παρέμβαση αλληλεγγύης στις καταλήψεις #2

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 24/12/2019
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Το Σάββατο 21/12 οι καταλήψεις παπουτσάδικο και σινιάλο, σε συνέχεια των δράσεων για την υπεράσπιση των καταλήψεων και των ζωών μας, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στους δρόμους του κέντρου του Χαϊδαρίου. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, τοιχοκολλήθηκαν αφίσες, γράφτηκαν συνθήματα και οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με τα τρικάκια μας. Η παρέμβαση κατέληξε στο μετρό της Αγίας Μαρίνας, από όπου συνεχίσαμε τον δρόμο μας για να συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που καλούσε στην Πλ. Κολιάτσου η συνέλευση για την υπεράσπιση της κατάληψης Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων.Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και φωτογραφίες από την παρέμβαση.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Από τις καταλήψεις κτηρίων, καταλήψεις σχολείων, καταλήψεις πανεπιστημίων, καταλήψεις άδειων σπιτιών μέχρι τις καταλήψεις γης και εργοστασίων…παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Όποιες κι αν είναι οι καταλήψεις, εμείς με αυτές δίνουμε ζωή στα άδεια κτήρια, παίρνουμε πίσω όσα μας ανήκουν, μοιραζόμαστε τις ζωές μας ενάντια στην εξατομίκευση και απομόνωση, στεκόμαστε η μία δίπλα στο άλλο στις φρίκες μας, στεγάζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, παίρνουμε ανάσα από την ασφυξία του κλεμμένου χρόνου των ζωών μας, ντόπιοι και μετανάστες χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης και σπάμε την αορατότητα, δημιουργούμε τις πιο περίπλοκες σχέσεις κόντρα στις βαριεστημένες χειρονομίες, εκφραζόμαστε χωρίς την επιβολή του κέρδους και την ταχύτητα του εμπορεύματος.

Όταν η εκμετάλλευση μας είναι νόμος, η αλληλεγγύη ποινικοποιείταιΌταν η αναπλάσεις κι οι εξευγενισμοί είναι νόμος, οι ζωντανοί κι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι ποινικοποιούνταιΌταν η ιδιοκτησία είναι νόμος τότε οι καταλήψεις μας είναι/ είμαστε “εστίες ανομίας”.

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια στις καταλήψεις, οι κάθε λογής εξαγγελίες και τα τελεσίγραφα καλούν σε συνθηκολόγηση και τονίζουν πώς οποιαδήποτε προσπάθεια αυτοοργάνωσης των ζωών μας πέρα από κρατικούς και θεσμικούς φορείς θα καταστέλλεται.Αλλά ξεχνάνε πως οι γειτονιές του ελέγχου και των περιφράξεων δεν παλεύονται, πως η ανάπτυξη δεν μας γεμίζει το μάτι, πως ζούμε εδώ. Ξεχνάνε πως οι καταλήψεις μας υπάρχουν μέσα και έξω απο τα κτήρια που λιμπίζονται και πως οι σχέσεις μας δυναμώνουν μες στην αλληλεγγύη.Να τους θυμίσουμε πως τόσα χρόνια έχουμε ζήσει αλλιώς / έχουμε συναντηθεί. Η επίθεση αυτή βασισμένη στο δόγμα τάξη-ανάπτυξη-ασφάλεια έχει σκοπό τον πλήρη έλεγχο και την υποτίμηση των ζωών μας.

λιτά και απέριττα:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ







Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *