Ο Καλλικράτης στο Αιγάλεω και τα παχύδερμά του

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/11/2011
Τοπικά Νέα

Σε παρέμβαση της λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω μαζί με απλήρωτους συμβασιούχους του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο της 10 Νοέμβρη ο Καρδαράς «δεσμεύτηκε» να κάνει ό,τι μπορεί για την αποπληρωμή των συμβασιούχων μέχρι τα Χριστούγεννα. Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι εγκρίθηκε το δάνειο που ζητούσε ο δήμαρχος και ιδού η κατανομή του στους «δικαιούχους»:

«εγκρίθηκε από το ταμείο παρκαταθηκών και δανείων μετά από απόφαση του ΔΣ (με μειοψηφούντες το ΚΚΕ).
Ύψος 2.279.000Ε για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών
-541..235Ε για ΔΕΚΟ
-1.724.360Ε για ιδιωτες και νομικά πρόσωπα, επιμεριζόμενο ως εξής
–360.129Ε για εκτέλεση έργων
–1.364.231 για εκτέλεση προμηθειών
-13.404 για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προς εργαζόμενους

η διάρκεια αποπληρωμής είναι 10ετής, με ετήσιο επιτόκιο 6,02% και ετήσια δόση 309.936ευρώ»

Δεν θα σχολιάσουμε τα 820.000 ευρώ των τόκων της δεκαετίας που φορτώθηκαν και πάλι στους κάτοικους  του Αιγάλεω αλλά θα σταθούμε στην «δέσμευση» του δήμαρχου. Βλέπετε ανάμεσα στους δικαιούχους τη λέξη «εργαζόμενους» πλην αυτών που έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου με τελεσίδικες αποφάσεις; Αν η «δέσμευση» του δήμαρχου ήταν εξαρτημένη από το δάνειο (και δεν περάσει την αποπληρωμή στις ληξιπρόθεσμες οφειλές -ενώ έχει αυτή τη δυνατότητα) τότε οι συμβασιούχοι θα μείνουν απλήρωτοι και ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά ένας φτηνός θιασάρχης στην ιλαροτραγωδία που λέγεται «τοπική αυτοδιοίκηση».

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο στόμφος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή μας υπενθύμισε ότι ο Καλλικράτης προκρίνει υποχρεωτικά την αποπληρωμή των προμηθευτών γιατί μόνο με αυτή την προϋπόθεση προχωράει η κρατική εγγύηση για τον δανεισμό. Είναι γνωστή έτσι κι αλλιώς η ταξική φύση του Καλλικράτη. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι το μέγεθος της παχυδερμίας όλων αυτών που δεν παραιτούνται αλλά συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν τον όποιο Καλλικράτη…

Να τελειώνουμε λοιπόν με τα δημοτικά συμβούλια. Είναι ο καιρός των λαϊκών συνελεύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *