Παράδοση Δήλωσης Ολικής Άρνησης Στράτευσης στις στρατολογίες Κομοτηνής και Ιωαννίνων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 05/09/2014
Υλικό άλλων ομάδων

Κομοτηνή 01-09-14

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαρακτηρίσει την Κομοτηνή είναι η δράση του “βαθέος κράτους”. Πράκτορες, ΚΥΠατζήδες, στρατόπεδα, βάσεις, αποθήκες οπλισμού, μυστικά κονδύλια, εξωτερική πολιτική, εθνικισμός και μιλιταρισμός: δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο ταιριαστό περιβάλλον για την εγκατάσταση της στρατολογίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η δευτέρα 01 Σεπτέμβρη 2014, όμως, κόμισε στην -κατά τ’άλλα όμορφη- πόλη μια δράση γροθιά στο στομάχι του μιλιταριστικού κατεστημένου. 40 με 50 συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκανε έξω από τη στρατολογία Κομοτηνής για να παραδώσουν μαζικά στις στρατιωτικές αρχές το κείμενο της Ολικής Άρνησης Στράτευσης των συντρόφων Δ. Μανίτσα και Κ. Σακκά. Οι ένστολοι κηφήνες των στρατιωτικών γραφείων μείνανε να κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό, το αναπάντεχο αυτό μπουλούκι των αντιμιλιταριστών, μη μπορώντας να διανοηθούν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην κανονικότητα των στρατιωτικών προσταγών.

Κι όμως! Δεν είμαστε ούτε φυγόπονοι, ούτε λουφαδόροι. Δεν είμαστε όμως και τρελοί, ώστε να πάμε να σκοτωθούμε κάτω από τις εντολές των ταξικών μας εχθρών. Είμαστε προλετάριοι, συνειδητά ταγμένοι στην υπόθεση ενός κόσμου χωρίς έθνη, κράτη, στρατούς, σύνορα, εξουσίες και εκμεταλλεύτριες τάξεις. Δημόσια, συλλογικά και συντροφικά διατρανώνουμε την πολιτική μας εχθρότητα ενάντια στον πιο βάρβαρο μηχανισμό που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία. Και φυσικά δε θα μας κάμψουνε ούτε οι διώξεις, ούτε τα αυτόφωρα, ούτε τα πρόστιμα τους…

140901-stratologia-komothnhs-01

140901-stratologia-komothnhs-02

Ιωάννινα 04-09-14

Στις 4/9/14 ήταν η τρίτη φορά που επισκεφτήκαμε τη στρατολογία Ιωαννίνων για να παραδώσουμε την κοινή δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης των συντρόφων Δ. Μανίτσα και Κ. Σακκά. Η κάθε επίσκεψη πιο σημαντική και από την προηγούμενη. Οι προθέσεις μας δεν ήταν καθόλου φιλικές. Δεν είμαστε από τους τύπους που προσέρχονται στις ώρες κοινού για να εξυπηρετηθούν. Είμαστε συνειδητά πολέμιοι του πολέμου και εχθροί των μηχανισμών που τον προετοιμάζουν και τον εκτελούν. Είναι αυτή η συνειδητή μας επιλογή που μάς επιβάλει να σταθούμε δημόσια και συλλογικά απέναντι στους στρατοκράτες και να τους φωνάξουμε μέσα στα μούτρα: ΔΕ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ ΑΦΕΝΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Δεν είμαστε από αυτούς που θέλουν να κρυφτούν ή να αποφύγουν την αντιπαράθεση. Ίσα ίσα την επιδιώκουμε. Έχουμε πλήρη αντίληψη του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού που διεξάγεται στην περιοχή μας, με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων και την προς διευθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία. Ξέρουμε πως οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί των κρατών δε θα διστάσουν να επικαλεστούν το στρατό, όταν οι διπλωματικές αποστολές θα στερηθούν επιχειρημάτων. Βλέπουμε πώς οι λύσεις των αφεντικών απέναντι στην κρίση είναι ακόμα περισσότερη εθνική ενότητα και ακόμα περισσότερη εθνική ομοψυχία. Όμως δε βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα σε αυτούw τους σχεδιασμούς!

Η ταξική μας θέση μάς τοποθετεί απέναντί τους!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!

140904-stratologia-ioanninon-01

140904-stratologia-ioanninon-02-150x150

  140904-stratologia-ioanninon-03-150x150

140904-stratologia-ioanninon-04-150x150

140904-stratologia-ioanninon-05-150x150

αναδημοσίευση από το Ξυπόλυτο Τάγμα

Σχόλια Ανάρτησης

  • Εκεινη η δηλωση του Μαζιωτη οταν εκανε το ιδιο και αποκαλουσε τον στρατο στο περιπου σαν ενα μερος που φτιαχνει ανδρεικελα πρεπει να μελετηθει.
    Μην ξεχναμε οτι στο στρατο επισης υπαρχουν γυναικες αξιωματικινες, χρυσαυγιτισσες,αρχηγινες του στρατευματος κλπ
    οπου δινουν κανονικα διαταγες και υποτασσουν κοσμο.

    • Αυτό που χρειάζεται αυστηρή μελέτη αρχικά είναι το σχόλιο σου, μπας και γίνει έστω και λίγο κατανοητό. Τουλάχιστον ως προς τις γεφυρώσεις του με τις παρεμβάσεις δεκάδων αντιμιλιταριστών μέσα σε στρατολογικά γραφεία.

  • :)
    Το σχολιο μου σχετιζεται με κατι που αναφερουν οι κυριοι
    στο γραμμα τους.
    Επισης η αναφορα στις αξιωματικινες, στις αρχηγινες του λοχου,
    (λοχαγινες) κτλ σχετιζεται με το ιδιο ακριβως.
    Το να σου δινουν διαταγες γυναικες, να σε βαζουν να πλενεις το πιατο τους,να σε βαζουν να τρεχεις(ολο το λοχο) σαν καψωνι κτλ
    προφανως δεν σχετιζεται με λεξη που χρησιμοποιειται για να περιγραψει το ολον.

  • Αναφερομαι στην λεξη σεξισμος στο δευτερο σημειο.

    Που σημαινει οτι η αναφορα στις αξιωματικινες, στις αρχηγινες του λοχου,
    (λοχαγινες) κτλ δεν μπορει να συνοδευεται απο την λεξη σεξισμος.
    Το να σου δινουν διαταγες γυναικες, να σε βαζουν να πλενεις το πιατο τους,να σε βαζουν να τρεχεις(ολο το λοχο) σαν καψωνι κτλ,
    να σε απειλουν με μη εξοδο και πολλα αλλα προφανως δεν σχετιζεται με λεξη που χρησιμοποιειται στο κειμενο,την παραπανω.
    Ακομα και σαν υποννοια.Ακομα και σαν τετοια.
    Κατα τ’αλλα ειτε γυναικες ειτε ανδρες σε πατανε το ιδιο υποτιμητικο ειναι.
    Δεν βαω γεφυρωση εμφυλη ουτε την υποννοησα.

  • Σεξισμός σημαίνει διάκριση στη βάση του φύλου. Στο προκείμενο, οι γυναίκες στο στρατό έχουν το “καθήκον” της ανδροποίησής τους. Αναπαράγουν το κυρίαρχο στερεότυπο που είναι αναμφισβήτητα το πατριαρχικό. Αυτό περιγράφεται στο κείμενο των συντρόφων. Στο πλαίσιο αυτό για να επιβεβαιωθούν γίνονται ακόμη πιο ανταγωνιστικές από τους άντρες στην ανδροποίησή τους. Όσο πιο πολύ απομακρύνονται από τα κυρίαρχα γυναικεία στερεότυπα (ευαισθησία, προστατευτικότητα, μητρότητα, αμυντικότητα, παθητικότητα κοκ) τόσο πιο πολύ αποδεκτές θα γίνουν μέσα στο θεσμό του στρατού.

  • Στο κειμενο δεν περιγραφεται αυτο
    μιας και υπαρχει μη γνωση για την υπαρξη στρατιωτικων γυναικων στο στρατο.
    Επισης σιγα μην υπηρχε σε κειμενο αρνησης στρατευσης δικαιολογηση των αξιωματικινων του στρατου.Αυτο μονο εσι το κανεις και αποτελει και μοναδικο στοιχειο τρελας σε ολο το διαδικτυο.Πουθενα δεν υπαρχει εξωραισμος και δικαιολογηση των φασιστριων απο τον χωρο που κανεις μονο εσι.
    Προσβαλλεις και τους αρνητες ετσι.
    Επισης ανδροποιηση σημαινει να γινονται οι γυναικες κακες;
    Ακους εκει οτι ανδροποιουνται .
    Αν ελεγα εγω οτι οι αντρες αξιωματικοι κανουν σαν γυναικες οταν φωναζουν και δινουν εντολες θα σου αρεσε;Το βραβειο αντιανδρισμου παιρνεις
    Η μας κανεις πλακα η εισαι αλλου.
    Ξερεις ποσες παρατηρησεις και φυλακες στο στρατο αφορουν το ξυρισμα και τα καθαρα παπουτσια; Γιατι νομιζεις οτι ”φυλακιζονται” τοσοι και τοσοι;

    Οταν εκμεταλλευονται καποιες τους φανταρους στο στρατο-τους ανδρες φανταρους τοτε το αντιστοιχο ειναι να εχουμε γυναικες και ανδρες αξιωματικους με δουλους γυναικες.
    Το ποια λεξη εκφραζει το ολον καλυτερα να την ξανασκεφτεις.

  • Ξυρισμα, κουμπωμενα ρουχα, βαλμενα σωστα, γιακαδες σωστοι,
    καπελο ισιο,κουρεμα, φαβοριτες.
    Για τα παπουτσια αν ειναι δεμενα και πολυ πιο λιγο καθαρα.
    Στο τελευταιο ημουν υπερβολικος.
    Ζωνη βαλμενη,το καλοκαιρι ανεβασμενο διπλωμενο δεξια και αριστερα
    το ρουχο κτλ.
    Και αλλα οχι λιγα.
    Ετσι για την ιστορια.
    Για το τι προσεχουν.

  • Τα παπουτσια καθαριζονται με αγορασμενα μωρομαντηλα
    και μονο αν υπαρχει υπερβολη λενε τιποτα.
    Και καμια φορα παραξενοι στρ λενε τιποτα ειδικα αν ερθει κανας επισημος.
    Υπαρχει και βερνικι αλλα δινετε μια φορα στην αρχη της θητειας και αν και διαρκει οχι πολυ.
    Και με νερακι γινεται δουλεια παντως.

  • Σε περίπτωση που δεν είσαι εμπαθής αλλά βιαστικός: οι “κύριοι” είναι σύντροφοι και το “γράμμα” τους είναι δημόσια δήλωση αντιπαράθεσης στον στρατιωτικό μηχανισμό. Έχουν σαφέστατη γνώση για τη σύσταση, τον χαρακτήρα και την ιδεολογία του στρατού όπως επίσης και για την παρουσία γυναικών εντός του, που αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά επινίκια παράδειγματα της πατριαρχίας.

    Θα ήταν ιδιαιτέρως ανθρώπινο, κόσμιο και σαφώς ένα δείγμα συναίσθησης, κατανόησης, πολιτικής ωριμότητας και αλληλεγγύης να διακόψεις τα μισογυνικά σου σχόλια σε μία ανάρτηση που στην τελική η έμφυλη διάκριση αποτελεί ένα μόνο από τα σημεία που θίγονται και όχι τον πυρήνα της. Συντροφοι και συντρόφισσες εκτίθονται, παρεμβαίνουν και αναστατώνουν στρατολογικές υπηρεσίες, ενώ οι στοχευμένες και εκδικητικές διώξεις των ολικών αρνητών διαρκώς οξύνονται. Αν αυτό που σε καίει μπροστά σε όλο αυτό είναι η ευθιξία της ανδρικής σου αξιοπρεπείας απέναντι στα τερατουργήματα του γυναικείου φύλου, μπορείς να κάλλιστα να σταματήσεις το σχολιασμό και να μην ευτελίζεις τέτοια ποστ αντιπληροφόρησης. Έχεις γίνει κατανοητός.

  • H λεξη κυριοι δεν ειναι υποτιμητικη.
    Κυριους τους λεω και ειμαι ευγενικοτατος.
    Μας βαζεις να ..τσακωθουμε επειδη νιωθεις αβολα;
    Δεν θα ελεγα οτι ειναι και τοσο ντομπρο :)

    Επισης εχω βιωματικη εμπειρια την οποια καταθετω.

    Μισογυνισμος επισης ειναι να βριζεις τις γυναικες επειδη ειναι γυναικες- οχι τις αξιωματικινες .
    Αν ελεγα ποσο μου αρεσουν αυτες,οι αξιωματικινες σε ενα αναρχικο σαιτ .θα ημουν ok ; Θα σε ικανοποιουσε ;

    Επειδη μαλλον δεν εχεις παει στο στρατο και δεν αντιλαμβανεσαι την ιεραρχια σκεψου οτι εχουμε εκει πχ μια γυναικα διοικητρια.Απο κατω της πχ εναν ανθυπολοχαγο, απο κατω του μια λοχαγο, πιο κατω μια εποπινα και ου το καθεξης.
    Οτι γινεται μεσα στο στρατο γινεται εν γνωση ανδρων και γυναικων αξιωματικων.

    Βρηκα μολις ενα αρθρο σχετικα με την οργανωση μηδενικη ανοχη.
    Εχει πραγματοποιησει επιθεσεις εις βαρος αντρων κ γυναικων.
    Μην μας πεις οτι ειναι μισογυνικη !!

    http://www.kathimerini.gr/752144/article/epikairothta/ellada/mhdenikh-anoxh-19-epi8eseis–kata-politikwn

  • Υγ:
    Η αναφορα του Μαζιωτη για τον στρατο οπου εγραφε οτι παραγει ανδρεικελα γιατι δεν εγκρινεται απο εσενα;

  • Εκτός από στρατό, δεν έχω πάει και μέσα στη βουλή. Αυτό δεν καθιστά έναν βουλευτή ή έναν βολεμένο υπάλληλό της καλύτερο αναλυτή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επίσης, δεν έχω πάει μέσα σε γκουλαγκ, αλλά όσοι βασάνισαν ή φυλακίστηκαν εκεί δε σημαίνει ότι έχουν καλύτερα αντίληψη για αυτά κι ότι θα μου κάνουν απαραιτήτως και μάθημα. Άλλωστε, πολύ έγκλειστοι πίστευαν ότι για να τους έριξε ο θείος στο ψυχρό μπουντρούμι… κάτι θα ήξερε.

    Η διαρκής χρήση του ονόματος ενός αναρχικού που μάλιστα πρόσφατα τραυματίστηκε και φυλακίστηκε δείχνει ότι απλά θέλεις να πετάς πυροτεχνήματα. Δείχνεις περιέργως μεγάλη εμμονή εξ αρχής με την 23χρονη πλέον δήλωση του Μαζιώτη, που στο κάτω κάτω δε διαφέρει και πολύ δεκάδες άλλες δηλώσεις ολικής άρνησης ως προς την ανάλυση του στρατού. Μην καταναλώνεις λοιπόν αβίαστα ανθρώπους και ονόματα για τη ματαιοδοξία ενός ποσταρίσματος, έχε και λίγο συναίσθηση της κατάστασης. Ούτε ενέκρινα, ούτε απέρριψα ο,τιδήποτε από τη δήλωση κανενός παντώς. Σε αντίθεση με τα σχόλιά σου.

    Να σου καταθέσω και μία δική μου βιωματική εμπειρία. Έχουν ματώσει τα αυτιά μου από τις βιωματικές εξιστορήσεις για τον στρατό, ειδικά από αυτές τις πολυπληθείς που ανακυκλώνουν το τίποτα και τη μιζέρια του. Αν λοιπόν η βιωματική σου εμπειρία σε έμαθε ότι ο στρατός δεν είναι πατριαρχικός από την κορυφή ως τα νύχια, κι όλο αυτό επειδή είδες κάποιες γυναίκες με στολή να λειτουργούν σαν άντρες (όπως ορίζει η δουλειά τους δλδ), τότε μην κυνηγάς και πολύ τις εμπειρίες, είσαι εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως από αυτές. Προσπάθησε τα βιβλία αν είναι και ξεκίνα με τίποτα ελαφρύ.

    Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Τα σημεία που θέτεις, έτσι όπως τα θέτεις, με αφήνουν παγερά αδιαφορό. Αυτό που δεν εγκρίνεται από εμένα είναι η συνέχιση ενός διαλόγου που καταφέρνει να αποσπά την προσοχή από το ουσιώδες: δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι δρουν ενάντια στον στρατό, εδώ και τώρα. Παράλληλα, τη στιγμή που οξύνεται η καταστολή στους ολικούς αρνητές, κάθε νέα δήλωση αποτελεί εκτός των αλλών σημαντικότατο πεδίο αλληλεγγύης.

    Αυτά έχουν σημασία. Αλλά για τούτα τσιμουδιά δε λες, πέρα από ευγενικές προσφωνήσεις “κυρίων”. Είσαι ευγενέστατος απέναντί τους, οκ, σύντροφος και αλληλέγγυος δεν είπες αν είσαι.

    Άντε γεια σου λοιπόν, κύριε.

  • Ξαναμπηκα για να δω αν γραφτηκε τιποτα και τελικα καταλαβα
    οτι η δυσκολια των καιρων εμφανιζεται συνεχεια και συνεχεια..

    Καλυτερα να ξαναδιαβασεις τα λεγομενα μου διοτι απαντας σε πραγματα που δεν εχουνε λεχθει και φανταζεσαι και διαφορα μονος σου.
    Η ελλειψη ηθικης που εχεις σε κανει να πεφτεις σε πολλες λουμπες.

    Δεν θα επαναλαβω τις αντιανδρικες αποψεις που εκφερεις που φανταζομαι οτι θα ειναι και το χομπι σου .

    Ωστοσο αναρωτιεμαι αν οι γυναικες δεν κανουν για τον στρατο οπως λες εμμεσα τοτε μαλλον εσι εχεις κατα βαθος αποψεις μισογυνικες.
    Τα κοριtσακια στο στρατο οταν κυνηγουν γινονται σαν ανδρες γραφεις.
    Αλλου γραφεις οτι ανδροποιουνται.
    Αν αυτη ειναι υποστηριξη προς τις γυναικες(τις μικρουλες και παιδουλες) τοτε ποια ειναι η μη υποστηριξη.

    Yγ :Αρα στο στρατο και στον επαναστατικο ακομα να μην υπαρχουν γυναικες;

    Υγ2:
    Οταν περασεις τα 22 ξαναδιαβασε τα παραπανω.

    Yγ:Γυναικες στο στρατο υπηρχαν και στην αρχαια Σπαρτη.
    Δεν ειναι νεο φρουτο

  • Υγ4: Πατριαρχια οταν υπαρχουν καταπιεσμενοι ανδρες(φανταροι) στο στρατο δεν υπαρχει -σαν ορισμος.
    Και μαλιστα απο γυναικες σε πλειαδα περιπτωσεων.
    Ετσι ειναι ο ορισμος τι να κανουμε.

  • Υγ5:
    Η δολοφπνια του Παυλου Φυσσα σχετιζεται με τον πυρηνα της Νικαιας σε μεγαλο βαθμο οπως φαινεται.
    Εκει στους 5 της ηγετικης ομαδας οι 2 ητανε γυναικες.

    Στη Σαλονικα κουμαντο εκανε η κορη τΟΥ Μιχαλολιακου.
    Μιας και τετοιες γυναικες θα υπαρχουν σε ενα στρατο φασιστικο,απεναντι απο τον λαο και το κινημα μηπως να υποθεσω
    οτι θα αθωωθουν απο σενα;
    Η μπατσινα στη δολοφονια του Παυλου Φυσσα φερεται αρχικα να αργησε να επεμβει.Ειπε ε οχι και μαχαιρια.
    Σαν να ειπε ενταξει δειρτε τον αλλα οχι και με μαχαιρι.
    Φαινεται να ολιγωρησε αρχικα.
    Δεν λεω οτι το γενικευεις αλλα σε μια συζητηση το θεωρω πιθανο να το κανεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *