Λίγα λόγια για την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στις περιοχές μας από “Σινιάλο” και “Παπουτσάδικο”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/01/2013
Τοπικά Νέα

sinpap (3)

sinpap-7

sinpap (10)

350 περίπου άτομα συμμετείχαν στην χτεσινή πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που συνδιοργάνωναν οι καταλήψεις Σινιάλο (Αιγάλεω) και Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι). Παρά τις μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά τα μεταφορικά μέσα και την κακοκαιρία η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική καθώς αναδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό η αλληλεγγύη από συντοπίτες μας. Η πορεία κινήθηκε από το Παλατάκι και την Καραϊσκάκη μέσω της συνοικίας Λιούμη και της Ιεράς Οδού προς το μετρό Αιγάλεω διασχίζοντας 3,5 χιλιόμετρα επί 1 περίπου ώρα μεγάλο μέρος των περιοχών μας.

Η συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο μετρό Αιγάλεω αμέσως μετά το τέλος της πορείας -παρ’ οτι είχε στηθεί όλη η υποδομή- τελικά ακυρώθηκε λόγω μεγάλης επιδείνωσης του καιρού που θα δημιουργούσε επικίνδυνα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η “γροθιά στο μαχαίρι του κινήματος” που έριξε η ακροδεξιά διακυβέρνηση με την επίθεση στις καταλήψεις αποβαίνει μοιραία άστοχη γι’ αυτήν καθώςτα αυτοοργανωμένα ριζοσπαστικά εγχειρήματα συσπειρώνουν περισσότερο κόσμο πλέον, πιο αποφασισμένο και έτοιμο να υπερασπιστεί την αντίσταση μακριά από θεσμικές διαμεσολαβήσεις και ιδεολογικά ψευτοδιλήμματα.

Συνεχίζουμε δυνατά στις γειτονιές μας, συντονιζόμαστε με τα απελευθερωτικά εγχειρήματα, γινόμαστε όλοι μαζί βηματοδότης της οριστικής και τελεσίδικης ρήξης με τον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *