Για τον αγώνα της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 04/02/2013
Τοπικά Νέα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ……..

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, εμείς οι εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω μαζι με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έχουμε μπει στον δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, μιας και η ανομία δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Ένας αγώνας που άρχισε όταν η απλήρωτη εργασία έφτασε στους 4 μήνες, όταν μέσα στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής υπήρχε μαύρη εργασία, όταν δέν αναγνωρίστηκε εργατικό ατύχημα, όταν ο πράκτορας της Γενικής Ταχυδρομικής ήταν εξαφανισμένος.
Καταγγείλαμε της παραπάνω ανομίες του πράκτορα και μέχρι της 21 Νοεμβρίου του 2012 αφεντικού μας στην επιθεώρηση εργασίας , μια καταγγελία που μέχρι και σήμερα δεν έφτασε στο στάδιο της τριμερής ¨συμφιλιωτικής¨ συζήτησης.
Και κάπου εδώ αρχίζει να μπλέκεται το πράγμα, μέσα από διάφορες λοβιτούρες και ιδιωτικά συμφωνητικά (ΟΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗΣ) ανάμεσα στο πράκτορα και στην εταιρεία Γενική Ταχυδρομική.
Στις 21 Νοεμβρίου 2012 επί της ουσίας (με δήλωση της δικηγόρου της Γενικής Ταχυδρομικής στην επιθεώρηση εργασίας σε δεύτερο χρόνο), η μητρική εταιρεία παίρνει τον έλεγχο του πρακτορείου της στο Αιγάλεω , πληρώνοντας κάποια μικρά ποσά από τα χρωστούμενα χωρίς απόδειξη πληρωμής,την ώρα που ζητούσε από εμάς να υπογράψουμε οικειοθελείς αποχωρήσεις. Μια πληρωμή που αποδείχτηκε το τυρί ώστε η Γενική Ταχυδρομική να αποφύγει μελλοντικές δράσεις μας, και να πάρει χρόνο ώστε να ¨καθαρίσει¨το πρώην πρακτορείο της και νυν κατάστημά της.
Μετά από όλα αυτά αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμασταν, έτσι στις 7 Δεκεμβρίου 2012 και μετά από επικοινωνία με το ΣΕΤΤΕΑ, προχωρήσαμε από κοινού σε στάση εργασίας.Μέσα στο 4ωρο αυτό, ήταν καθολική η αποχή όλων μας από την εργασία,ενώ δεν εμποδίσαμε να διακινηθούν φάρμακα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και το κοινωνικό σύνολο.
Απαιτήσαμε να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματά μας ,αλλά τα στελέχη της Γενικής Ταχυδρομικής απάντησαν με κλείσιμο του καταστήματος.Μετά από αυτή την εξέλιξη παραμείναμε μπροστά στην κλειστή πόρτα του καταστήματος.Η εταιρεία επιχείρησε να πάρει τα ταχυδρομικά αντικείμενα με υπαλλήλους της όπου και εμποδίστηκε από εμάς και τους αλληλέγγυους που έρχονταν συνεχώς.Μπροστά σε αυτή την αντίδραση μας επιστράτευσε την δικηγόρο της που άσκησε μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω.
Από εκεί και πέρα καταλάβαμε ότι, πέρα με ότι είχαμε κάνει σε επίπεδο καταγγελιών στην επιθεώρηση εργασίας θα έπρεπε μα προβούμε σε παρεμβάσεις συνδικαλιστικές – κινηματικές, σε αυτό βρήκαμε την άρνηση του ΣΕΤΤΕΑ να ακολουθήσει μιας και η άποψή του ήταν ότι ο αγώνας αυτός είναι χαμένος και μόνο ο δικαστικός δρόμος έμενε .
Εμείς οι εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής και αφού διαφωνήσαμε με την άποψη του ΣΕΤΤΕΑ απευθυνθήκαμε σε εργατικά σχήματα, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία άλλων κλάδων αλλά και σωματεία του κλάδου όπως την ΣΒΕΟΔ και το ΣΕΤΤΑ , κάναμε παρέμβαση στις 4/1 στο HUB της Γενικής Ταχυδρομικής (εκεί και η αστυνομία με τα ΜΑΤ).Μια μέρα πριν την τριμερή συνάντηση, μοιράστηκε κείμενο στους συναδέλφους μας (και στις τρεις βάρδιες) και ανταποκρίθηκαν θετικά αφού είναι κοινά τα προβλήματά μας.
Η ανταπόκριση αυτή ενόχλησε την εταιρία και αυτό φάνηκε στην ανακοίνωση που έβγαλε αμέσως το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, που ουσιαστικά έπαιξε με τους συναδέλφους .
Εμείς γνωρίζουμε ότι πληρώνοντας ένα μέρος των χρημάτων είναι το τυρί ώστε να μην έχει και εκεί μελλοντικής αντιδράσεις όπως και στο κατάστημα του στο Αιγάλεω,θέλοντας να μας διασπάσει φοβούμενος την ενότητά μας.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι μια πρώτη επιτυχία μας έστω και μικρή,είναι η απόφαση της επιθεώρησης να στείλει τον φάκελο της υπόθεσή μας με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα , αλλά δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό το επίπεδο.
Θα προβούμε σε κάθε συνδικαλιστική και κινηματική διαδικασία , γιατί πέρα από την πληρωμή μας , τις θέσεις εργασίας μας, βγαίνουν μέσα από αυτή την υπόθεση και το πώς η ταχυμεταφορά δουλεύει με τα λεγόμενα ¨franchise¨ – πρακτορεία για το κέρδος των αφεντικών και την απομόνωση των εργαζομένων και των αντιστάσεων τους , την ίδια φύση των ¨franchise¨ – πρακτορείων στην λειτουργία τους και πως αυτό θα βάλει πλάτη στην εργασία χωρίς εργασιακούς όρους θεσμικούς και οικονομικούς στην πριν και μετά εποχή του ανοίγματος της ταχυδρομικής αγοράς.
Θεωρούμε δε πως, οι μειώσεις των μισθών μέσω ΣΣΕ στην ACS, η απληρωσιά στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ , οι ανακοινώσεις περί απολύσεων – απαίτηση οικειοθελών παραιτήσεων από την ΣΠΗΝΤΕΞ και μειώσεις μισθών, είναι κομματια του ιδιου παζλ που συνθετουν ενα εργασιακο τοπιο χωρίς εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ταχυδρόμηση – ταχυμεταφορά.Θα ειναι νικη ολων των εργαζομενων που βιωνουν τον εργασιακο ΜΕΣΑΙΩΝΑ που μας επιβαλλουν.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!!!!
Επιτροπή Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *