Λειψή δικαίωση για τον Γιάννη Καυκά

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/05/2021
Σχολιασμοί
Λειψή δικαίωση για τον Γιάννη Καυκά που χτυπήθηκε από αστυνομικό το Μάιο του 2011 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε «προθανάτια κατάσταση». το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αρ. 3947/2021 απόφασή του, επιδίκασε 50.000 ευρώ στο Γιάννη Καυκά ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον παραλίγο θανάσιμο τραυματισμό του.
Με την απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι στην υπόθεση Καυκά «Η εν λόγω συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου όχι μόνο παραβιάζει το καθήκον του για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, (…), αλλά πληροί και την ειδική υπόσταση του εγκλήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».
Ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες βέβαια δεν αποδόθηκαν ποτέ. Ο αστυνομικός που τον έστειλε στο νοσοκομείο υπηρετεί ακόμα στην Αστυνομία, μαζί με τους αστυνομικούς που συνέπραξαν στη δολοφονία του Ζακ, αυτούς που βασάνισαν την οικογένεια Ινδαρέ, την οικογένεια Κατή, τον Αρη Π και τον φίλο του Ο.Μ. και πολλούς πολλούς ακόμα ένστολους βασανιστές. Ολοι τους κάτω από τη φτερούγα του Χρυσοχοίδη.
Maria Louka, fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *