“Καθαρίζει τα γκράφιτι από την Αθήνα ο Καμίνης” και μια απάντηση…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/04/2014
Σχολιασμοί

Συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βγάζουν τα γκράφιτι από σημεία στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες του newsbeast.gr, από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού στα συγκεκριμένα σημεία ενώ, σύμφωνα με το δήμο της πρωτεύουσας, οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ανδρέας Καρέλας, ζήτησε την άμεση ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης για τα γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν ο καθένας να αγοράζει ένα σπρέι και να γράφει όπου βρίσκεται, ό,τι θέλει.

Τέλος, ο κ. Βαρελάς πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη για να αγοράσει κάποιος ένα σπρέι από ένα κατάστημα πρέπει να έχει επαγγελματική ανάγκη.

Για τις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων, μίλησε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας βρέθηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου για να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι τις εργασίες.

«Πέρυσι τον Αύγουστο αρχίσαμε μία εικαστική παρέμβαση, στην οδό Αθηνάς, προκειμένου να σβήσουμε κυρίως τα γκράφιτι. Καταλήγουμε τώρα στην πλατεία Μοναστηρακίου», είπε στις κάμερες. Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα πρόγραμμα που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία γιατί συνεργαστήκαμε και με καταστηματάρχες και με ιδιώτες. Αυτό το σχέδιο επεκτείνεται σε κεντρικούς δρόμους και έτσι θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με τους φορείς και τους απλούς πολίτες της πόλης ούτως ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από γκράφιτι».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/667417/katharizei-ta-grafiti-apo-tin-athina-o-kaminis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *