Πανελλαδική πορεία για την υπεράσπιση των Αγράφων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/06/2021
Κινηματικά Νέα

Την Κυριακή 6 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική διαδήλωση υπεράσπισης των Αγράφων που είχε καλεστεί από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και τα Αιολικά στα Άγραφα.

H προσυγκέντρωση έγινε στις 9.30 το πρωί και από εκεί ένα μεγάλο κομβόι αυτοκινήτων, μαζί με ένα ναυλωμένο λεωφορείο της συνέλευσης για όσους δεν είχαν μεταφορικό, ξεκίνησε για τον Τύμπανο, όπου έχουν ήδη ξεκινησεί εργασίες για την εγκατάσταση υποσταθμού. Το κομβόι πλαισιωνόταν διαρκώς και από επιπλεον κόσμο από γύρω περιοχές.

Ο “Τύμπανος” παίζει κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό για μετατροπή της περιοχής σε βιομηχανική ζώνη από ανεμογεννήτριες- έχει μετατραπεί σε πραγματικό εργοτάξιο. Στον Τύμπανο σχεδιάζεται πέρα από την εγκατάσταση 8 ανεμογεννητριών (ύψους 150 μ. η καθεμιά) και η κατασκευή υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσω του οποίου θα συνδέεται στο δίκτυο όχι μόνο το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο αλλά και καμιά δεκαριά ακόμα της περιοχής. Όλο το βουνό έχει φαγωθεί, δεκάδες μηχανήματα καθημερινά το λεηλατούν. Σεκιούριτι φυλάνε τις εγκαταστάσεις και κάμερες εποπτεύουν τις χρυσές δουλειές των επενδυτών. Λίγο πιο κάτω έχουν γίνει τα πρώτα βήματα ώστε να προετοιμαστεί πιθανώς η βάση για ανεμογεννήτρια

Περίπου 200 άτομα εφτασαν στο σημείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και πραγματοποίησαν πορεία προς το χώρο που συντελείται η καταστροφή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σεκιουριτάδες της εταιρείας είχαν παραταχθεί για να προστατέψουν τα συμφέροντα των επενδυτών. Ο κόσμος διεκδίκησε να περάσει το φραγμό των ΜΑΤ και η αστυνομία επιτέθηκε με ξύλο και δακρυγόνα. Το μπλοκ ανασυγκροτήθηκε και η διαδήλωση ολοκληρώθηκε. Η διαδήλωση καταγράφονταν συνεχώς από τρεις τουλάχιστον κάμερες της αστυνομίας και από έμμισθους μπράβους των εταιρειών.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε αυτοκίνητα διαδηλωτών έξω από το χωριό της Δρακότρυπας, κατά την επιστροφή. Ο κόσμος αποχώρησε με ασφάλεια.

Μπλόκο στις εργασίες για την εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στην περιοχή των Αγράφων. Μπλόκο στην καπιταλιστική ανάπτυξη που λεηλατεί φύση και κοινωνία.

ΜΑΖΙΚΟΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Mε φωτο και πληροφορίες από το λογαριασμό FB της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και τα Αιολικά στα Άγραφα και από λογαριασμούς twitter @fla_neur και @MikroDentro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *