κεντρικό πολιτικό περιεχόμενο τις δολοφονίες γυναικών από άντρες “καθημερινούς”, συζύγους, πατεράδες, αδερφούς, συντρόφους, συγγενείς και φίλους -την ανάδειξη της συνολικότερης πατριαρχικής συνθήκης που θέλει τα μη αρρενωπά σώματα, όσα αρνούνται τους ρόλους υποτέλειας και τα έμφυλα στερεότυπα, να βρίσκονται υπό μόνιμη απειλή ακόμη και της ίδιας τους της ζωής.

 

Η παρέμβαση ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Αναργύρων και στη συνέχεια κινήθηκε προς τις γειτονιές του Ιλίου. Μοιράστηκαν πολλές εκατοντάδες κείμενα, αναγράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ, κολλήθηκαν αφίσες, χαρτοπανό και αναρτήθηκε πανό στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων. Κατά τη διάρκειά της, φωνάζαμε συνθήματα, όπως: “Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή – σφαλιάρες και κλωτσιές σε κάθε σεξιστή”, “Δεν το ‘κανε από αγάπη ούτε και λατρεία-το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία”, “Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί”,”Οι δρόμοι μας ανήκουν και μόνες και μαζί, στο διάολο να στείλουμε κάθε σεξιστή”, ” Είμαστε τα εγγόνια όλων των μαγισσών – ξόρκια και σφαλιάρες κατά των σεξιστών”.

 

 

Σπάμε τη σιωπή, μοιραζόμαστε τα βιώματά μας. Δεν αφήνουμε μόνη καμία που κακοποιείται. Δημοσιοποιούμε περιστατικά έμφυλης βίας στις γειτονιές μας, αναλαμβάνουμε δράση, συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις μας. Στεκόμαστε η μία πλάι στην άλλη ενάντια στην υποτίμηση των σωμάτων και των ζωών μας. Αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που θέλουν να διαχειρίζονται τα σώματα και τις ζωές μας, παλεύουμε για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς φύλα, χωρίς «κανονικούς».

Τσακίζουμε όποιον σηκώνει χέρι πάνω μας.
Γιατί ό,τι είναι να γίνει για την καταστροφή αυτής της καταπιεστικής συνθήκης θα γίνει από μας τις ίδιες.

 

 

*Αναδημοσίευση από site του Θερσίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *