Η προστασία των Ναζί από τον Δυτικό κόσμο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 22/09/2013
Videos

Σχόλια Ανάρτησης

  • δεν σου δημοσιεύσαμε τα σχόλια (πράγμα σπάνιο για το σάιτ μας αλλά υπάρχουν και όρια στην διαπάλη των ιδεών) γιατί έκανες (και επανέρχεσαι ξανά) αναφορά σε συλλογικότητα η οποία είναι από αυτές που δεν επιθυμούν την δημοσίευση των δράσεών τους σε κανένα μέσο -μηδέ του διαδικτύου.Έρχεσαι λοιπόν στο σάιτ μας να κάνεις εφ’ όλης της ύλης πολεμική σε μια συλλογικότητα με αφορμή μια αφίσα της (την οποία η ίδια δεν επιθυμεί να παραδώσει στην ιδιότυπη διαδικτυακή κρίση). Υπάρχουν διαδικασίες, μπορείς να πάς να τους πεις την άποψή σου ή στη τελική να βγάλεις μια αφίσα κι εσύ και να την κολλάς δίπλα από τη δική τους. Δεν έχουμε διάθεση να αποτελέσουμε βαλβίδα αποσυμπίεσης των δικτυακών αδιεξόδων ούτε και πολιτικό εκτονωτήριο… Τα σχόλιά σου θα μείνουν ένα εικοσιτετράωρο (για να κριθούν και ως τέτοια) και μετά θα σβηστούν.

  • Sxolio,
    στο βαθμό που σε ενδιαφέρει η κριτική και ο διάλογος πάνω στις θέσεις μιας συλλογικότητας, τότε πρέπει -και για λόγους πολιτικού ήθους- η κριτική σου να παράγει και ένα πεδίο διαλεκτικής σχέσης με τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσαι. Εκτός αν σε ενδιαφέρει μονάχα να “κράξεις” οπότε -εκ των πραγμάτων- βρίσκεσαι σε λάθος τόπο.

    Η συγκεκριμένη συλλογικότητα δεν επιθυμεί να ανοίγονται διαδικτυακοί διάλογοι πάνω στις θέσεις και τις δράσεις της, στο βαθμό που αυτοί μπορούν να γίνουν δια ζώσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είχες τη δυνατότητα να σχολιάσεις την αφίσα της σε δικό της διαδικτυακό χώρο ή -εν πάσει περιπτώσει- σε site όπου η αφίσα έχει ανέβει με δική της πρωτοβουλία.

    Εδώ όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη αφίσα δεν υπάρχει καν (ανα)δημοσιευμένη στο site μας. Γι’ αυτό και η προτροπή του “καταληψία” να βρεθεί ένα άλλο σημείο συνάντησης από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

    Ως κατάληψη, δεν μπορούμε παρά να έχουμε την ευθύνη των όσων γράφουμε, πράττουμε ή (ανα)δημοσιεύουμε. Σε αυτά -και μόνο- αφορά η επιλογή του ανοιχτού σχολιασμού των αναρτήσεων. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν επιθυμούμε να προσπεράσουμε αποφάσεις άλλων συλλογικοτήτων.

    Εκτός αυτού, έχε υπόψη ότι η κριτική και οι αναφορές σε θέσεις ομάδων που δεν είναι καν δημοσιευμένες στο συγκεκριμένο site, μόνο σύγχυση και αδυναμία κατανόησης των όσων λέγονται μπορούν να φέρουν σε όσους και όσες το παρακολουθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *