[Κεραμεικός] Επιδρομή στις γειτονιές

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 24/02/2021
Κινηματικά Νέα

Μια σειρά από θλιβερά και εξοργιστικά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν στα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη φορά στη γειτονιά του Κεραμεικού όπου από το μεσημέρι της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου μηχανοκίνητες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκαν στους γύρω δρόμους προκαλώντας και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή έξω. Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα όταν κάτοικοι μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς πίνανε καφέ take away στο τετράγωνο γύρω απ’ τα Κανάρια. Οι αστυνομικοί προπηλάκιζαν τον κόσμο για να διαλυθούν και για υποτιθέμενο έλεγχο. Όσοι αρνήθηκαν να φύγουν χωρίς εξηγήσεις κι ενώ είχαν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια της μετακίνησης χτυπήθηκαν και συλλήφθηκαν. 4 συλλήψεις μεταξύ των οποίων κι ένας ανάπηρος. (σχετικό βίντεο: https://www.facebook.com/kostas.fleshart/videos/10226144332221791)

Δύο ώρες αργότερα, και ενώ ήδη αρκετοί αναστατωμένοι κάτοικοι βρίσκονταν στο πάρκο του Δημόσιου Σήματος (συμβολή Πλαταιών και Λεωνίδου) εμφανίστηκαν 12 περίπου μηχανές της αστυνομίας και εγκλώβισαν περί τα 20 άτομα ζητώντας τους δήθεν αναγνώριση στοιχείων. Η προκλητική επίδειξη δύναμης από τις μονάδες καταστολής συνεχίστηκε για τις επόμενες ώρες όπου κατέφθασαν σειρά περιπολικών οχημάτων και βαν της αστυνομίας χωρίς να δίνουν την παραμικρή εξήγηση για τους λόγους που κρατούσαν εγκλωβισμένους τους πολίτες στο σημείο. Το τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου δόθηκε από τα όργανα της αστυνομίας όταν, και εν μέσω γενικής κατακραυγής, προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές πολιτών μη διστάζοντας να τους προπηλακίζουν. Οι τελευταίοι προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελέυθεροι.

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλα αυτά τα συμβάντα έγιναν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ πρόκληση, ούτε καν αφορμή, και μάλιστα μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων της περιοχής. Ως κάτοικοι του Κεραμεικού-Μεταξουργείου δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα υπερασπιστούμε με κάθε κόστος τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους στην γειτονιά μας και δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή για να εισχωρήσει η βία και ο τραμπουκισμός των δυνάμεων καταστολής. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Έξω η αστυνομοκρατία από τον Κεραμεικό-Μεταξουργείο και από κάθε γειτονιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *