Μάθημα Γραμμικού Σχεδίου στο Σινιάλο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/05/2012
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτομόρφωσης μεγαλώνει και τα διευρυμένα ενδιαφέροντα έρχονται να συναντήσουν τις πραγματικές ανάγκες. Στα πλαίσια λοιπόν των «μαθημάτων στήριξης» που πραγματοποιούνται στην κατάληψή μας έρχεται να προστεθεί  άλλο ένα μάθημα από εκείνα που πλέον κατατάσσονται στα “είδη πολυτελείας” για ένα μαθητή-σπουδαστή, το μάθημα του γραμμικού σχεδίου. Το μάθημα αυτό απευθύνεται τόσο σε μαθητές σχολείου αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να το παρακολουθήσει.

Το γραμμικό σχέδιο ανήκει στα σχέδια εφαρμογής, τα οποία σε αντίθεση με τα σχέδια εντύπωσης (ελεύθερο, προοπτικό, σκίτσο) που χρησιμοποιούνται για την απόδοση μιας γενικής εικόνας του αντικειμένου, αφορά την λεπτομερή σχεδίαση βάσει των πραγματικών διαστάσεων με σκοπό την κατασκευή. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι οι εφαρμογές του είναι πολλαπλές αφού χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε κατασκευή, από διακοσμητικά στοιχεία, γλυπτά, έπιπλα μέχρι μηχανές και κτήρια. Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων μαθημάτων γραμμικού σχεδίου, θα ασχοληθούμε με την υποκατηγορία του αρχιτεκτονικού-οικοδομικού σχεδίου, το οποίο και εξετάζεται ως ειδικό μάθημα στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αρχικά θα εξασκηθούμε στην χρήση των γεωμετρικών οργάνων και στην προσέγγιση βασικών εννοιών, μέσα από ασκήσεις διακοσμητικών στοιχείων και γεωμετρικών μοτίβων. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην απεικόνιση κτηρίων, μέσω σχεδίων δύο διαστάσεων, υπό κλίμακα. Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν κατόψεις, τομές και όψεις των κτηρίων, με την χρήση μόνο γεωμετρικών οργάνων. Σκοπός των μαθημάτων δεν είναι η απλή αντιγραφή υπό κλίμακα των σχεδίων, αλλά η ουσιαστική κατανόηση των δομικών στοιχείων που παριστάνουν τα σχέδια αυτά.

Με την ανάγκη κατατεθειμένη και τη δυνατότητα παρούσα την Κυριακή 13/5 στις 12:00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση του μαθήματος.

Ομάδα Αυτομόρφωσης

sinmath@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *