Ο “αντιρατσισμός” ως σωσίβιο των καθαρμάτων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/12/2012
Σχολιασμοί

«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο»

Καμίνης δήμαρχος αθηναίων

«Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατίας μας από τους νοσταλγούς της χούντας και τους νεοναζί…»

«…με τη σημερινή κινητοποίηση οι χιλιάδες πολίτες της Αττικής που συμμετείχαν έστειλαν μήνυμα υπέρ της Δημοκρατίας ενάντια στο νεοναζισμό και στη ρατσιστική και κοινωνική βία…»

Παρατηρητήριο του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας”

Δηλώσεις με αφορμή τη “Σιωπηρή πορεία κατά του ρατσισμού” που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 15/12.
Θα μπορούσαμε απλά να απαξιώσουμε την είδηση αν η πρόκληση δεν ξεχείλιζε από χυδαιότητα μέσα στην πιο δηκτική πραγματικότητα των ημερών μας. Η έρπουσα ψηφοθηρική φτήνια που δεν πείθει κανέναν, παρα μόνο τους αδαής, έρχεται να εντάξει τον αντιφασισμό και τον αντιρατσισμό στην επίσημη συστημική ατζέντα. Επιζητώντας το μονοπώλιο του ρατσισμού στα “άνθρωπιστικά” θεσμικά όργανα της δημοκρατίας. Δίνοντας αντισυστημικά άλλοθι στους φασίστες.

Ο θρασύς δημαρχίσκος είναι ο ίδιος που  περίπου πριν ένα χρόνο ξήλωνε τα παγκάκια από την Κλαυθμώνος για να μην τη «βρωμίζουν» οι άστεγοι. Είναι αυτός που έστελνε τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν άστεγους και αλληλέγγυους που είχαν καταλάβει το αχρησιμοποίητο πνευματικό κέντρο της Αθήνας, για να βρουν καταφύγιο από τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες που επικρατούσαν την 1η Φλεβάρη του ’12. Υπήρξε δε τόσο γενναιόδωρος που φιλοδώρησε τους καταληψίες με μήνυση –την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει. Είναι αυτός που ξαμολά τα θρασύδειλα σκυλιά της δημοτικής του αστυνομίας κατά μεταναστών μικροπωλητών σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο του Δένδια.

Όσο για το σοσιαλιστικό απολίθωμα τι να πρωτοπούμε; Για τις επιχειρήσεις σκούπα που δεν σταμάτησαν ποτέ από τις αρχές του’90; Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Τις χιλιάδες δολοφονίες και βασανιστήρια στα σύνορα, τα αστυνομικά τμήματα, τους δρόμους; Τα χαϊδολογήματα και τις πλάτες του Χρυσοχοΐδη με τους χρυσαυγίτες στον άγιο παντελεήμονα; Το κολαστήριο της Π.Ράλλη;

Στην σιωπηρή λιτανεία συμμετείχαν η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΕΔΕ…

Την ίδια στιγμή εξίσου σιωπηρά ολοκληρώθηκαν τα έργα κατασκευής του φράχτη στον Έβρο

Την ίδια στιγμή εξίσου σιωπηρά δολοφονούνταν στα θαλάσσια σύνορα του ανατολικού αιγαίου 21 μετανάστες, ενώ αγνοούνται 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *