Ο Χρήστος Κ. από το Πέραμα και οι ανελέητες Επιθυμίες μας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/07/2011
Κινηματικά ΝέαΣχολιασμοί

ΔΗΘΕΝ «κοινωνικοί αγωνιστές», πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκανς, σκίνχεντς και το κάθε «καρυδιάς καρύδι» ερχόταν και «ξεφόρτωνε» μπροστά στους Συναδέλφους μας… ΟΙ λέξεις, ψυχραιμία, αυτοκυριαρχία, μην προκαλείτε ήταν η μόνιμη απάντηση άνωθεν στις αναφερόμενες μέσω ασυρμάτου αδικοπραξίες προς το Κέντρο Επιχειρήσεων. Προφανώς κάποιοι εκεί μέσα να αγνοούν ότι και οι Αστυνομικοί έχουν Κεντρικό Νευρικό Σύστημα…

Δ. Ντούμας, αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής,

αποσπάσματα δημόσιας δήλωσής του για τα γεγονότα της 28 και 29 Ιούνη στο Σύνταγμα.




Φυσικά και στο Κέντρο Επιχειρήσεων ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ότι οι αστυνομικοί έχουν κεντρικό νευρικό σύστημα. Για την ακρίβεια, η κατασταλτική στρατηγική ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ αυτό το συγκεκριμένο κεντρικό νευρικό σύστημα. Συνδιαλέγεται με τα ποσοστά βίας με τα οποία «φορτώνει» τις συνειδήσεις των μπάτσων ακόμη και πριν γίνουν τέτοιοι, αλλά και μέσα στις σχολές τους, στα τμήματά τους, στους κοιτώνες, στα γυμναστήριά τους, στις οικογένειές τους, στους χορούς και τα τραγούδια τους.

Γνωρίζουμε ότι: ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Προμηθεύς Δεσμώτης» παρουσιάζει το Κράτος και τη Βία ως υπηρέτες / πιστούς εκτελεστές του Δία να βοηθούν τον Ήφαιστο να δέσει τον Προμηθέα στα βράχια του Καυκάσου. Εκείνο που εντυπωσιάζει στο πρότζεκτ του Αισχύλου είναι ότι η Βία παριστάνεται από ένα βουβό πρόσωπο που σε όλη τη διάρκεια της τραγωδίας απλά στέκεται στο πλάϊ του Κράτους. Βουβά πρόσωπα λοιπόν τα οποία έχουν προσληφθεί όχι για να ζητάνε «συγνώμες από τους πολίτες» όταν «εκτρέπεται» το κεντρικό νευρικό τους σύστημα αλλά όταν -και αν- μιλάνε να μυρηκάζουν τη γλώσσα του Ντούμα και του κάθε Ντούμα: τη γλώσσα της πιο ακροδεξιάς αποφοράς.

Από κει και πέρα τα διάφορα «κέντρα επιχειρήσεων» ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα της αστυνομικής βίας ρυθμίζοντας την ροή του κοινωνικού αίματος που απαιτείται για την υπεράσπιση των κυριαρχικών συμφερόντων. Αλλά ακόμη κι όταν τα «όργανα της Τάξεως» εκτρέπονται έρχονται άλλα «κέντρα επιχειρήσεων» για να συγκαλύψουν τις «εκτροπές» και να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των ένστολων συμμοριών.

Τελευταίο παράδειγμα –εν μέσω πολλών άλλων- αποτελεί η περίπτωση του 23χρονου περαματιώτη Χρήστου Κ. που συνελήφθη την Παρασκευή έξω από το Πολυτεχνείο μετά από συναυλία συμπαράστασης στους διωκόμενους του Συντάγματος της 28-29 Ιούνη, χτυπήθηκε ανελέητα σύμφωνα με τις προσταγές του «κεντρικού νευρικού συστήματος» περίπου 20 μπάτσων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και προφυλακίστηκε σύμφωνα με το δικαστικό «κέντρο επιχειρήσεων συγκάλυψης»…

Ξέρουμε γιατί το βουβό πρόσωπο της Βίας είναι εκεί δίπλα στο Κράτος. Δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τον Προμηθέα χωρίς να τσακίσει το Κράτος και δεν μπορεί να τσακίσει το Κράτος αν δεν περάσει πάνω από την Βία του. Γνωρίζουμε το τέλος της τραγωδίας του Αισχύλου. Εκείνο που δεν γνωρίζει κανείς είναι η συνέχεια της τραγωδίας που εξελίσσεται με επίκεντρο τόσο τις επιβουλές των συμμοριών που Κυβερνούν όσο και τις δικές μας ανελέητες Επιθυμίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *