Νίκη στο “Πατινάζ” με ακύρωση του προσχηματικού έργου. Το Μπαρουτάδικο τσιμέντο δεν θα γίνει…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/09/2013
Τοπικά Νέα

Με δεδομένη την απόσυρση του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο ανέγερσης του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Μπαρουτάδικο -και συγκεκριμένα στο Πατινάζ- και με δεδομένη την ανακοίνωση του δήμου Αιγάλεω σχετικά με «χρηματοδότηση για πράσινη ταράτσα του 5ου βρεφονηπιακού που βρίσκεται στην Π. Καβάλας» μπορούμε να μιλάμε για ακύρωση του έργου και σωτηρία του «Πατινάζ» από τα νύχια του δήμου και των εργολάβων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια νίκη όλων όσοι αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τα αυτονόητα από μια περιβαλλοκτόνα λαίλαπα που έχει απογειωθεί με τα φτερά του Μνημονίου.

Κρατώντας μια μικρή επιφύλαξη για ενδεχόμενη πολιτική εμμονή στην κατασκευή του έργου και καταστρατήγηση κάθε -ακόμη και θεσμικού- «αναχώματος», παίρνουμε δύναμη από αυτή τη νίκη που η ουσία της δεν έχει να κάνει με ποσοτικά χαρακτηριστικά (δηλ. αν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη νίκη ανάλογα με τα στρέμματα που διασώθηκαν από την τσιμεντοποίηση ή το ποσό των 1.200.000 ευρώ που διακυβεύτηκαν) αλλά με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

 Ένας αγώνας

-αδιαμεσολάβητος από τα κόμματα που σύσσωμα στάθηκαν απέναντι στον αγώνα αυτό

-αδιαμεσολάβητος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία ακόμη και τις λίγες φορές που ασχολήθηκαν με τον αγώνα δεν παρέλειψαν να τον υπονομεύσουν

-αυτοοργανωμένος, χωρίς αντιπροσώπους και ηγετικές φιγούρες

-αδιάλλακτος και μαχητικός απέναντι στην κρατική καταστολή

-συνεκτικός (όσο του επέτρεψαν οι πολυποίκιλες πολιτικές και κοινωνικές ταυτότητες όλων όσοι ενεπλάκησαν), με σαφή επιχειρηματολογία,  εστιασμένες κάθε φορά στοχεύσεις και κοινά συμφωνημένες πρακτικές

-αποφασισμένος μέχρι τέλους

Το μήνυμα έχει σταλεί προς κάθε κατεύθυνση όχι μόνο όσον αφορά το Πατινάζ και το άλσος του Μπαρουτάδικου αλλά και όλα όσα σχεδιάζονται για τις ζωές μας χωρίς εμάς. Τα χαρακτηριστικά του αγώνα αυτού απέδωσαν καρπούς και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να μεταβολίσουν κάθε κοινωνική αντίσταση. Ζητάμε νίκες. Και θα τις έχουμε.

bazant

probolh

xoroi

xoroi2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *