Να΄ τα μας!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/03/2013
Σχολιασμοί

Διαβάζουμε σήμερα:

Όπως αναφέρει το Reuters τα κονδύλια έφυγαν μέσω υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στο Λονδίνο αλλά και στη Ρωσία, όπου δεν υπήρξαν περιορισμοί στο όριο αναλήψεων. Συγκεκριμένα, η ρωσική Uniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.
 
«Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters.

Επομένως, αρκεί να έχεις πειστεί για τη δύναμη που κινεί αυτόν τον παρηκμασμένο κόσμο… και πάντα θα πέφτεις μέσα όταν κάνεις εκτιμήσεις για τις “προθέσεις” των διευθυντηρίων της εξουσίας Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέρθηκε ότι στην ουσία δεν πρόκειται να θιχτούν οι ρώσοι μεγαλοκαταθέτες και ότι αυτό που διατυπώνεται από το Eurogroup στην Κύπρο αφορά μια κυριαρχική αναδιευθέτηση συμβολικού χαρακτήρα. Εκείνο που στοχεύεται είναι η απόδόμηση την μορφής του κυπριακού καπιταλισμού προς μια κατεύθυνση που αφορά το σύνολο του ευρωπαϊκού νότου σε συνδυασμό με τις ανακατατάξεις τις οποίες δρομολογεί η “αραβική άνοιξη”.

Γράψαμε τις μέρες πριν το μεγάλο κυπριακό ΟΧΙ: Ο «παράδεισος» ξεπλύματος βρώμικων κεφαλαίων στην Κύπρο κηρύσσεται -μάλλον ρητορικά- έκπτωτος από τις διαδικασίες της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, καθώς περίπου 2 δις ευρώ θα «χαθούν» από ρώσικους λογαριασμούς, 170 εκατ. λίρες από αγγλικούς λογαριασμούς κλπ. Βέβαια, η ρώσικη διπλωματία κινείται ήδη προς αποτροπή του γεγονότος και η αγγλική κυβέρνηση έχει στείλει το μήνυμα στους ενδιαφερόμενους πολίτες της ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Και συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στα εργαλεία μας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *