[Ν. Σμύρνη] ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/01/2021
Κινηματικά Νέα

(…για να μην μας περνάει ο Δήμαρχος για ηλίθιους!)

Στις 4/1 ο Δήμαρχος Τζουλάκης ανακοινώνει ότι ‘’Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να ξανακλείσουμε το Άλσος σε μια προσπάθεια να μας βρει η 11η Ιανουαρίου στην βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο.’’

Είναι η 5η φορά μέσα σε δύο μήνες που ο Δήμαρχος αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Άλσους, αυτή τη φορά κλείνοντας το εντελώς! Σε αυτούς τους δύο μήνες οι κάτοικοι της περιοχής δείξαμε πολύμορφα την αντίδραση μας στις αισχρές αποφάσεις του: Παρεμβάσεις στο Δημαρχείο, συγκεντρώσεις και μοιράσματα κειμένων στο Άλσος, πανό στην γύρω περιοχή, συλλογή εκατοντάδων υπογραφών, κλπ. Οι παραπάνω κινήσεις επέβαλλαν στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει πρόσφατα, με συντριπτική πλειοψηφία, το άνοιγμα του Άλσους μέχρι τις 9. Ο Τζουλάκης επέλεξε να αγνοήσει τους πάντες και να αποφασίσει με το ‘’έτσι θέλω’’ το κλείσιμο του Άλσους. Αποκορύφωμα της υποκριτικής και αυταρχικής του λογικής φάνηκε στις 6/1 όταν κάλεσε διμοιρία ΜΑΤ να φυλάει το κλειδωμένο Άλσος από κατοίκους που ζητούσαν το άνοιγμα του χώρου, την ίδια στιγμή που στα προαύλια των εκκλησιών της περιοχής επικρατούσε πραγματικός συνωστισμός.

Αν ο Δήμος Νέας Σμύρνης ήθελε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούσε να δημιουργήσει δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης με δωρεάν τεστ, να πυκνώσει τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, να απαλλάξει τους δημότες από τα δημοτικά τέλη. Αντί αυτού, επιλέγει να παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, δείχνοντας την ως υπεύθυνους την ‘’ατομική ευθύνη’’ και τους δημόσιους χώρους! Για να σταματήσει το αίσχος της τηλεκπαίδευσης, δεν χρειάζεται να κλείσουν τα πάρκα μας, αλλά να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και να αυξηθούν οι καθαρισμοί, δηλαδή να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών!

Σε μια εποχή που δεχόμαστε επίθεση στους μισθούς και τις ελευθερίες μας οι ελεύθεροι χώροι είναι απαραίτητοι για λίγες ανάσες ζωής και επικοινωνίας. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι κανένας Δήμαρχος και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να διασφαλίσουν τις ανάγκες μας! Εμείς οι ίδιοι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να ανοίξουμε τους χώρους μας!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

Πρωτοβουλία κατοίκων για ανοιχτό Άλσος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *