Ο Μπίρμπας και οι καπελάκηδες εναντίον των θρι εντ δε κούκος μπαντ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 31/01/2014
Τοπικά Νέα

Πριν λίγες μέρες η δημοτική παράταξη του Σύριζα «Ανάπλαση Αιγάλεω» έκοψε την πίτα της στο «Γ. Ρίτσος». Στη «σεμνή τελετή» όπου πρωτοστάτησε ο…Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος, όπως μας πληροφορεί το σάιτ της παράταξης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Μαθιουδάκης, πρόεδρος του συλλόγου φίλων της αστυνομίας, γνωστής ποιότητος προσωπικότης στο Αιγάλεω, ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2007 είχε… πυροβολήσει καταληψίες των γραφείων του «συλλόγου» του.

Μας είναι ιστορικά γνωστός ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην πορεία των αστικοφιλελεύθερων δημοκρατιών. Από σοσιαλιστικό κόμμα που θέλει να αντιπροσωπεύει την εργατική τάξη μεταλλάσσεται μέσα από μια φιλοσοφία διαχείρισης των πολιτικών και κοινωνικών διενέξεων σε έναν «φορέα» αντιπροσώπευσης ολόκληρου του λαού. Στη δική μας περίπτωση ο «λαός» περιλαμβάνει ολίγην θρησκεία, ολίγην πατρίδα, ολίγην αντιδραστικότητα.

Είναι επίσης γεγονός ότι η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος έμπλεη πολλών συμπλεγμάτων που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές καταβολές έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι καταντάει εξόχως συντηρητική. Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή με τον Mr Tsipras όσο και στη γειτονιά μας, αφού κάτι τυπάκια σαν τον Μπίρμπα, πέρα από τις επιδιωκόμενες κοινωνικές αναφορές του που έχουν ανοίξει σαν σάπια κονσέρβα, θέλει να κρατήσει ανοιχτά μερικά ζητήματα όπως η ανεκδιήγητη κατασκευή του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Μπαρουτάδικο στη θέση του Πατινάζ.

Στο ανεκδιήγητο αυτό έργο έχει αναφερθεί δύο φορές μέσα στον τελευταίο μήνα. Η μία ήταν στην κοπή της πίτας της παράταξής του ως δείγμα ανακολουθίας μεταξύ εξαγγελιών και πράξης της τρέχουσας δημοτικής αρχής, του Καρδαρά εν ολίγοις. Η άλλη έγινε μόλις πριν λίγες μέρες στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 28/1 ως η δεύτερη στη σειρά ερώτηση του Μπίρμπα προς την δημοτική αρχή: «Που βρίσκεται η κατασκευή του 5ου Β/Ν σταθμού στον χώρο δίπλα στο Πατινάζ; Ισχύει η εργολαβία;»

Επιμένει λοιπόν ο σοσιαλδημοκράτης επερχόμενος δήμαρχος Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, στην κατασκευή ενός έργου που μετά από σκληρό και μακροχρόνιο αγώνα έχει απαξιωθεί μέσα στις συνειδήσεις των αιγαλιωτών ως δούρειος ίππος για την τσιμεντοποίηση του Μπαρπουτάδικου. Η δική μας απάντηση στην ερώτηση του Μπίρμπα «πού βρίσκεται η κατασκευή του προσχηματικού αυτού έργου;» είναι: «μέσα στο κεφάλι του και μόνο… κι εκεί θα παραμείνει ες αεί».

Όπως και να’ χει είναι γεγονός ότι θα ζήσουμε πολλές περιπέτειες και με την καινούργια δημοτική αρχή. Θα μας ταράξουνε στην «αλληλεγγύη», την «κοινωνική δικαιοσύνη» και τις «δημοκρατικές ελευθερίες»… και όλα αυτά σε καλές τιμές.

Σε κάποια από τις τελευταίες  «τριβές» του Μπίρμπα με αντιστεκόμενους στο έργο χαρακτήρισε ειρωνικά την Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω ως “three and the κούκος band” και τόνισε… ότι την επόμενη φορά δεν θα μας φέρει τα ΜΑΤ για να μας κάνει μάγκες αλλά… την αστυνομία. Τέτοια λοιπόν είναι η ποιότης τους ανδρός και της παράταξης της οποίας ηγείται. Δεν είναι μόνο ότι αυτοί, τους οποίους ειρωνεύονταν οι «άλλοι» στην κεντρική πολιτική σκηνή ως “three and the κούκος band”, αναπαράγουν τώρα που γίνανε…«πολλοί» αυτό το ήθος και το ύφος προς αντιστεκόμενους αλλά επιπλέον, ότι  έχουν κι έτοιμο σχέδιο καταστολής με «κοινωνικό πρόσωπο». Ξεφτιλισμένοι.

Θα τα πούμε στο δρόμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *