Κατάληψη Αγρός – Δεντροφύτευση στο πάρκο τρίτση – Κυριακή 25/4 στις 12:00

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/04/2021
Κινηματικά Νέα

Καλούμε σε συλλογικό φύτεμα οπωροφόρων δέντρων την Κυριακή 25/4 στις 12:00 στην κατάληψη Αγρός στο πάρκο τρίτση.

Οι δημόσιοι χώροι αποτελούν πάντα προνομιακό πεδίο συνάντησης, σύνθεσης ριζοσπαστικών αντιλήψεων και οργάνωσης αντιστάσεων των από κάτω. Στην παρούσα συγκυρία, με αφορμή την COVID-19 και το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβληθεί, κράτος, κεφάλαιο και τοπικοί άρχοντες επιταχύνουν την εμπορευματοποίησή τους και εντείνουν την επιτήρηση και τον έλεγχό τους με security, κάμερες, «λουκέτα» και μεγάλες δόσεις αστυνομοκρατίας και κρατικής καταστολής.

Στεκόμαστε εχθρικά απέναντι στα αναπτυξιακά σχέδια κεντρικής, τοπικής εξουσίας και εργολάβων, που, ενώ λεηλατούν κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου (βλέπε Β.Α.Π.Ε., εξορύξεις χρυσού και υδρογονανθράκων, ιδιωτικοποίηση λόφου στρέφη/φιλοπάππου και εθνικού κήπου), την ίδια στιγμή ξεπλένουν τη δράση τους πουλώντας «οικοευαισθησία» μέσα από θεαματικοποιημένα και ψηφοθηρικά πανηγυράκια.

Ως Αγρός, αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση, παρεμβαίνουμε εντός του συλλογικά, αυτοοργανωμένα κι αδιαμεσολάβητα, προσλαμβάνοντας τους δημόσιους χώρους ως αυτό που θα έπρεπε να είναι: χώροι ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από περιφράξεις, εμπορεύματα κι αναπτυξιακές αντιλήψεις που δεν αφήνουν τίποτα «αναξιοποίητο».

Κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τη συλλογική οικειοποίηση του πάρκου και τη φροντίδα του χωρίς μεσολαβητές

Επιχειρώντας ταυτόχρονα να παράξουμε την τροφή μας μόνες/οι/α μας και χωρίς κανενός είδους αντίτιμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *