Μαθήματα νοηματικής γλώσσας στο Σινιάλο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 05/12/2011
Τοπικά Νέα

Στα πλαίσια εκμάθησης διαφόρων γλωσσών στην κατάληψή μας, εντάσσουμε στο πρόγραμμα των ελεύθερων μαθημάτων και το μάθημα της νοηματικής γλώσσας. Μιας ιδιαίτερης γλώσσας, που αφορά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, αυτή των κωφών. Οι άνθρωποι αυτοί αν και πολλοί είναι σχεδόν αόρατοι, μιας και η νοηματική γλώσσα δεν είναι διαδεδομένη και έτσι η επικοινωνία είναι σχεδόν αδύνατη.

Τα περισσότερα κέντρα εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας έχουν πολύ ακριβά δίδακτρα, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτά για πολλούς να είναι εντελώς απαγορευτική. Έτσι, υπάρχουν πολλοί κωφοί που δεν μιλούν τη νοηματική γλώσσα, αλλά και πολλοί από εμάς που θα επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους και δεν μπορούμε.

Αντιδρώντας λοιπόν σε αυτό τον αποκλεισμό και με δεδομένη την επιθυμία μας να εντάξουμε στο γνωστικό μας πεδίο μια γλώσσα που ενδεχομένως θα μας φέρει κοντά με ανθρώπους που και να θέλαμε δεν μπορούμε να τους συναναστραφούμε, ξεκινάμε με ενθουσιασμό αυτά τα μαθήματα της ελληνικής νοηματικής γλώσσας χωρίς κανέναν αντίτιμο. Τα μαθήματα απευθύνονται φυσικά και σε κωφούς αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει τη γλώσσα.

Επειδή η ελληνική νοηματική γλώσσα δεν είναι απλά παντομίμα ή αναπαράσταση κάποιας φωνούμενης γλώσσας αλλά έχει το δικό της οπτικο-κινησιακό σύστημα κανόνων, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και για αυτό θα πραγματοποιούνται στην κατάληψη Σινιάλο ελεύθερα μαθήματα κάθε Δευτέρα 16:30 – 18:30 και Παρασκευή 16:30 – 18:30.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση  οι εκδηλώσεις μας και τα κείμενα μας να αποδίδονται και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 Ομάδα Αυτομόρφωσης

Σχόλια Ανάρτησης

  • Και πότε ξεκινούν τα εν λόγω μαθήματα? Από ερχόμενης Παρασκευής?

  • Όχι, σήμερα θα γίνει μια πρώτη συνάντηση…

  • Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με την εκμάθηση της νοηματικής έφτασα εδώ!μπορεί κάποιος να μου πει αν τελικά τα μαθήματα γίνονται και αν μετά τα χριστούγεννα θα μπορώ να παρακολουθήσω?είμαι φοιτήτρια και φεύγω από αθήνα σε λίγες μέρες

  • Ναι, τα μαθήματα γίνονται κανονικά βάσει του προγράμματος που έχει διαμορφωθεί και φυσικά μπορείς να τα παρακολουθήσεις μετά τα Χριστούγεννα!

  • αλο! κι εφω δεν εχω ξαναρθει, μια ερωτηση.. αυριο θα γινει μαθημα?

  • το μαθημα θα γινει αυριο (οπως και καθε δευτερα και παρασκευη απο δω και περα) στις 5 οχι 4:30.Και θα διαρκει οπως και πριν 2 ωρες οποτε το μαθημα θα γινεται 5:00-7:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *