Κίνδυνος απέλασης σύντροφου σημερινού συλληφθέντα + σημαντικές πληροφορίες για την επιληπτική κρίση ανήλικου στη ΓΑΔΑ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/12/2020
Κινηματικά Νέα

Σύντροφος από Γαλλία που προσήχθη σήμερα στα Εξάρχεια λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων ενημερώθηκε στην ΓΑΔΑ ότι αναμένουν την απόφαση του διοικητή της Πέτρου Ράλλη για την απέλασή του χωρίς ακόμα να εξηγήσουν τους λόγους. Υποθέτουμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να παρθεί είτε λόγω των πολλών συλλήψεων (Βανκούβερ, Κουκάκι, Πολυτεχνείο κ.α.) που έχει ο σύντροφος (χωρίς ωστόσο καταδικαστικές αποφάσεις) είτε λόγω απειλής της δημόσιας υγείας. Υπάρχει γραμμένο ρητά πως κάποιος μπορεί να απελαθεί ως κίνδυνος για την δημόσια υγεία και μάλλον η συνθήκη COVID δίνει την τέλεια πρόφαση. Το πιο τραγικό και ειρωνικό είναι, ότι ο σύντροφος φρόντισε τον ανήλικο που κινδύνεψε σήμερα η ζωή του από την επιληπτική κρίση στη ΓΑΔΑ. Ο ανήλικος προσαχθέντας έπαθε επιληπτική κρίση και ενώ χτυπιώταν στο πάτωμα οι συλληφθέντες κοίταγαν παγωμένοι και οι μπάτσοι απονεκρωμένοι χωρίς συναισθήματα και καμία παροχή βοήθειας ενώ η ζωή και η υγεία του παιδιού ήταν υπό την ευθύνη τους. Όταν σταμάτησε το επιληπτικό επεισόδιο τα μάτια του παιδιού γύρισαν πίσω, οι παλμοί του σταματούσαν και ξεκίνησε να γίνεται μπλε και ο σύντροφος άνοιξε το στόμα του και κράτησε την γλώσσα του και ο δικηγόρος του συντρόφου έκανε μαλάξεις μέχρι που το παιδί επανήλθε φτύνοντας αίμα.

Προφανώς μόνο μια ιατροδικαστική έρευνα μπορεί να τεκμηριώσει αν όντως το παιδί θα πέθαινε, παρόλαυτά οφείλουμε να δημοσιεύσουμε την εμπειρία των συντρόφων και να επισημάνουμε την τραγική ειρωνία που ακολουθεί το περιστατικό. Το γεγονός δηλαδή πως ο ίδιος αυτός σύντροφος απειλείται με απέλαση γιατί αποτελεί κατά το κράτος κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια που ίσως αν δεν ήταν αυτός, θα μετράγαμε ακόμα ένα νεκρό ανήλικο στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας στις 6 Δεκέμβρη.

Ο σύντροφος θα οδηγηθεί στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, εκεί που βασανίζονται και ξεψυχάνε όσοι δεν έχουν τα σωστά χαρτιά, μέχρι την τελική απόφαση του διοικητή. Αφού βγει η απόφαση ο σύντροφος θα παραμείνει στην Πέτρου Ραλλή μέχρι να γίνει το διοικητικό δικαστήριο όπου θα προσφύγουμε για να επικυρώσει ή να ακυρώσει την απόφαση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *