“Ιδιότυπη” συνεργασία φασιστών και Cosmote σε βάρος των Ασπροπυργιωτών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/10/2013
Τοπικά Νέα

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, οι κάτοικοι της Παραλίας
Ασπροπύργου κινητοποιούνται με αφορμή την τοποθέτηση κεραιών κινητής
τηλεφωνίας μεγάλης εμβέλειας της Cosmote στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μετά το ιδεολογικό καρκίνωμα των γραφείων των ναζί στη
γειτονιά μας, τα οποία απειλούν ούτως ή άλλως ως ορμητήριο των ταγμάτων
εφόδου, την υγεία μεταναστών και αγωνιστών,  τοποθετούνται στην οροφή
του κτηρίου τους, κεραίες μεγάλης εμβέλειας που απειλούν την υγεία και
όλων των υπόλοιπων κατοίκων.

Η τοποθέτηση γίνεται υπό την κάλυψη των νεοναζί που
περιφρουρούν τα γραφεία τους από τους κατοίκους της γειτονιάς, οι οποίοι
προσπαθούν να την εμποδίσουν εδώ και 2 μέρες. Γίνεται για ακόμα μια
φορά ξεκάθαρο τι ρόλο παίζουν οι μπράβοι των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Καιρός να ξεμπερδεύουμε με τα ιδεολογικά και τεχνολογικά καρκινώματα που απειλούν
την υγεία και την αξιοπρέπεια μας!
Να ξηλώσουμε τους φασίστες και τις κεραίες τους!

ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σχόλια Ανάρτησης

  • δυστυχως δεν μπορουσα να κατεβω,
    παιζει καμια ενημερωση για το τι εγινε?

  • Μαζεύτηκαν 40 περίπου άτομα, παρουσιάστηκε στέλεχος του Σύριζα κι έγινε μια συζήτηση στο πόδι για τις θεσμικές κινήσεις που σκοπεύουν να κάνουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εμποδίσουν την εγκατάσταση της κεραίας. Στα 300 μέτρα από την επίδοξη κεραία υπάρχει ένα σχολείο όπως και πολλά σπίτια τριγύρω. Το κλίμα είναι λίγο περίεργο γιατί πρόκειται για μια περιοχή εκεί στο Θριάσιο που έχει παραιτηθεί βουλιάζοντας μέσα σε μια πολύμορφη βιομηχανική ζώνη εδώ και δεκαετίες. Η κεραία… δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να γίνει το κερασάκι στην τούρτα για την συγκεκριμένη περιοχή. Οι φασίστες άφαντοι…

  • Οι αιτίες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του τόπου μας…

    Σαν κάτοικοι της περιοχής δεν έχουμε αντιδράσει ποτέ (ούτε κατά ελάχιστο βαθμό) σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Αυτό αφορά περισσότερο τους μεγαλύτερους σε ηλικία που κατά κάποιο τρόπο βολεύτηκαν από τις θέσεις εργασίας που προσέφεραν οι νέες (για τότε) επιχειρήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες που θα είχαν αυτές, για την υγεία αυτών και των παιδιών τους. Έτσι φτάσαμε στο εξής σημείο:

    Η υγεία μας να εξαγοράζετε για μια θέση εργασίας

    Σε αυτό το σημείο θεωρούμε σημαντικό να επισημάνουμε ότι το επιχείρημα για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν ,οι νέες εξαιρετικά επιβλαβείς για το περιβάλλον επιχειρήσεις, διατυπώθηκε τόσο στη Κερατέα όσο και στις Σκουριές. Μόνο που εκεί οι κάτοικοι δεν πείστηκαν από αυτό και επέλεξαν να υπερασπιστούν την φύση και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής τους . Στην περιοχή μας κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτή τη συνθήκη.

    Το σημαντικότερο ρόλο, σαφέστατα τον διαδραματίζουν οι εκάστοτε δημοτικοί αρχοντίσκοι , οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για τον αέρα που αναπνέουμε, αφού για αυτούς ήταν πολιτική επιλογή να συναινέσουν στην εγκατάσταση εξαιρετικά επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία μας , εργοστασίων (βλέπε ΕΛ.ΠΕ). Φυσικά αυτή τους η συναίνεση διασφάλιζε και διασφαλίζει την επανεκλογή τους, αφού τα εργοστάσια είναι για αυτούς ένα εργαλείο μέσω του οποίου ικανοποιούν την κομματική τους <<πελατεία>> (προσφέροντας την δήθεν ιδανική απασχόληση στους φτωχούς) και βέβαια μέσω του οποίου αποκτούν τους απαραίτητους πόρους για την επόμενη προεκλογική εκστρατεία. Έτσι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παράλληλα με το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τη βαθιά φτώχεια που μαστίζει πολλούς συμπολίτες μας, φρόντισαν να δημιουργήσουν και να γιγαντώσουν τον ατομικισμό και την απάθεια τόσο για τα κοινωνικά όσο και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Για αυτό και η περιβαλλοντική συνείδηση της πλειοψηφίας των Ασπροπυργιωτών βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε εμβρυακό στάδιο. Έτσι πολλοί από αυτούς αρκούνται στη φράση <<…μακριά από εμάς να είναι…>> και επικαλούνται τον θεό προκειμένου να ξορκίσουν τα αυτό-άνοσα νοσήματα που θερίζουν την περιοχή, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος.

    Επί του προκειμένου…Για την καρκινογόνα κεραία και τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής….

    Είναι ολοφάνερο ότι τα θέματα του περιβάλλοντος δεν λένε κάτι στους φασίστες. Είναι επίσης πασιφανές, ότι δεν έχουν καμία όρεξη και κανένα συμφέρον να έρθουν σε ρήξη με τα αφεντικά. Για αυτούς τους λόγους και δέχτηκαν την εγκατάσταση της καρκινογόνας κεραίας πάνω από τα κεφάλια τους.Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την επιλογή ,από την πλευρά της εταιρείας, του συγκεκριμένου κτιρίου -με τους συγκεκριμένους ενοικιαστές- για την εγκατάσταση της κεραίας. Είναι δεδομένη η θέληση μας ο κόσμος των αντιστάσεων να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να συντρίψει τους φασίστες της Χ.Α. Και αυτό πρέπει να γίνει όποια και αν είναι η στάση τους με την κεραία κινητής τηλεφωνίας. Έτσι ακόμα και σε περίπτωση που η στάση των φασιστών -φαινομενικά-αλλάξει και αποκτήσουν ξαφνικά περιβαλλοντικές ανησυχίες, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι αυτό γίνεται για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και με σαφή σκοπό την ανάκτηση της μερικώς χαμένης κοινωνικής νομιμοποίησης που απολάμβαναν. Έτσι θέλοντας να εστιάσουμε στην ουσία , για εμάς το ζήτημα παραμένει το ίδιο….

    Να ξηλώσουμε τα γραφεία των φασιστών…

    και την κεραία τους

    Τέλος θα πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στον ιδιοκτήτη του κτιρίου ο οποίος επιλέγει συνειδητά την αντικοινωνική δράση με σκοπό την εξυπηρέτηση του προσωπικού του συμφέροντος. Αρχικά λοιπόν θυσίασε στο βωμό του προσωπικού του κέρδους τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης ενοικιάζοντας το κτήριο σε φασίστες. Και τώρα θυσιάζει στο βωμό του προσωπικού του κέρδους και την υγεία των συμπολιτών του. Μήπως ήρθε η ώρα να τον φέρουμε ενώπιον των ευθυνών του?

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1498501

  • Που ειναι οι μπλε καδοι ανακυκλωσηs στο αιγαλεω στα στενα γυρω απο τιs εργατικεs πολυκατοικιεs αραγε….ψαχνωνταs και ρωτωνταs τουs γειτονεs εμαθα οτι η ιδιωτικη εταιρια ανακυκλωσηs τουs απεσυρε γιατι ενοχληθηκε απο τουs μαυρουλιδεs που προσπαθουσαν μεσα απο αυτουs να βγαλουν το ψωμακι τουs…αρα παει το κερδοs τουs και μαζι με αυτο η ταχα οικολογικη τουs συνειδηση πηγε περιπατο….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *