Κάτω τα ξερά σας από την κατάληψη “κούλα”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 27/07/2021
Κινηματικά Νέα

Η ανάπλασή σας μας φέρνει αναγούλα

Κάτω τα ξερά σας από την κούλα

Είμαστε το punkhurst mutants show μια αυτοοργανωμένη δομή με κουήρ-φεμινιστικά χαρακτηριστικά και ασχολούμαστε με το κομμάτι της αντικουλτούρας, διοργανώνοντας συναυλίες, προβολές και όχι μόνο. Στεγαζόμασταν μέχρι πρότινος στο Κάτω Πολυτεχνείο, στην κατάληψη κουλίτσα. Επιλέγαμε να έχουμε μία πιο εσωστρεφή παρουσία όσον αφορά την κατάληψη και αυτό ήταν από επιλογή, ώστε να μπορούμε να περιφρουρούμε όσο το δυνατό καλύτερα τις εκδηλώσεις μας στην προσπάθεια δημιουργίας «ασφαλών χώρων» για lgbtqi+ άτομα.

Στο πολυτεχνείο επικρατεί ένα ιδιότυπο καθεστώς, αρχής γενομένης από το λοκνταουν του ’20. Οι πόρτες του άνοιγαν μόνο για τη λέσχη και για διοικητικές λειτουργίες. Έχουμε κάνει απόπειρες πρόσβασης, με κάποιες να πάνε καλά και με κάποιες άλλες να εξελίσσονται σε καβγάδες και απειλές από τους φύλακες. Φτάνοντας στις 22/6, δόθηκε εντολή και σπάστηκε το λουκέτο της κατάληψης, χωρίς παρουσία μπάτσων, ενώ εντός του χώρου υπήρχαν πράγματα της ομάδας. Η συγκεκριμένη κίνηση πατάει στις εξαγγελίες μουσειοποίησης του Γκίνη, με την μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο, αλλά και εν γένει της επιχείρησης εξευγενισμού των Εξαρχείων.

Εμείς, σαν πρώτη απάντηση, μαζευτήκαμε την ίδια μέρα μπόλικα  αλληλέγγυα ατομάκια από τον ευρύτερο α/α/α χώρο μετά την πορεία από τα πετράλωνα. Κάναμε πορεία γειτονιάς στα εξάρχεια κάνοντας μία στάση στην πύλη της στουρνάρη. Πετάξαμε τρικάκια και φωνάξαμε συνθήματα υπέρ των καταλήψεων καθώς και της κατάληψης κουλίτσας. Από μέρους μας, γίνονται παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του χώρου και είμαστε σε μια διαδικασία που διερευνούμε τους τρόπους μας για την οικειοποίησή του, αλλά και εν γένει της διεκδίκησης του δημόσιου χώρου έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης, αλλά και για την ορατότητα υποκειμένων που δεν αντιστοιχούν σε κυρίαρχες ταυτότητες και cis αντρικά προνόμια.

Σε πρώτη φάση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που στήριξε αυτή την πρώτη αυθόρμητη κίνηση. Θα ενημερώσουμε για επόμενες δράσεις.

punkhurst mutants show

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΔΩΝΗ, Η ΑΝΤΙΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΓΚΙΝΗ ΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *