Λίγα λόγια για μια επαίσχυντη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 31/10/2014
Τοπικά Νέα

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο Πατινάζ. Η ανακοίνωση αυτή πείθει και τον πιο επιφυλακτικό  σε σχέση με το ήθος των δημοτικών αρχόντων.

Η απάντηση της κατάληψης Σινιάλο… πρόταση την πρόταση:

1

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο χώρος δίπλα στο Πατινάζ ονομάζεται πλέον “χώρος του παιδικού σταθμού” και όχι χώρος του άλσους Μπαρουτάδικο. Αυτά τα τετελεσμένα αυτονόητα είναι που καταδεικνύουν την κουλτούρα της επιβολής.

2

Δεν υπάρχουν αντιδραστικοί κάτοικοι της πόλης αλλά κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο. Το πνεύμα του Γκαίμπελς κατηφόρισε προς το δημαρχείο της πόλης. Οι 60 “αντιδραστικοί” βρίσκονταν εκεί από τα χαράματα γιατί αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου. Στη συνέχεια πλαισιώθηκαν από πολλούς άλλους υπερασπιστές του άλσους. Αντιθέτως… οι… 100… που ήθελαν να γίνει το έργο αποτελούνταν στην συντριπτική τους πλειονότητα από υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν προκειμένου να μην απειληθεί το μεροκάματό τους να βρεθούν εκεί εκβιαστικά από την δημοτική αρχή. Τεκμηρίωση του γεγονότος αποτελούν τα πρακτικά του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου όπου ο παράταξη “λαϊκή συσπείρωση” καταγγέλλει τον δήμαρχο επ’ αυτού.

3

Η “ευαισθησία” όσων αντιδρούν στο έργο έχει σαφές και αδιαμφισβήτητο διακύβευμα. Την αποδεδειγμένη εδώ και 3 χρόνια φροντίδα για τον συγκεκριμένο χώρο. Όπως δεδομένη είναι και η αναισθησία των δημοτικών αρχόντων που τον έχουν παρατήσει παντελώς.

4

Η μπουλντόζα, σύμβολο της “ανάπλασης του Αιγάλεω” , όπως την αντιλαμβάνεται ο δημαρχέϊκος εκχυδαϊσμός εμποδίστηκε. Με περηφάνια: όπως διδάσκουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, του Αγρνίου και της Κρήτης.

5

Το κλιμάκιο του δασαρχείου δεν έφυγε με άλλο ύφος αλλά με το ίδιο που ήρθε. Εξαναγκασμένο από κατοίκους να κάνει τη δουλειά του, είδε τα χαρτιά και μήνυσε προς τις υπηρεσίες του δήμου ότι το έργο είναι παράνομο. Έδωσε μάλιστα στους κατοίκους χάρτη όπου ο χώρος του Πατινάζ αποτυπώνεται ως αναπόσπαστο μέρος του άλσους ακυρώνοντας όλα τα τεκμήρια νομιμότητας του έργου. Το έγγραφο θα αναρτηθεί σύντομα.

6

Φαίνεται ότι η χυδαιότητα δεν έχει όρια. Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή να προκαταλαμβάνει την παρουσία των ΜΑΤ στην πόλη χρεώνοντάς την στους υπερασπιστές του άλσους που… αποκτούν με αυτόν τον τρόπο λόγο ύπαρξης. Οποία ξεφτίλα!

7

Οι 1.000 άνθρωποι που θα υπερασπιστούν τις μπουλντόζες της πιο χυδαίας “ανάπλασης” των τελευταίων χρόνων στο Αιγάλεω δεν πρόκειται να βρεθούν. Εκτός κι αν γίνουν χίλιες οι προσλήψεις έκτακτων δημοτικών υπαλλήλων με σύμβαση έργου: “τον τραμπουκισμό αγωνιζόμενων κατοίκων του Αιγάλεω”.

8

Όπως φαίνεται, το Αιγάλεω θα γίνει πεδίο μάχης όχι από “χουλιγκάνους με υπαρξιακά προβλήματα” αλλά από την αδιαλλαξία μιας δημοτικής αρχής που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αυτή τη βασική ιδεολογική συνιστώσα του κοινωνικού εκφασισμού, με μια επιχειρηματολογία που βρίθει διαστρεβλώσεων, ψεμμάτων, λοιδοριών και εξουσιαστικής αλαζονείας.

9.

Τα υπόλοιπα στο δρόμο.

Ή με τις μπουλντόζες, τους εργολάβους, την αστυνομία, τους “αρχόντους’, τους παρατρεχάμενους και τις συνεντεύξεις τύπου…

Ή με το άλσος, τους αντιστεκόμενους, τις συνελεύσεις, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

IMG_9507.jpg_thumb

   Φωτό από τη συνέλευση των “αντιδραστικών” αμέσως μετά την αποχώρηση της μπουλντόζας από το Πατινάζ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *