Νέα φασιστική πρόκληση σε Νίκαια-Κορυδαλλό και άμεση αντιφασιστική απάντηση

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/01/2014
Τοπικά Νέα

Το πρωί του Σαββάτου 18/1, 4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας της χρυσής αυγής, με μακελάρη τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά, ένας περιφερόμενος θίασος της χρυσής αυγής έκανε την εμφάνιση του μοιράζοντας κείμενα και πετώντας τρικάκια στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Καμιά σαρανταριά άτομα πεζά και καμιά δεκαριά δικάβαλες μηχανές σε ρόλο περιμετρικής περιφρούρησης. Το κείμενο που μοίραζαν είχε αποσπάσματα ομιλιών και άρθρων του αρχηγού τους ενώ τα τρικάκια -με τα γνωστά συνθήματα για τους φυλακισμένους ηγέτες τους και τα εκτελεσμένα μέλη του τάγματος εφόδου βορείων προαστίων- είχαν υπογραφή Τ.Ο. Νίκαιας και η αρχική συγκέντρωσή τους πραγματοποιήθηκε κάτω από τα γραφεία τους. Στο δρομολόγιο τους πέρασαν και από τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontana στον Κορυδαλλό, λερώνοντας με σύνθημα τον εξωτερικό τοίχο του στεκιού. Ενώ σε άλλη μια επίδειξη της κοινωνικής τους ατζέντας γέμισαν την περίμετρο των λαμαρινών των έργων σταθμού Μετρό στην πλ. Ελευθερίας με συνθήματα κατά των τσιγγάνων στο Σχιστό Κορυδαλλού (με τη γνωστή χρυσαυγίτικη ορθογραφία: «έξω η γύφτοι από το σχιστό κορυδαλού).

Από το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μετά τα άθλια φασιστοειδή δεν είχαν επιχειρήσει ούτε να εμφανιστούν στο δημόσιο χώρο ούτε να ανοίξουν τα γραφεία τους στη Νίκαια. Μια κίνηση καθαρισμού των γραμμένων με συνθήματα και κολλημένων με αφίσες και αυτοκόλλητα γραφείων τους πριν τις γιορτές, εντοπίστηκε αμέσως και απαντήθηκε από αντιφασίστες και αντιφασίστριες με αναγραφή εκ νέου συνθημάτων στην πόρτα και στην πρόσοψη των γραφείων. Η συγκέντρωση δυνάμεων από όλες τις περιοχές του Πειραιά, τη Σαλαμίνα, τη δυτική Αθήνα και το κέντρο (όπως οι ίδιοι αναφέρουν) και η προκλητική επανεμφάνισή τους στην περιοχή της Νίκαιας, ενδεχομένως με τη φιλοδοξία επανασυγκρότησης του πυρήνα στον οποίο είχαν επενδύσει κεντρικά, δεν πρόκεται να μείνουν αναπάντητες. Οι τραμπουκισμοί, ο φόβος, οι δολοφονικές απόπειρες και ενέργειές τους ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Ως άμεση αντανακλαστική απάντηση δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες το απόγευμα του Σαββάτου γράψαμε ξανά συνθήματα στα γραφεία τους όπως και στους γύρω δρόμους (τα είχαν σβήσει), σβήσαμε συνθήματα που έγραψαν σε τοίχους της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και στην Πλ. Ελευθερίας και επιστρέψαμε τα τρικάκια τους στον φυσικό τους χώρο, στους σκουπιδοτενεκέδες.

Είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι τα φασιστοειδή στις περιοχές του Πειραιά, μετά τα αίσχη, τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις και τις δολοφονίες που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο, δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί. Και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται, ως επικίνδυνοι εισβολείς. Φασίστες δολοφόνοι δε χωράτε στις γειτονιές μας.

*αναδημοσίευ από  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1511952

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *