Καταγγελία προς το (εκλεγμένο πριν 2 χρόνια) ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/04/2021
Κινηματικά Νέα
Στις 15/4, ημερομηνία ορόσημο καθώς για τότε είχε ανακοινωθεί η είσοδος της αστυνομίας στα ΑΕΙ, συμμετείχαμε στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση στα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, από κοινού με φοιτητές και συναδέλφους μας πλαισιώσαμε το μπλοκ των κατειλημμένων πρυτανειών της Αθήνας, το οποίο ήταν και εκ των μαζικότερων, αν όχι το μαζικότερο, της διαδήλωσης. Το μπλοκ λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που το στήριξαν, αλλά και του δυνατού παλμού που υπήρχε, επέλεξε να μην σταματήσει στα Προπύλαια, αλλά να παραμείνει στον δρόμο και να προεγγίσει τα κλειστά, εδώ και ένα χρόνο, ιδρύματα του κάτω Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ. Εκεί χτυπήθηκε απρόκλητα από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που κυνήγησαν τον κόσμο μέχρι και μέσα στο Πεδίο του Άρεως.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως το ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει εμάς και όσους συμμετείχαν στο μπλοκ των καταλήψεων ως ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους συλλόγους ΤΟΥΣ(; ) και που δίνει αφορμές στην κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την έφοδο της αστυνομίας στα ΑΕΙ.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσουν οι εν λόγω δυνάμεις (γιατί είναι ασαφές) το ποιοί είναι οι σύλλογοί ΤΟΥΣ, που επικαλλούνται. Οι προσπάθειές τους να στοχοποιήσουν και να απονομιμοποιήσουν αγωνιστ(ρι)ές που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους των Μεταπτυχιακών και των ΥΔ θα πέσουν στο κενό. Οι συνελεύσεις των συλλόγων μας, στους οποίους συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά, είναι οι μόνες διαδικασίες που αναγνωρίζουμε να πάρουν αποφάσεις για την έκβαση του κινήματος και κανένα ΔΣ δεν θα μας επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα δρούμε. Τέλος, στο ίδιο μπλοκ μ’ εμάς υπήρχε σχήμα του ΦΣ ΗΜΜΥ που προσπάθησε πρόσφατα να οργανώσει Γενική Συνέλευση με μάζεμα υπογραφών, προσπάθεια που σαμπόταρε το ΔΣ (από πότε άραγε έχει να βγεί γενική συνέλευση στον ΦΣ ΗΜΜΥ;). Παρόμοιες τακτικές σαμποτάζ ΓΣ, καταγγέλθηκαν και από αγωνιστές του ΣΜΦ-ΕΜΠ (https://www.alerta.gr/archives/17104).
Επομένως, επειδή και η ντροπή έχει τα όρια της, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε αυτό το πριν 2 χρόνια εκλεγμένο ΔΣ ότι έχουμε να δώσουμε έναν αγώνα απέναντι σε έναν νόμο που μας επηρεάζει όλους και δεν πρόκειται να τον ανατρέψουμε με μικροπολιτική και σεχταρισμό.
Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη ανακοίνωση.
Research Critique – Αυτο-οργανωμένο Σχήμα Ερευνητών/Διδακτορικών ΕΜΠ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *