Eισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ [update]

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/11/2020
Κινηματικά Νέα

[19.15] Οι 73 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αύριο περνάν από Εισαγγελέα

[17.00] Η Πρυτανεία στο ΕΜΠ Ζωγράφου τελούσε υπό κατάληψη και στο κάτω ΕΜΠ σπάστηκε το επιβεβλημένο lock out από εχθές το μεσημέρι ενάντια στην εντεινόμενη καταστολή και ολομέτωπη κρατική επίθεση, ενάντια στο lock out εν όψει 17 Νοέμβρη. Αφού πλέον και με την πρόφαση της πανδημίας, η κυβέρνηση βαφτίζει τον επιπλέον περιορισμό της ελευθερία μας “προσωπική ευθύνη”, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τραγική διαχείριση του covid-19 αποποιούμενη των ευθυνών της και υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των από τα πάνω. Σήμερα, προ ολίγου, ταυτόχρονα εισήλθαν δυνάμεις της αστυνομίας στα δυο κτήρια του ΕΜΠ (Ζωγράφου και Πατησίων) και προσηγαγαν τον κόσμο που ήταν μέσα και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ. Όλοι/ες στην ΓΑΔΑ για συγκεντρωση αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσεςΚανένας/Καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους.

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

[15.15] Πριν από λίγο τα ΜΑΤ εκκένωσαν το Πολυτεχνείο συλλαμβάνοντας 30 περίπου άτομα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ομάδες Δέλτα και ΟΠΚΕ βρίσκονται μέσα στον χώρου του Πολυτεχνείου…

[14.00] Ενημερωση μεσα απο το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Απο χθες το βραδυ βρισκομαστε περιπου 70 ατομα μεσα στο χωρο του πολυτεχνειου κρατωντας το ανοιχτο για να πραγματοποιηθει το τριημερο και οι εκδηλωσεις καθως και η πορεια της 17 Νοεμβρη παρα το γεγονος οτι το κρατος τα εχει κρινει παρανομα.

Σημερα το πρωι οπως ειχαμε ανακοινωσει, πραγματοποιησαμε μικροφωνικη παρεμβαση στον προαυλιο χωρο εσωτερικα της πυλης πατησιων. Κατα τη διαρκεια που διαβαζοταν και μοιραζοταν ο λογος μας δυναμεις καταστολης μαζι με ΜΜΕ εστησαν το σκηνικο τρομου που τοσο πολυ θελουν να παρουσιαζουν. Αφου τραβηξαν μερικα πλανα και φωτογραφιες μιας πατησιων με κλειστη κυκλοφορια και εξοπλισμενες διμοιριες να πολιορκουν την πυλη, υποχωρισαν.

Εμεις θα παραμεινουμε εδω και καλουμε τον κοσμο σε στηριξη ωστε να γινει το πολυτεχνειο κεντρο συνεχισης του αγωνα μας εναντια στο κρατος καταστολης και τρομοκρατιας. Καλουμε σε ανοιχτη συνελευση στις 5 μμ στο πραυλιο χωρο του πολυτεχνειου ωστε να συνδιαμορφωσουμε και να οργανωσουμε τη συνεχιση των δρασεων μας. Ο χωρος παραμενει προσβασιμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

[13.10] Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι σε κόσμο που περνά έξω απ’ το Πολυτεχνείο, ειδικά στην περίπτωση που μιλάει με τους συγκεντρωμένους

[13.00]

Αστυνομοκρατούμενο Κάτω Πολυτεχνείο

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ επί της Πατησίων.

Διμοιρία ΜΑΤ Τζώρτζ και Στουρνάρη.

Διμοιρία ΜΑΤ Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας.

Διμοιρία ΜΑΤ στο γνωστό πάρκινγκ της Μπουμπουλίνας.

Τουλάχιστον 10 μηχανές ΔΕΛΤΑ κάνουν βόλτες και καγκουριλίκια.

ΟΠΚΕ Σολωμού και Μπόταση.

ΟΠΚΕ Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας.Στουρνάρη κλειστή με κορδέλα.

Πατησίων κλειστό το ρεύμα προς Αλεξάνδρας.

[12.50]

[12.45] “Στον δρόμο οι ερπύστριες!”, φώναξε ματατζής μέσα από την κλούβα, έξω ακριβώς από την πύλη της Στουρνάρη, σύμφωνα με τη μαρτυρία του δημοσιογράφου Κ. Παπαντωνίου. Το Πολυτεχνείο περικυκλωμένο και αποκλεισμένο από κάθε δρόμο. Η αντιτρομοκρατική (ναι, η αντιτρομοκρατική!) με φουλ φέις στις γωνίες, όπλα παντού, νόμιζα πως παίζω σε ταινία τρόμου κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά μου. Δύναμη στους/στις 50 αναρχικούς/ες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο Πολυτεχνείο. Αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις εκεί έξω που σέβονται την ιστορία τους, πρέπει να απαιτήσουν τώρα την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Πολυτεχνείο. Διαφορετικά, προσυπογράφουν το μακελειό που ετοιμάζεται.

Ειρήνη Δ., fb

[12.30] Aύρα έξω από το Πολυτεχνείο

[12.30] Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, έπειτα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης ( την οποία προσπάθησαν αποτυχημένα χθες τα ΜΑΤ να σπάσουν ) πραγματοποιεί συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία αφενός για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου και αφετέρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη απόφαση του ΕΜΠ από τις 13 του μήνα να παραμείνει κλειστό το Πολυτεχνείο και να το φυλάνε σταθερά ΜΑΤ .Όλοι/ες στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη!Ο αντιπρύτανης αρνείται να αποχωρήσει από το κτήριο μέχρις ότου να πάρει αποφάσεις για τη 17 Νοέμβρη. Να αναφέρουμε ότι στην είσοδο του ΑΠΘ στην Εγνατία υπάρχουν δύο μηχανές της αστυνομίας και μερικοί ασφαλίτες. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο μπάτσοι ετοιμάζονται να εισβάλουν. Καλούμε τον κόσμο να έρθει άμεσα στην κατάληψη της πρυτανεία να μας στηρίξει.

Πρωτοβουλία Εστιών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *