Μεταμεσονύκτια πορεία αλληλεγγύης στη Villa Amalias

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/12/2012
VideosΚινηματικά Νέα

Λίγο μετά τις 00:00, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 400 περίπου σύντροφοι/ισσες συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Villa Amalias που εκκενώθηκε το πρωί της 20ης Δεκέμβρη και στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης που βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και κρατούνται μέχρι και σήμερα στη Γ.Α.Δ.Α.

Η πορεία -που στη διάρκειά της έφτασε σε συμμετοχή τα 600 άτομα- ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, μπήκε στη γειτονιά του Ψυρρή, κατέβηκε στην Πειραιώς στο ύψος της Κουμουνδούρου, μέσω αυτής μπήκε στο Γκάζι και έπειτα ανέβηκε την Ηρακλειδών, πέρασε μέσα από το Θησείο και μέσω της Ερμού κατέληξε ξανά στο Μοναστηράκι.

Γράφτηκαν δεκάδες συνθήματα στους τοίχους, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, σβήστηκε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο θησείο. Περνώντας μέσα από μια πόλη που αργοπεθαίνει καταναλώνοντας διασκέδαση μέσα στα μπαρ, μηνύθηκε προς πάσα κατεύθυνση ότι καμιά κατασταλτική μεθόδευση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η αλληλεγγύη στους δρόμους!

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,
    ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από
    την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν.
    Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
    ΠΗΡΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ
    ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *