Ο Μπάμπερ ζούσε στο Αιγάλεω

Ο 27χρονος πακιστανός μετανάστης Μπάμπερ Χαν που πέθανε κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» την Παρασκευή στις 15 Ιούλη, όντας κρατούμενος στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής στο Ελληνικό, έμενε στο Αιγάλεω και χτες Κυριακή απόγευμα έγινε η κηδεία του. Μετά την κηδεία 70 μετανάστες και 5-6 αριστεροί αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο Μπαρουτάδικο.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη το πρωί δικάζονται 8 συγκρατούμενοι μετανάστες που κατηγορούνται ως πρωταίτιοι της έντονης διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Μπάμπερ στα αλλοδαπών του Ελληνικού.

Για όλη αυτή την υπόθεση υπάρχει κάλεσμα κινητοποίησης από μέλη της πακιστανικής κοινότητας και αριστερές οργανώσεις την Παρασκευή 22 Ιούλη 7μμ με συγκέντρωση στη Πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης και πορεία στα νέα κρατητήρια του Ελληνικού.

Η επίταση της κρατικής επιθετικότητας και του κατασταλτικού κυνισμού  είναι φαινόμενο ευθέως ανάλογο της επίτασης της κρίσης. Όχι ότι εν καιρώ “καπιταλιστικής ευμάρειας” δεν εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα αλλά τα κοινωνικά σημαινόμενα έχουν διαφορετικά φορτία μέσα στην εκάστοτε συγκυρία. Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει την σχέση της δολοφονικής απαξίας των μεταναστών από τα θεσμικά όργανα της Τάξεως με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από διάφορες φασιστοειδείς παρακρατικές συμμορίες που πυκνώνουν μέρα με την ημέρα.

Ωστόσο, οι μετανάστες δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι μόνοι τους…


by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *