Μπλοκάρισμα του δημοτικού συμβουλίου από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/11/2011
Τοπικά Νέα

80 περίπου άτομα της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω μπλόκαραν τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 10 Νοέμβρη. Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μία εκπρόσωπος της λαϊκής συνέλευσης και μία εκπρόσωπος των απλήρωτων συμβασιούχων του δήμου απαίτησαν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τους «άρχοντες» γύρω από την υπόθεση τόσο των χαρατσιών όσο και των απλήρωτων εργαζομένων στον δήμο Αιγάλεω.

Όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν ασκήσεις κάθε είδους υπεκφυγών ευθέως ανάλογες με την «ιδεολογία» των δημοτικών παρατάξεων.  Από το θλιβερό «θα κάνω ό,τι μπορώ» χωρίς καμία δέσμευση του πασοκοδήμαρχου Καρδαρά μέχρι την μεσσιανική λύση της «πτώσης του καπιταλισμού για να λυθούν τα προβλήματα» του εκκωφαντικού «κομμουνιστή» Βούλγαρη και από την θεατρική «παραίτηση» του ακροδεξιόστροφου Μανδραφλή μέχρι τα αδιάφορα ψελλίσματα του συριζαίου Μπίρμπα, γίναμε μάρτυρες μιας κωμικοτραγικής παράστασης που μετά από ένα διάλειιμμα συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις τους για τα χαράτσια. Συντάχθηκε ένα κείμενο από την παράταξη “Ανάπλαση” που αναφερόταν σε μια “προοπτική ανάληψης” από τον Δήμο της κάλυψης στην άρνηση πληρωμών, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και θα εξεταστεί η δυνατότητα δέσμευσης -που θα ανακοινωθεί υποτίθεται τις επόμενες ημέρες….  Οι άνθρωποι αυτοί, ενώ εξελίσσεται μια ανελέητη καπιταλιστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα και σε όλα τα επίπεδα δεν υπάρχουν πουθενά στην καθημερινή μας ζωή. Οι κάτοικοι του Αιγάλεω δεν τους έχουν δει πουθενά πέρα από τις εκλογές, τις κομματικές τους εκδηλώσεις, τις εξέδρες, τα οφίτσια  και τα δημοτικά τους συμβούλια. Και οι άνθρωποι αυτοί αυτές τους τις επιλογές υπερασπίστηκαν…

Το μήνυμα στάλθηκε για μια ακόμη φορά σε όλους τους τόνους. Η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω δεν πρόκειται να γίνει ούτε «γνωμοδοτικό εργαλείο» της τοπικής εξουσίας ούτε μια ακόμη συνιστώσα του παλιού κόσμου. Ραντεβού στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *