Ο ήχος της σιωπής

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/06/2021
Free Project

Το όνομά μου είναι Nyle DiMarco. Είμαι Κουφός. Είμαι η τέταρτη γενιά και έχω πάνω από 25 Κωφά μέλη στην οικογένεια μου. Είμαι τώρα στους ημιτελικούς του Mirror Ball στο Dancing With The Stars. Γράφω αυτό το γράμμα για να σας ενημερώσω πόσο σημαίνει τόσα πολλά το τραγούδι σας ′′ Sound of Silence ′′ για μένα και την κοινότητα των Κωφών μου και ότι θα ήθελα πολύ να χορέψω στο τραγούδι σας για τους τελικούς. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε ότι εμείς οι Κωφοί υποβλήθηκαν σε μια τρομερή ιστορία και είμαστε ακόμα κολλημένοι στο σκοτάδι. Το σκοτάδι της καταπίεσης που το τραγούδι σου πραγματικά αντιστρέφεται σε μένα.
Πριν από το 1880, εμείς οι Κωφοί ζούσαμε φυσιολογικές ζωές. Ήμασταν φυσιολογικοί. Κρατήσαμε πολιτικές θέσεις. Κατατάξαμε στο στρατό. Είχαμε δουλειές. Είχαμε μια εκπαίδευση μέσω νοηματικής γλώσσας που ωφελούσε σε μεγάλο βαθμό τα οπτικά μας μάτια και τα σιωπηλά αυτιά μας. Ήταν μέχρι τη Διάσκεψη του Μιλάνου το 1880 που οδήγησε στη γλωσσική στέρηση και… τελικά την κουλτούρα μας, τις ευκαιρίες εργασίας μας και την ευφυΐα μας. Βασανιζόμασταν. Οι πρόγονοί μας υποβλήθηκαν σε ηλεκτρικές καρέκλες σοκ, χειρουργικές επεμβάσεις (χωρίς αναισθησία), και τόσες πολλές βασανιστικές μεθόδους μόνο για να μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την ακοή μας. Και εμείς τιμωρηθήκαμε αν χρησιμοποιούσαμε νοηματική γλώσσα. Μας χτύπησαν. Χαστούκι με τους κυβερνώντες μας. Κακοποιημένος. Μας ζητήθηκε να προσπαθήσουμε να μάθουμε να μιλάμε (και αυτό πάντα, πάντα παταγωδώς αποτυχημένο).
Χάσαμε και δουλειές. Πολλοί τώρα μας αντιλαμβάνονται ως ανάπηρους, ότι δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε τον στρατό, να κρατήσουμε πολιτικές θέσεις, ούτε να διδάξουμε.
Εξαιτίας του συνεδρίου που σχεδόν οδήγησε στο θάνατο της κουλτούρας των Κωφών (και ήταν βασικά γενοκτονία και πολιτισμική-γενοκτονία), προσπαθούμε ακόμα να βγούμε από το σκοτάδι. Μόλις ίδρυσα το Nyle DiMarco Foundation και η εστίασή μας είναι στα Deaf kids. Δουλεύουμε με γερουσιαστές του κράτους και των Η.Π.Α για να γράψουμε και να περάσουμε το νομοσχέδιο που απαιτεί διγλωσσία (Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα και Αγγλικά) γιατί πρόσφατα αποδείχθηκε από την επιστήμη ότι θα ωφελήσει το Κουφό παιδί πολύ περισσότερο από μόνο Αγγλικά μόνο. Χρησιμοποιώ την πλατφόρμα celebrity μου και ειδικά στο DWTS για καλό σκοπό.
Με το τραγούδι σου… σχεδιάζουμε να δείξουμε τις τρομερές στιγμές της ιστορίας μου μέσα από τον χορό… και στο δυνατό και συγκινητικό τραγούδι σου. Αισθανόμαστε ότι με εσένα, το τραγούδι σου, και εμάς, θα κάνουμε / αλλάξουμε ιστορία και θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία μας, και να χτίσουν συμμάχους σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν καλύτερες ζωές κω
Βοηθήστε μας να επαναφέρουμε το σκοτάδι μας, από τη συστηματική καταπίεση. Υπάρχει δύναμη στον Ήχο της Σιωπής.
Ελπίζουμε να μας δώσετε την άδεια. Ας αλλάξουμε την ιστορία μαζί!
Nyle DiMarco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *