[Θεσσαλονίκη] Ανακοίνωση απο το κέντρο αγώνα κατειλημμένης σχολής θεάτρου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 30/07/2016
Κινηματικά Νέα

Τα ξημερώματα της 27ης Ιούλη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση με στόχο την εκκένωση τριών κτηρίων: της κατάληψης στέγης μεταναστών-μεταναστριών ορφανοτροφείο, της κατάληψης στέγης στη Λεωφόρο Νίκης και της Hurriya στην Καρόλου Ντηλ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσήγαγαν 83 άτομα στα οποία αργότερα αποδόθηκαν κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Η επιχείρηση συνεχίστηκε με την κατεδάφιση του κτηρίου του ορφανοτροφείου. Κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου οι δύο εκ των τριών δικών πήραν αναβολή λόγω απουσίας διερμηνέα (Ορφανοτροφείο και Hurriya ) που ορίστηκαν για 3 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα, ενώ η δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα την αθώωση των τριών και την καταδίκη των υπολοίπων έξι κατηγορούμενων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία διπλή κατασταλτική επίθεση του κράτους και των λοιπών παρατρεχάμενων (εκκλησίας, δημάρχων και πρυτανικών αρχών απθ). Από τη μία εντείνει τη στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, νομιμοποιώντας έτσι τη συνθήκη εγκλεισμού και απομόνωσής τους από το κοινωνικό σύνολο, μέσω κέντρων κράτησης, στρατοπέδων συγκέντρωσης κτλ. Από την άλλη συνεχίζει την ποινικοποίηση των αλληλέγγυων σχέσεων μεταξύ του κινήματος και των μεταναστών καθώς αυτές είναι που μπορούν να δημιουργήσουν μία συνθήκη κοινωνικής και ταξικής αυτοοργάνωσης.

Υπό τις συνθήκες αυτές, κρίναμε απαραίτητο να καλεστεί το βράδυ της Πέμπτης 28/7, επομένης των εκκενώσεων, πορεία από αλληλέγγυο κόσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως απάντηση στην επίθεση κράτους, εκκλησίας, πανεπιστημίου και αστυνομίας, με τη λήξη της πορείας καταλάβαμε τη σχολή θεάτρου. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει το χώρο αυτό σε ένα κέντρο αγώνα από το οποίο θα προκύψουν δράσεις που αφενός θα απαντούν στην τριπλή εκκένωση και αφετέρου θα κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς αλληλεγγύης που έχουν χτιστεί με τους μετανάστες.

Έτσι, εδώ και δύο μέρες η κατειλημμένη σχολή θεάτρου έχει μετατραπεί σε χώρο συνάντησης και ζήμωσης αλληλέγγυων από την ελλάδα και την ευρώπη και των μεταναστών. Πέρα από χώρο προπαγάνδισης με μικροφωνική και προβολή αποφασίσαμε να γίνει μία κεντρική παρέμβαση στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό ότι πίσω από τη φιλανθρωπική βιτρίνα η εκκλησία Α.Ε. Δε δυστάζει να κατεδαφίζει κτήρια που στεγάζουν μετανάστες τη στιγμή που στην κατοχή της έχει αμύθητη περιουσία.

Στόχος της παρέμβασης ήταν η διαμαρτυρία για την κατεδάφιση της κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο η οποία κατέληξε με την προσαγωγή 24 συντροφ(ισσ)ων.

Δε θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στις επιθέσεις του κράτους σε μετανάστες και αλληλέγγυους. Η καταστολή γκρεμίζει κτήρια αλλά όχι αλληλέγγυες σχέσεις.

10,100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 

κέντρο αγώνα κατειλημμένης σχολής θεάτρου

 

αναδημοσίευση από το indymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *