[Κορυδαλλός, Pasamontana] Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/08/2021
Κινηματικά Νέα

Απέναντι στην πύρινη λαίλαπα και στα εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους που άφησε πίσω της, η αλληλεγγύη στους πληγέντες ήταν, είναι και θα είναι αυτονόητη.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δείχνει τη δύναμη της, όταν από όλα τα μέρη της επικράτειας μαζεύτηκαν και μαζεύονται καθημερινά τόνοι πραγμάτων προς βοήθεια των πληγέντων.

Από την πλευρά μας πράξαμε το λιγότερο δυνατό συλλέγοντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία είδη, μοιράζοντας τα στη Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Βασιλικά, όπου με την καθοδήγηση κατοίκων του χωριού η διανομή έγινε πόρτα – πόρτα στα σπίτια και τις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Οι κάτοικοι σε όλη τη βόρεια Εύβοια από την πρώτη μέρα έκαναν ό,τι μπορούσαν για τον τόπο και τους κόπους τους, με λιγοστές δυνάμεις και εξοπλισμό απέναντι στη φωτιά και την εγκληματική κρατική ολιγωρία και εγκατάλειψη. Μαζί με τους λίγους, απλούς πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή των δύο οικισμών και να σώσουν ό,τι σωζόταν. Χωρίς νερό και ρεύμα προσπάθησαν να οργανωθούν, από τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την πρόληψη των διαρκών αναζωπυρώσεων, μέχρι τα μαγειρέματα και τη διανομή των αγαθών που στέλνουν οι χιλιάδες αλληλέγγυοι.

Η τραγωδία δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις και αυτό το ξέρουν πρώτα και καλύτερα όλες αυτές και αυτοί που βίωσαν δίπλα από την πόρτα τους και το σώμα τους, το θάνατο, την καταστροφή, την εγκατάλειψη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους στάθηκαν και στέκονται στα μέτωπα της φωτιάς, σε κατοίκους, εθελοντές και πυροσβέστες. Ένα μεγάλο κουράγιο και δύναμη σε όσες/όσους έχασαν σπίτια, ζώα, δέντρα, σπαρτά & μελίσσια και κυρίως τον φυσικό μας πλούτο, το δάσος.

Η καταστροφή των δασών και των μη ανθρώπινων ζωών, η λεηλασία της φύσης και ο θάνατος ως απόρροια, οφείλεται μονάχα στους καπιταλιστές: από την ίδια τη λεηλασία της φύσης και τις βίαιες κλιματικές αλλαγές μέχρι την εμπορευματοποίηση των πάντων και την εγκληματική εγκατάλειψη και απουσία κάθε είδους πρόληψης και μέριμνας ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των ζωών μας.

Απέναντι στην εγκληματική ολιγωρία του κράτους και την καταστροφική μανία του καπιταλισμού, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με όπλα την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την οργανωμένη αντεπίθεση στο κράτος και το κεφάλαιο που μας καταστρέφουν.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

14/8/2021

http://pasamontana.blogspot.com/2021/08/blog-post_14.html?m=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *